PLUS vrea să candideze tot pe spatele USR și la alegerile locale din 2020. Barna vorbește despre acorduri punctuale cu PNL și candidați unici


Consiliul Național PLUS a decis, duminică, să adreseze o scrisoare deschisă membrilor USR în care transmite că vrea continuarea Alianței pentru alegerile locale și parlamentare de anul viitor, precum și transformarea acesteia, la un moment dat, într-o fuziune a celor două partide.
Formațiunea condusă de Dacian Cioloș mai dorește o structură executivă unică care să consolideze formula deja agreată la nivelul Protocolului Politic al Alianței, care să fie coordonată de un secretar general ales prin vot comun al celor două partide.


PLUS ar mai vrea ca până în luna februarie a anului viitor să fie finalizat procesul desemnării candidaturilor unice pentru alegerile locale.
În acest sens, PLUS sugerea desemnarea unei echipe comune la nivel central, în coordonarea secretarului general, care să medieze negocierile la nivelul filialelor locale.
La rândul lor, reprezentanții USR au anunțat că vor desemna candidații comuni pentru alegerile locale.


Președintele USR Constanța, Remus Negoi, a afirmat în cea mai recentă conferință de presă că la nivel local Alianța va avea liste comune pentru Consiliul Local Municipal Constanța, respective Consiliul Județean, dar și pentru celalalte consilii locale din județ. USR și-a desemnat deja candidații pentru Consiliul Județean și Consiliul Local Municipal dar și candidații pentru funcția de primar, respectiv de președintele al Consiliului Județean și așteaptă ca acest lucru să-l realizeze în cel mai scurt timp și colegii de la PLUS Constanța, astfel încât la sfârșitul acestui an, Alianța să-și finalizeze listele cu candidați până la alegerile locale.


De loc de neglijat este însă și o afirmație a lui Dan Barna, încă președinte USR, care spunea că nu va exista o alianță cu PNL la nivel național pentru candidați comuni la alegerile locale, dar pot exista acorduri punctuale pentru candidați unici.


”În USR există acest principiu foarte sănătos al autonomiei filialelor în ceea ce înseamnă deciziile de politică locală, deciziile strategice. Nu va exista o alianță cu PNL la nivel național, cu siguranță, însă la nivel local, dacă vorbim de un primar PSD, iar colegii noștri decid să susțină un candidat unic al opoziției, pot exista astfel de acorduri locale”, a spus Dan Barna.


O astfel de situație ar putea exista și la Constanța, dacă PNL și celelalte formațiuni din opoziție vor decide să îl susțină pe deputatul Stelian Ion, drept candidatul unic al dreptei pentru primăria municipiului Constanța.

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Jocurile Olimpice Gimnasta constănțeană Maria Holbură - „A fost cea mai emoționantă zi din viața mea“

27 Jul 2021 441

Proiect de ordin Perioada de valabilitate a notei de înscriere pentru programele Rabla Clasic și Rabla Plus, prelungită

27 Jul 2021 220

#DobrogeaDigitală Primul Congres al Camerelor de Comerț și Industrie din România Mare și primele școli comerciale din Dobrogea

23 Jul 2021 1173

Ce se construiește Tomis Plus SRL a obținut un document important pentru un ansamblu de imobile pe strada Ștefăniță Vodă

23 Jul 2021 754

Modificări la parcarea magazinului Kaufland, din zona Tomis Plus

22 Jul 2021 690

Rezultate loto, duminică, 18 iulie 2021

18 Jul 2021 654

Loteria Română Report record la Joker la categoria I, de peste 5,91 milioane de euro

16 Jul 2021 415

Universitatea Ovidius din Constanța a participat la un nou eveniment din cadrul unui proiect internațional dedicat integrării studenților străini

14 Jul 2021 662

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanța „Ziua Informării Preventive”, marcată printr-o serie de activități

13 Jul 2021 323

Bacalaureat 2021 Ministrul Educației, despre rezultatele finale după contestații. „Statistic vorbind, este cea mai mare rată de promovare din ultimii zece ani“ (video)

09 Jul 2021 528

Președintele Senatului, Anca Dragu merge în această seară în localitatea Agigea

09 Jul 2021 1788

Senatorii şi deputaţii au intrat în vacanţă parlamentară

09 Jul 2021 1543

Loteria Română. Report la Joker la categoria I de peste 5,86 milioane de euro

28 Jun 2021 488

Rezultate loto, duminică, 27 iunie 2021

27 Jun 2021 595

Alegeri în USR Constanța. Avem candidații! Ministrul Justiției, Stelian Ion nu se regăsește printre aceștia

26 Jun 2021 2357