Politic

PNL consideră Regulamentul zonei peninsulare o bătaie de joc la adresa constănțenilor

Regulamentul zonei peninsulare a fost retras ieri de pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Municipal, cu toate că administrația locală susține că este un document necesar pentru zona istorică a municipiului Constanța.
 
Liberalii constănțeni consideră că regulamentul a fost transformat de funcționarii Primăriei Constanța într-o înșiruire absurdă de aberații. Mai mulți avocați consultați de Organizația municipală PNL Constanța susțin că „Regulamentul de acces în zona peninsulară a municipiului Constanța este întocmit pe genunchi, fără atenție la detalii și cu o serie de greșeli grave care arată încă o dată incapacitatea aparatului administrativ al Primăriei Constanța, dar și frivolitatea cu care tratează primarul Decebal Făgădău astfel de documente“. Potrivit acestora, „art. 5, alin. 2 - accesul este permis ocazional - înseamnă, per a contrario, că se poate refuza accesul tuturor celor enumerați, că li se poate interzice accesul. Ocazional, înseamnă cu titlu de excepție, deci regula este ca persoanelor enumerate să nu li se permită accesul. Mai mult, art. 5 alin. 2 este contrazis de art. 7, alin. 4, în sensul că solicitanții sunt mai puțini decât cei care pot avea acces și, pe cale de consecință, dacă nu poți solicita un permis, nu ți se va elibera un document în baza căruia să ai acces, deci nu poți intra în zona peninsulară. De exemplu: art. 5, alin. 2 stabilește accesul pentru persoanele cu dizabilități, în timp ce la art. 7, alin. 4 acestea nu sunt menționate la persoane care pot solicita un permis special. Dacă aceste categorii în discuție sunt doar cele de la 7.4 (rezidenți), atunci de ce s-a introdus mențiunea de persoane cu dizabilități la art. 5.2?
 
Acestea sunt doar o parte din absurditățile generate de „pseudo-specialiștii” din Primăria Constanța și girate de primarul Decebal Făgădău. De asemenea, se mai poate observa că cei care nu respectă prevederile acestui așa-zis Regulament primesc direct contravenție. Primarul și cei care au dat naștere unor astfel de prevederi nu au luat în calcul avertismentul”, susțin liberalii.
 
Organizația municipală a PNL critică faptul că primarul Decebal Făgădău nu a ținut cont de observațiile agenților economici din zonă, cei care trăiesc și muncesc acolo și cei care știu foarte bine cum ar trebui să funcționeze lucrurile în centrul vechi al Constanței.
 
Dacă nu ar fi fost retras de pe ordinea de zi a CLM, liberalii ar fi votat împotriva regulamentului, susține coordonatorul politic al organizației municipale a PNL, Septimiu Bourceanu.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Chiar nu poate fi schimbat regulamentul? Din 2015, cetăţenii de onoare ai municipiului Constanţa nu mai au beneficii de pe urma acestui titlu

19 Jan 2019 423

Se modifică regulamentul privind gospodărirea, întreţinerea şi înfrumuseţarea municipiului Constanţa. Cresc amenzile (document)

15 Jan 2019 920

Regulamentul privind închirierea prin licitaţie publică a bunurilor imobile din municipiul Constanţa, în dezbatere publică (document)

24 Dec 2018 218

Puteți trimite propuneri sau sugestii pentru îmbunătățirea regulamentului de gospodărire a Constanței! (document)

01 Dec 2018 190

Atenţie, constănţeni! Din 15 noiembrie se ridică maşinile parcate neregulamentar. Amenzile nu sunt de neglijat

01 Nov 2018 1808

Cine şi de ce a atacat în instanţă regulamentul privind parcajul? Bătălia pe cele aproximativ 20.000 de locuri de parcare din municipiul Constanţa!

30 Oct 2018 3185

Revista presei locale

25 Oct 2018 474

Atenţie! Vor fi ridicate autoturismele parcate neregulamentar. Recuperarea lor costă 570 de lei plus contravaloarea numărului de zile în care maşina este „cazată“ într-un spaţiu special amenajat (document)

19 Oct 2018 13630

Ce spune primarul Decebal Făgădău, despre decizia luată în Consiliul Local referitoare la zona peninsulară

27 Sep 2018 744

Zona peninsulară a Constanţei devine pietonală. Consilierii locali vor aproba proiectul în şedinţa CLM (document)

24 Sep 2018 1219

Editorial Fondul clasei şi fondul şcolii. Între legalitate şi abuz?

20 Sep 2018 1831

USR a contestat la CCR noul regulament al Camerei Deputaţilor

13 Sep 2018 325

Noi reguli pentru asociaţiile de proprietari. Regulamentul privind activităţile de administraţie social-comunitară, în dezbatere publică (document)

08 Sep 2018 2930

Sancţiune pentru deputaţii indisciplinaţi. USR atacă regulamentul la Curtea Constituţională!

06 Sep 2018 741

Ce prevede regulamentul de organizare şi funcţionare al aparatului de specialitate al primarului Decebal Făgădău (document)

31 Aug 2018 448