Politic

PNL și USR-PLUS, primele discuții pentru formarea unei alianțe de dreapta la Constanța. Ce spun liderii celor trei partide?

 
Președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă, a lansat zilele trecute o invitație la dialog către forțele politice de dreapta în vederea identificării celei mai bune formule politice pentru a înlătura dezastrul PSD din administrația locală.
 
Potrivit liderului liberal, PNL pune la dispoziția alegătorilor cei mai experimentați candidați, cu portofolii solide de proiecte în folosul Constanței, fiind astfel echipa cu cea mai vastă experiență administrativă.
 
Huțucă a precizat pentru cotidianul ZIUA de Constanța că a avut deja prima rundă de discuții cu reprezentanții USR-PLUS. „Deocamdată, am discutat despre pretențiile fiecărei formațiuni, urmează ca fiecare organizație să le pună în dezbatere în interiorul partidelor noastre și apoi ne vom reîntâlni să ne armonizăm pozițiile. Dacă vom ajunge la o poziție comună, vom decide doar împreună în această formulă o eventuală extindere a alianței cu celelalte formațiuni de dreaptă”, a spus Bogdan Huțucă.
 
La rândul său, președintele USR Constanța, Remus Negoi, a confirmat demararea discuțiilor cu liberalii și cu colegii lor de la PLUS. Reprezentanții USR vor cere un mandat pentru continuarea discuțiilor atât în cadrul Biroului Județean, cât și de la Comitetul Politic Național al partidului, care este programat pentru data de 21 martie a.c.
 
Remus Negoi spune că formațiunea sa este deschisă la dialog, însă, cu siguranță, vor fi trasate „câteva linii roșii peste care nu se va putea trece în cadrul acestor negocieri”. Președintele USR nu a precizat însă dacă retragerea candidaturii lui Stelian Ion din cursa pentru Primăria Constanța reprezintă o linie roșie de demarcație în negocierile cu PNL.
 
Menționăm că la discuțiile pentru formarea unei alianțe de dreapta la Constanța a participat și președintele PLUS Constanța, Lucian Muflic. Acesta a precizat că PLUS Constanța susține necesitatea unui proiect electoral comun tuturor partidelor politice de dreapta, pentru un candidat unic la Primăria Constanța. „Primarul Constanței va fi ales într-un singur tur de scrutin, iar mașinăria electorală pesedistă este deja cu motoarele turate la maximum: am văzut cu toții celeritatea cu care actualul edil finalizează tot felul de lucrări, după ce trei ani și jumătate nu a făcut absolut nimic pentru orașul nostru”, susține reprezentantul PLUS. Muflic a adăugat că pretențiile formațiunii pe care o reprezintă se vor plia și în acord cu negocierile care vor avea loc simultan și în cadrul alianței USR-PLUS.
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Pitu Vasile. Partidul Verde

27 Mar, 2020 19:48

Partidul Verde Constanta( Florin Călinescu ) este interesat sa participe la aceste negocieri! Un singur candidat din partea dreapta a eșichierului politic este și punctul nostru de vedere!

Articole asemanatoare

Inițiatorii platformei „Împreună, Constanța va răsări“, acțiune caritabilă de Ziua Copilului (galerie foto)

01 Jun 2020 582

Bogdan Huțucă (PNL) “Programul guvernamental IMM Invest a fost simplificat! “

30 May 2020 1531

Este ședință și la Consiliul Județean Constanța. Nicoleta Bercaru este noul director interimar al Centrului Teodor T. Burada

29 May 2020 1040

Este ședință de CLM. Consilierii liberali au anunțat că se vor opune mai multor proiecte de pe ordinea de zi

29 May 2020 773

Bogdan Huțucă „PNL va aloca cele mai bune resurse și cei mai buni specialiști pentru a atrage fondurile europene necesare pentru construcția Spitalului Regional”

27 May 2020 1320

Proiectul înființării Spitalului Regional Militar în Constanța, aprobat în Camera Deputaților. MApN îl va construi din fonduri europene și guvernamentale!

27 May 2020 1427

Moțiunea simplă împotriva ministrului Educației, Monica Anisie, a fost adoptată de Camera Deputaților

27 May 2020 522

Bogdan Huțucă (PNL) „Pentru viitorul primar al Constanței, și sper că va fi un primar liberal, fondurile europene trebuie să reprezinte o prioritate”

27 May 2020 2526

Camera Deputaților. Monica Anisie „Şcoala românească e sub nivelul provocărilor generaţiilor actuale de elevi“ (video)

25 May 2020 433

Camera Deputaţilor dezbate astăzi moţiunea simplă împotriva ministrului Educaţiei

25 May 2020 1658

Mihai Lupu (PNL) “Constanța dispune de oportunități pe care conducătorii județului nu le-au accesat pentru atragerea de investitori”

22 May 2020 1619

PNL le dorește anul acesta. Când ar putea avea loc alegerile locale și parlamentare?

21 May 2020 1397

Mihai Lupu(PNL) “COVID-19 și seceta, lecții pentru noi toți, dobrogenii. Dar avem soluții!”

19 May 2020 2600

Bogdan Huțucă (PNL) “Măsurile economice ale Guvernului PNL produc efecte pozitive”

18 May 2020 1763

Bogdan Huțucă (PNL) “Înainte ca PSD-iștii de la Constanța să numească Guvernul PNL „gropar”, ar fi bine să lase din mână lopata cu care lovesc de 20 de ani”

16 May 2020 3861