Politic

PNL Constanța cere Primăriei să facă publice informațiile legate de procedura de achiziție a serviciilor de realizare a PUG-ului orașului

 
Înainte de ședința Consiliului Local Municipal de astăzi, consilierii locali ai PNL, atrag atenția și aduc în prim planul opiniei publice 3 teme esențiale pentru orașului nostru:
 
  • Doresc să afle în ce stadiu se află realizarea PUG a Constanței
  • Primarul Constanței continuă politică de tip ”copy-paste”
  • În Mamaia, PSD urmează să mai betoneze din plajă
 
Partidul Național Liberal Constanța cere Primăriei Municipiului Constanța să facă publice mai multe informații esențiale legate de procedura pentru cumpărarea serviciilor de realizare a Planului Urbanistic General al orașului. Procedura, aflată în curs de desfășurare, a fost inițial anulată, în urmă cu mai bine de un an și relansată în luna decembrie 2019. Data limită a depunerii ofertelor a fost 28 februarie 2020, iar Primăria avea obligația de a finaliza atribuirea în termen de maximum 60 de zile.
 
Partidul Național Liberal Constanța a criticat și în trecut modul în care Primăria a gestionat procesul de atribuire a contractului pentru realizarea Planului Urbanistic General. "Noi, consilieri PNL insistăm în continuare ca Primăria Municipiului Constanța să motiveze amânarea în actualul mandat a procedurii de achiziție, în condițiile în care tema de proiectare a fost realizată încă din anul 2016. Nenumăratele tărăgănări nu pot fi motivate de lipsa fondurilor în condițiile în care contractarea serviciilor pentru realizarea PUG Constanța a fost inclusă în buget în fiecare an încă de atunci.
 
Auzim tot mai mult de <>, dar pentru noi, constănțenii, sunt încă o imagine dintr-un film SF. Ne uităm în jurul nostru și vedem aceleași clădiri construite fără niciun simț estetic sau viziune arhitecturală și strategie de dezvoltare. Este timpul ca Primăria Municipiului Constanța să-și asume transparența totală în fața cetățenilor în privința procedurii de atribuire a contractului de servicii pentru realizarea PUG Constanța. Realizat corect și având ca bază dezvoltarea orașului în beneficiul locuitorilor, Planul Urbanistic General înseamnă finalul mafiei imobiliare din zonă. Situația în care se află Constanța acum este una gravă, greu de remediat și ne vom asigura că cetățenii și orașul nu vor avea de suferit în urma unor noi amânări a procedurii sau în urma atribuirii în cele din urmă a acestui contract.
 
 Astăzi, Primăria se află în imposibilitatea de a administra teritoriul localității cu ajutorul instrumentelor digitale, iar Decebal Făgădău nu face nimic altceva decât să mimeze intenții și să ne servească o retorică în exces despre Smart City în timp ce cheltuie bugetul pentru achiziții fără nicio miză și o finalitate concretă îndreptate spre problemele de fond ale cetățeanului. Se pare ca există o continua joacă în ce se privește digitalizarea orașului și timp ce PUG-ul rămâne doar un subiect electoral. Suntem în anul 2020, adică 20 de ani PSD la Constanța și primarul tocmai acum a văzut ca orașul este sufocat!? De parcă ieri, alaltăieri sau acum 4 ani, era plecat din oraș. Am impresia ca îl lasă memoria pe Decebal Făgădău. Vine campania electorală și teama că se apropie sfârșitul nu îi dă liniște. Lipsa unui PUG, la Constanța, a însemnat sufocarea orașului, ceea ce știe extrem de bine actualul primar. Se pare că se vrea amânarea realizării PUG sub pretextul electoral că digitalizarea e mai importantă. Cu alte cuvinte, domnii de la PSD ne transmit că plombarea spațiilor verzi și construcțiile haotice vor continua în Constanța! Alegerile locale vor avea loc extrem de curând, iar noi, constănțenii, avem un instrument puternic prin care putem opri acest haos...avem la îndemână votul", susține liderul grupului consilierilor locali liberali, Adriana Arghirescu.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Răzvan Filipescu (Pro România), petiție în sprijinul fermierilor constănțeni “Să lăsăm orgoliile politice și să luăm atitudine, este vorba de interesul județean!”

09 Jul 2020 711

Primăriile din județ riscă să rămână fără finanțare Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța- “Este timpul să terminăm cu jupânii din administrație”!

08 Jul 2020 1333

Stelian Ion, candidat al Alianței USR – PLUS, termen limită pentru PNL “Discuțiile legate de polul de dreapta la Constanța trebuie tranșate până la finalul acestei luni”!

07 Jul 2020 1483

S-a urlat ca pe stadion în sala Remus Opreanu. Lupta politică din Consiliul Județean Constanța a lasat localitățile fără bani (galerie foto)

07 Jul 2020 1050

Deputatul Bogdan Huțucă Este timpul să terminăm cu jupânii din administrație

06 Jul 2020 1380

Deputatul PNL de Constanța Bogdan Huțucă despre parteneriatul de dreapta

06 Jul 2020 1301

LIVE TEXT Țuțuianu a pierdut frâiele CJC. PNL și PMP i-au dat ședința peste cap. În joc, banii pentru localități (galerie foto + video)

06 Jul 2020 1485

Trei parlamentari de Constanța fac parte din Comisia de anchetă privind achizițiile pe perioada stării de urgență

04 Jul 2020 1855

Constănțeanul supărat Cum au fost “tăiați” la rectificarea bugetară, 270.000 lei, bani destinați pentru PUG-ul, PUZ Peninsulă și PUZ Portul Tomis?(documente)

03 Jul 2020 835

Techirghiol se racordează la rețeaua de gaz Bogdan Huțucă (PNL)- “Oamenii din județul Constanța trebuie să aibă acces la condiții de viață cât mai bune. Sper ca epoca buteliilor să se încheie cât mai repede” (galerie foto)

03 Jul 2020 1889

Primăriile primesc bani. Omul lui Tucan părăsește Consiliul Județean. PNL se întărește cu Emil Banias

02 Jul 2020 726

PNL a coalizat voturile PMP și ALDE și au luat o decizie decisivă în Consiliul Județean. Directorul interimar de la „Teodor Burada”, Nicoleta Bercaru a rămas șomeră!

01 Jul 2020 731

Claudiu Palaz așteaptă demisia lui Colesniuc din fruntea MINAC. În caz contrar, va cere luna viitoare plenului Consiliului Județean ca acesta să fie demis

01 Jul 2020 823

Ședință de Consiliu Local PSD și PMP au respins acordarea unor facilități fiscale acordate la plata taxelor și impozitelor locale pentru constănțeni!

01 Jul 2020 1153

Ședință CLM. Proiectul PNL privind acordarea de falicități fiscale în 2020 nu a trecut! (documente)

30 Jun 2020 600