Politic

PNL consideră Regulamentul zonei peninsulare o bătaie de joc la adresa constănțenilor

Regulamentul zonei peninsulare a fost retras ieri de pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Municipal, cu toate că administrația locală susține că este un document necesar pentru zona istorică a municipiului Constanța.
 
Liberalii constănțeni consideră că regulamentul a fost transformat de funcționarii Primăriei Constanța într-o înșiruire absurdă de aberații. Mai mulți avocați consultați de Organizația municipală PNL Constanța susțin că „Regulamentul de acces în zona peninsulară a municipiului Constanța este întocmit pe genunchi, fără atenție la detalii și cu o serie de greșeli grave care arată încă o dată incapacitatea aparatului administrativ al Primăriei Constanța, dar și frivolitatea cu care tratează primarul Decebal Făgădău astfel de documente“. Potrivit acestora, „art. 5, alin. 2 - accesul este permis ocazional - înseamnă, per a contrario, că se poate refuza accesul tuturor celor enumerați, că li se poate interzice accesul. Ocazional, înseamnă cu titlu de excepție, deci regula este ca persoanelor enumerate să nu li se permită accesul. Mai mult, art. 5 alin. 2 este contrazis de art. 7, alin. 4, în sensul că solicitanții sunt mai puțini decât cei care pot avea acces și, pe cale de consecință, dacă nu poți solicita un permis, nu ți se va elibera un document în baza căruia să ai acces, deci nu poți intra în zona peninsulară. De exemplu: art. 5, alin. 2 stabilește accesul pentru persoanele cu dizabilități, în timp ce la art. 7, alin. 4 acestea nu sunt menționate la persoane care pot solicita un permis special. Dacă aceste categorii în discuție sunt doar cele de la 7.4 (rezidenți), atunci de ce s-a introdus mențiunea de persoane cu dizabilități la art. 5.2?
 
Acestea sunt doar o parte din absurditățile generate de „pseudo-specialiștii” din Primăria Constanța și girate de primarul Decebal Făgădău. De asemenea, se mai poate observa că cei care nu respectă prevederile acestui așa-zis Regulament primesc direct contravenție. Primarul și cei care au dat naștere unor astfel de prevederi nu au luat în calcul avertismentul”, susțin liberalii.
 
Organizația municipală a PNL critică faptul că primarul Decebal Făgădău nu a ținut cont de observațiile agenților economici din zonă, cei care trăiesc și muncesc acolo și cei care știu foarte bine cum ar trebui să funcționeze lucrurile în centrul vechi al Constanței.
 
Dacă nu ar fi fost retras de pe ordinea de zi a CLM, liberalii ar fi votat împotriva regulamentului, susține coordonatorul politic al organizației municipale a PNL, Septimiu Bourceanu.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CLM, chemat în judecată Asociația „Piața Ovidiu“ a atacat în instanță regulamentul de acces în zona peninsulară

19 Apr 2019 1120

Societatea Saturn Assets Invest SRL doreşte să reînvie staţiunea Saturn. Ce are de gând să implementeze (document)

17 Apr 2019 341

A fost publicat în Monitorul Oficial Numirea şi revocarea procurorilor şi judecătorilor în funcţii de conducere. Iată regulamentul!

13 Apr 2019 766

O societate din Mioveni doreşte construirea unui resort turistic în municipiul Mangalia (document)

03 Apr 2019 530

Amânare în dosarul regulamentului parcărilor din Constanţa. Când este următorul termen

02 Apr 2019 1081

USR Constanța solicită Primăriei deschiderea terenurilor de sport din incinta școlilor, pentru practicarea activităților sportive de către copii (document)

01 Apr 2019 386

Moment decisiv pentru toţi posesorii de maşini din Constanţa! Regulamentul privind locurile de parcare ar putea fi anulat azi

01 Apr 2019 4981

Se lucrează la un nou regulament pentru titlul de cetăţean de onoare al oraşului Constanţa. Facilităţi fiscale şi gratuitate pe autobuzele RATC

30 Mar 2019 796

Se modifică regulamentul de pescuit în Delta Dunării

12 Mar 2019 595

Primăria Constanța A început montarea noilor indicatoare rutiere, în zona peninsulară. Unde poți depune cererile pentru obținerea permiselor de acces (galerie foto)

11 Mar 2019 870

Primăria Municipiului Constanța Permise de acces şi noi indicatoare rutiere în zona peninsulară

07 Mar 2019 486

Începând cu data de 15 martie, constănțenii pot depune cererile pentru obținerea permiselor de acces în zona peninsulară

07 Mar 2019 715

Ce planuri are Primăria Constanţa pentru lacul Siutghiol?

05 Mar 2019 700

Poliția de frontieră și Garda de coastă la nivel european Consiliul a convenit asupra poziției de negociere

20 Feb 2019 569

Măsuri de securitate mai stricte pentru cărțile de identitate, introduse de UE. Ce prevăd acestea

19 Feb 2019 367