Politic

PLUS vrea să candideze tot pe spatele USR și la alegerile locale din 2020. Barna vorbește despre acorduri punctuale cu PNL și candidați unici


Consiliul Național PLUS a decis, duminică, să adreseze o scrisoare deschisă membrilor USR în care transmite că vrea continuarea Alianței pentru alegerile locale și parlamentare de anul viitor, precum și transformarea acesteia, la un moment dat, într-o fuziune a celor două partide.
Formațiunea condusă de Dacian Cioloș mai dorește o structură executivă unică care să consolideze formula deja agreată la nivelul Protocolului Politic al Alianței, care să fie coordonată de un secretar general ales prin vot comun al celor două partide.


PLUS ar mai vrea ca până în luna februarie a anului viitor să fie finalizat procesul desemnării candidaturilor unice pentru alegerile locale.
În acest sens, PLUS sugerea desemnarea unei echipe comune la nivel central, în coordonarea secretarului general, care să medieze negocierile la nivelul filialelor locale.
La rândul lor, reprezentanții USR au anunțat că vor desemna candidații comuni pentru alegerile locale.


Președintele USR Constanța, Remus Negoi, a afirmat în cea mai recentă conferință de presă că la nivel local Alianța va avea liste comune pentru Consiliul Local Municipal Constanța, respective Consiliul Județean, dar și pentru celalalte consilii locale din județ. USR și-a desemnat deja candidații pentru Consiliul Județean și Consiliul Local Municipal dar și candidații pentru funcția de primar, respectiv de președintele al Consiliului Județean și așteaptă ca acest lucru să-l realizeze în cel mai scurt timp și colegii de la PLUS Constanța, astfel încât la sfârșitul acestui an, Alianța să-și finalizeze listele cu candidați până la alegerile locale.


De loc de neglijat este însă și o afirmație a lui Dan Barna, încă președinte USR, care spunea că nu va exista o alianță cu PNL la nivel național pentru candidați comuni la alegerile locale, dar pot exista acorduri punctuale pentru candidați unici.


”În USR există acest principiu foarte sănătos al autonomiei filialelor în ceea ce înseamnă deciziile de politică locală, deciziile strategice. Nu va exista o alianță cu PNL la nivel național, cu siguranță, însă la nivel local, dacă vorbim de un primar PSD, iar colegii noștri decid să susțină un candidat unic al opoziției, pot exista astfel de acorduri locale”, a spus Dan Barna.


O astfel de situație ar putea exista și la Constanța, dacă PNL și celelalte formațiuni din opoziție vor decide să îl susțină pe deputatul Stelian Ion, drept candidatul unic al dreptei pentru primăria municipiului Constanța.

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cât de sănătoasă este mazărea

02 Apr 2020 488

Sondaj de opinie ZIUA de Constanța 57% dintre respondenți consideră că sistemul de sănătate din România va claca în lupta cu epidemia de coronavirus

30 Mar 2020 263

Continuă acțiunile de dezinfecție în municipiul Constanța în cartierele Tomis Nord, Campus, Palazu Mare și Tomis Plus

29 Mar 2020 2482

Efectele nebănuite ale scorțișoarei

28 Mar 2020 598

Sondaj de opinie ZIUA de Constanța Va face față sistemul de sănătate din România situației privind coronavirusul?

23 Mar 2020 1768

USR PLUS propune măsuri de compensare pentru sectorul HORECA

18 Mar 2020 499

Conducerea Spitalului Judeţean Constanţa anunţă schimbări în programul Ambulatoriului de Specialitate. Despre ce este vorba

18 Mar 2020 3316

Gradații de merit, sesiunea 2020 ISJ Constanța a decis câți profesori vor primi în plus 25% la salariu, timp de cinci ani

16 Mar 2020 2887

Ministrul Educaţiei Consider oportun să păstrăm cursurile suspendate

15 Mar 2020 1036

Covid 19. Coronavirus Constanţa. Măsuri luate la nivelul Spitalului Judeţean. Cum se face trierea pacienţilor

14 Mar 2020 5476

Mai mulți lideri politici din Constanța au intrat în autoizolare după ce senatorul Chițac a fost confirmat ca purtător al COVID-19

14 Mar 2020 1660

#DobrogeaDigitală - revista „Dobrogea Jună“ „Pomenitu-s-a așa ceva la noi?”

14 Mar 2020 1199

Direcția de Sănătate Publică Constanța. Recomandări pentru prevenirea infecției cu noul coronavirus

13 Mar 2020 8671

PNL și USR-PLUS, primele discuții pentru formarea unei alianțe de dreapta la Constanța. Ce spun liderii celor trei partide?

12 Mar 2020 3558

Decizii importante, astăzi, în cadrul BPJ al PNL Constanţa. Se decid candidaţii şi o eventuală alianţă cu USR-PLUS!

06 Mar 2020 1413