PLUS vrea să candideze tot pe spatele USR și la alegerile locale din 2020. Barna vorbește despre acorduri punctuale cu PNL și candidați unici


Consiliul Național PLUS a decis, duminică, să adreseze o scrisoare deschisă membrilor USR în care transmite că vrea continuarea Alianței pentru alegerile locale și parlamentare de anul viitor, precum și transformarea acesteia, la un moment dat, într-o fuziune a celor două partide.
Formațiunea condusă de Dacian Cioloș mai dorește o structură executivă unică care să consolideze formula deja agreată la nivelul Protocolului Politic al Alianței, care să fie coordonată de un secretar general ales prin vot comun al celor două partide.


PLUS ar mai vrea ca până în luna februarie a anului viitor să fie finalizat procesul desemnării candidaturilor unice pentru alegerile locale.
În acest sens, PLUS sugerea desemnarea unei echipe comune la nivel central, în coordonarea secretarului general, care să medieze negocierile la nivelul filialelor locale.
La rândul lor, reprezentanții USR au anunțat că vor desemna candidații comuni pentru alegerile locale.


Președintele USR Constanța, Remus Negoi, a afirmat în cea mai recentă conferință de presă că la nivel local Alianța va avea liste comune pentru Consiliul Local Municipal Constanța, respective Consiliul Județean, dar și pentru celalalte consilii locale din județ. USR și-a desemnat deja candidații pentru Consiliul Județean și Consiliul Local Municipal dar și candidații pentru funcția de primar, respectiv de președintele al Consiliului Județean și așteaptă ca acest lucru să-l realizeze în cel mai scurt timp și colegii de la PLUS Constanța, astfel încât la sfârșitul acestui an, Alianța să-și finalizeze listele cu candidați până la alegerile locale.


De loc de neglijat este însă și o afirmație a lui Dan Barna, încă președinte USR, care spunea că nu va exista o alianță cu PNL la nivel național pentru candidați comuni la alegerile locale, dar pot exista acorduri punctuale pentru candidați unici.


”În USR există acest principiu foarte sănătos al autonomiei filialelor în ceea ce înseamnă deciziile de politică locală, deciziile strategice. Nu va exista o alianță cu PNL la nivel național, cu siguranță, însă la nivel local, dacă vorbim de un primar PSD, iar colegii noștri decid să susțină un candidat unic al opoziției, pot exista astfel de acorduri locale”, a spus Dan Barna.


O astfel de situație ar putea exista și la Constanța, dacă PNL și celelalte formațiuni din opoziție vor decide să îl susțină pe deputatul Stelian Ion, drept candidatul unic al dreptei pentru primăria municipiului Constanța.

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Loteria Română Joi, noi trageri Loto. Ce sume pot ajunge în buzunarele românilor norocoși

28 Mar 2024 459

Doliu în sportul din România. S-a stins din viață o mare sportivă

26 Mar 2024 1196

Raportul complet al activității Curții de Apel Constanța, în 2023! Două posturi de judecător ar putea fi transferate la Curte (DOCUMENT)

25 Mar 2024 556

Loteria Română Joi, 28 martie, vor avea loc noi trageri Loto. Ce câștiguri sunt preconizate

25 Mar 2024 450

Noi șanse de câștig la tragerile Loto din 24 martie. Ce premii sunt în joc?

24 Mar 2024 474

Surpriză în politică! Dan Diaconescu candidează la europarlamentare din partea partidului Alianța Românilor Digitali (surse)

23 Mar 2024 627

Loteria Română Premii substanțiale puse în joc la tragerile loto de duminică

22 Mar 2024 518

Prima întâlnire transnațională în cadrul proiectului Protecting Children in Sport Developing Safe and Inclusive Sport Organizations la Universitatea Ovidius Constanța

20 Mar 2024 449

Cumpărări directe Metasoft Plus SRL va furniza Primăriei Constanța servicii de întreținere și reparații de software (DOCUMENTE)

20 Mar 2024 367

Loteria Română. Câștiguri substanțiale la extragerea de joi!

18 Mar 2024 531

Rezultatele tragerilor loto - Numerele câștigătoare de duminică 17 martie 2024

17 Mar 2024 820

Modificarea OUG ce prevede plafonarea prețurilor la energie, în dezbatere publică. Ce propune Ministerul Energiei

15 Mar 2024 482

Loteria Română Încearcă-ți norocul! Câștiguri substanțiale la extragerea de duminică

15 Mar 2024 469

Loteria Română S-a câștigat marele premiu la Joker în valoare de peste 5,86 milioane de euro!

14 Mar 2024 824

Recurs în dosarul dintre Arhitectura Plus SRL,firma fondată de actualul arhitect șef al municipiului vs. primarul Constanței

14 Mar 2024 610