Politic

PMP Constanţa îi cere deputatului UDMR Antal Istvan-Janos să se delimiteze public de acţiunile extremiştilor maghiari


Printr-o scrisoare deschisă, Partidul Mişcarea Populară Constanţa, prin preşedintele Claudiu-Iorga Palaz, îi solicită deputatului UDMR de Constanţa Antal Istvan-Janos să se delimiteze public faţă de acţiunile extremiştilor maghiari.
 
„Având în vedere gestul provocator şi agresiv prin care un grup de extremişti unguri din «Mişcarea celor 64 de Comitate», din Ungaria, au acoperit Stema României de la Ambasada din Budapesta cu însemnul secuiesc, îi solicităm deputatului UDMR de Constanţa Antal Istvan-Janos să se delimiteze public de această acţiune ce exprimă dispreţ faţă de însemnele României şi să condamne fapta promovată de către aceştia“, se arată în scrisoare deschisă.
 
Totodată, PMP îi cere deputatului să precizeze public dacă îşi asumă poziţia comunităţilor maghiare privind autonomia Ținutului Secuiesc. „Aţi declarat, domnule deputat, la început de mandat, că veţi «milita pentru drepturile tuturor maghiarilor şi ale dobrogenilor pe care îi reprezentaţi în Parlament»“. Faţă de această afirmaţie, vă rugăm să precizaţi public de ce parte vă situaţi în ceea ce priveşte maghiarii şi dobrogenii, în condiţiile în care sunt sigur că niciun dobrogean nu este de acord cu declaraţia privind autonomia regiunii Ținutului Secuiesc. Aţi venit acum şase ani în Dobrogea, iar noi, dobrogenii, v-am primit cu braţele deschise, aşa cum am făcut cu toate celelalte minorităţi. Azi, consider că este momentul să ne întoarceţi gestul şi să condamnaţi acţiunile care ne-ar face să suferim. Înainte să fiţi UDMR-ist, sunteţi român, domnule deputat Antal Istvan-Janos, iar mandatul l-aţi obţinut în Dobrogea, nicidecum în aşa-zisul Ținut Secuiesc“, se mai arată în scrisoare.
 
Totodată, filiala judeţeană Constanţa a PMP îi cere deputatului Antal Istvan-Janos să semneze, în calitatea sa de președinte al UDMR - filiala județeană Constanța, un protocol prin care să susţină împreună Unirea Basarabiei cu România, astfel încât România să fie întreagă, ţinând cont că în 2018 se va marca Centenarul Marii Uniri.
 
„În condiţiile în care nu veţi răspunde public scrisorii noastre deschise, considerăm că sunteţi de acord cu acţiunile, ostile, din punctul meu de vedere, la adresa ţării şi nu vă meritaţi statutul de parlamentar al României“, se mai arată în finalul scrisorii PMP adresate deputatului UDMR de Constanţa.
 
Citeşte şi:

Deputatul comunică pe reţelele de socializare în limba maghiară Antal Istvan-Janos - „Nu văd de ce ar fi anul Centenarului un moment nepotrivit să discutăm chestiunea autonomiei!“


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

​PMP Constanţa, 10.000 de semnături pentru alegerile europarlamentare. Toată lumea aşteaptă anunţul lui Traian Băsescu

22 Mar 2019 510

Deputatul Bogdan Huţucă i-a solicitat ministrului Finanţelor Publice să precizeze cum îi ajută pe români OUG 114

20 Mar 2019 847

Deputatul Robert Turcescu, despre „omul nou”, promovat de Alianţa 2020!

17 Mar 2019 353

Crahul din educaţie, criticat în Parlament de deputatul Robert Turcescu „Doi ani, patru miniştri, niciun rezultat!“ (video)

13 Mar 2019 653

Decizie în Colegiul Naţional al PMP Tomac a primit mandat să voteze pentru excluderea Fidesz din PPE

12 Mar 2019 530

PMP Constanţa solicită autorităţilor achiziţionarea de aparate de testare în trafic a şoferilor privind consumul de droguri

09 Mar 2019 416

Declarație politică în contextul europarlamentarelor Turcescu (PMP) - „Nu există alegeri drepte cu legi strâmbe!“

07 Mar 2019 1380

În luna mai, CCR discută sesizarea pe legea privind reorganizarea ANAF

06 Mar 2019 396

Poarta Mare a Cetăţii Tomis, salvată de CLM! S-a deschis Cutia Pandorei! Primăria vrea să recupereze şi să pună în valoare toate siturile arheologice din Constanţa

01 Mar 2019 1557

De ce se grăbeşte Ţuţuianu să desfiinţeze comisia care aprobă repartizarea cotei de 20%? Primarii, la mâna conducerii CJ?

28 Feb 2019 1089

Un ordin al Prefecturii Constanţa, suspendat la cererea unui consilier local PMP Eforie

21 Feb 2019 910

Totul despre cele patru personalităţi constănţene propuse pentru titlul de cetăţean de onoare al Constanţei! (documente)

20 Feb 2019 2591

Un angajat al Serviciului de Ambulanță a scos la iveală problemele de pe autosanitarele din Constanța. Ce spun reprezentanții SAJ Constanța

18 Feb 2019 1052

Cum explică Ministerul Culturii avizul pentru investiţia din apropierea porţii zidului de incintă al Cetăţii Tomis - „Decizia aparţine autorităţii publice locale!“ (documente)

14 Feb 2019 1255

Amendamentele depuse la proiectul de buget de către deputatul PMP Robert Turcescu (document)

12 Feb 2019 1534