PLUS vrea să candideze tot pe spatele USR și la alegerile locale din 2020. Barna vorbește despre acorduri punctuale cu PNL și candidați unici


Consiliul Național PLUS a decis, duminică, să adreseze o scrisoare deschisă membrilor USR în care transmite că vrea continuarea Alianței pentru alegerile locale și parlamentare de anul viitor, precum și transformarea acesteia, la un moment dat, într-o fuziune a celor două partide.
Formațiunea condusă de Dacian Cioloș mai dorește o structură executivă unică care să consolideze formula deja agreată la nivelul Protocolului Politic al Alianței, care să fie coordonată de un secretar general ales prin vot comun al celor două partide.


PLUS ar mai vrea ca până în luna februarie a anului viitor să fie finalizat procesul desemnării candidaturilor unice pentru alegerile locale.
În acest sens, PLUS sugerea desemnarea unei echipe comune la nivel central, în coordonarea secretarului general, care să medieze negocierile la nivelul filialelor locale.
La rândul lor, reprezentanții USR au anunțat că vor desemna candidații comuni pentru alegerile locale.


Președintele USR Constanța, Remus Negoi, a afirmat în cea mai recentă conferință de presă că la nivel local Alianța va avea liste comune pentru Consiliul Local Municipal Constanța, respective Consiliul Județean, dar și pentru celalalte consilii locale din județ. USR și-a desemnat deja candidații pentru Consiliul Județean și Consiliul Local Municipal dar și candidații pentru funcția de primar, respectiv de președintele al Consiliului Județean și așteaptă ca acest lucru să-l realizeze în cel mai scurt timp și colegii de la PLUS Constanța, astfel încât la sfârșitul acestui an, Alianța să-și finalizeze listele cu candidați până la alegerile locale.


De loc de neglijat este însă și o afirmație a lui Dan Barna, încă președinte USR, care spunea că nu va exista o alianță cu PNL la nivel național pentru candidați comuni la alegerile locale, dar pot exista acorduri punctuale pentru candidați unici.


”În USR există acest principiu foarte sănătos al autonomiei filialelor în ceea ce înseamnă deciziile de politică locală, deciziile strategice. Nu va exista o alianță cu PNL la nivel național, cu siguranță, însă la nivel local, dacă vorbim de un primar PSD, iar colegii noștri decid să susțină un candidat unic al opoziției, pot exista astfel de acorduri locale”, a spus Dan Barna.


O astfel de situație ar putea exista și la Constanța, dacă PNL și celelalte formațiuni din opoziție vor decide să îl susțină pe deputatul Stelian Ion, drept candidatul unic al dreptei pentru primăria municipiului Constanța.

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Palatul Copiilor Constanța Matei Silivestru, cinci medalii (trei de aur) la Campionatul Național, plus a treia performanță a competiției! (GALERIE FOTO)

23 Apr 2024 346

Trageri Loto, joi. Report cumulat la Noroc de peste 1,85 milioane de euro

22 Apr 2024 314

Ziua Pământului, marcată de Ministerul Educației

22 Apr 2024 294

Farul Constanța Louis Munteanu și Ionuț Cojocaru, gemenii golului. „Se înțeleg foarte bine, sunt fericiți că joacă împreună“ (GALERIE FOTO)

21 Apr 2024 865

Loteria Română Noi șanse de câștig la tragerile Loto din 21 aprilie. Iată ce premii sunt puse în joc

19 Apr 2024 484

Constanța Lucrările de reabilitare a carosabilului în cartierul Tomis Plus continuă! Pe ce străzi se lucrează

17 Apr 2024 407

Licitații Constanța Primăria Crucea, contract pentru înființarea rețelei de apă uzată în Stupina

16 Apr 2024 496

Știri Constanța CT BUS. Linia 100M își reia activitatea! Iată de când

16 Apr 2024 535

Loteria Română Premii substanțiale puse în joc la tragerile Loto de joi

15 Apr 2024 549

Știri Constanța ​Lucrări în cartierul Tomis Plus! Sunt anunțate restricții de trafic

15 Apr 2024 449

Rezultatele tragerilor Loto de duminică, 14 aprilie 2024. Lista numerelor câștigătoare

14 Apr 2024 1051

De 1 Mai și Paște, CFR suplimentează trenurile spre litoral

14 Apr 2024 537

Cumpărări directe Digital Tehno Plus SRL a semnat cu CJC Constanța. Firma va repara stemele de detectare incendiu, instalate în Centrul Militar Zonal și Pavilionul Expozițional (DOCUMENT)

14 Apr 2024 456

Trenurile directe dinspre/spre litoral Programul trenurilor în minivacanța de 1 Mai și Paște. Se suplimentează trenuri!

12 Apr 2024 591

Știri Constanța Continuă reabilitarea carosabilului în cartierul Tomis Plus! Restricții de circulație

12 Apr 2024 459