Politic

PNL și USR-PLUS, primele discuții pentru formarea unei alianțe de dreapta la Constanța. Ce spun liderii celor trei partide?

 
Președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă, a lansat zilele trecute o invitație la dialog către forțele politice de dreapta în vederea identificării celei mai bune formule politice pentru a înlătura dezastrul PSD din administrația locală.
 
Potrivit liderului liberal, PNL pune la dispoziția alegătorilor cei mai experimentați candidați, cu portofolii solide de proiecte în folosul Constanței, fiind astfel echipa cu cea mai vastă experiență administrativă.
 
Huțucă a precizat pentru cotidianul ZIUA de Constanța că a avut deja prima rundă de discuții cu reprezentanții USR-PLUS. „Deocamdată, am discutat despre pretențiile fiecărei formațiuni, urmează ca fiecare organizație să le pună în dezbatere în interiorul partidelor noastre și apoi ne vom reîntâlni să ne armonizăm pozițiile. Dacă vom ajunge la o poziție comună, vom decide doar împreună în această formulă o eventuală extindere a alianței cu celelalte formațiuni de dreaptă”, a spus Bogdan Huțucă.
 
La rândul său, președintele USR Constanța, Remus Negoi, a confirmat demararea discuțiilor cu liberalii și cu colegii lor de la PLUS. Reprezentanții USR vor cere un mandat pentru continuarea discuțiilor atât în cadrul Biroului Județean, cât și de la Comitetul Politic Național al partidului, care este programat pentru data de 21 martie a.c.
 
Remus Negoi spune că formațiunea sa este deschisă la dialog, însă, cu siguranță, vor fi trasate „câteva linii roșii peste care nu se va putea trece în cadrul acestor negocieri”. Președintele USR nu a precizat însă dacă retragerea candidaturii lui Stelian Ion din cursa pentru Primăria Constanța reprezintă o linie roșie de demarcație în negocierile cu PNL.
 
Menționăm că la discuțiile pentru formarea unei alianțe de dreapta la Constanța a participat și președintele PLUS Constanța, Lucian Muflic. Acesta a precizat că PLUS Constanța susține necesitatea unui proiect electoral comun tuturor partidelor politice de dreapta, pentru un candidat unic la Primăria Constanța. „Primarul Constanței va fi ales într-un singur tur de scrutin, iar mașinăria electorală pesedistă este deja cu motoarele turate la maximum: am văzut cu toții celeritatea cu care actualul edil finalizează tot felul de lucrări, după ce trei ani și jumătate nu a făcut absolut nimic pentru orașul nostru”, susține reprezentantul PLUS. Muflic a adăugat că pretențiile formațiunii pe care o reprezintă se vor plia și în acord cu negocierile care vor avea loc simultan și în cadrul alianței USR-PLUS.
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Pitu Vasile. Partidul Verde

27 Mar, 2020 19:48

Partidul Verde Constanta( Florin Călinescu ) este interesat sa participe la aceste negocieri! Un singur candidat din partea dreapta a eșichierului politic este și punctul nostru de vedere!

Articole asemanatoare

PNL. Proiect pentru modificarea Legii nr. 544/2001. Sancțiuni

25 Oct 2020 775

Au fost validați consilierii locali din comuna Pantelimon, județul Constanța

23 Oct 2020 1455

Fostul primar PNL de la Corbu contestă în instanță mandatul edilului nou ales. Magistrații se vor pronunța astăzi în acest dosar

22 Oct 2020 3047

Mihaela Scrieciu, candidat PNL Constanța la parlamentare „Am fost confirmată cu SARS-CoV-2“

21 Oct 2020 2152

LIVE VIDEO. PNL Constanța a depus astăzi candidaturile pentru alegerile parlamentare. Declarații ale politicienilor

21 Oct 2020 2290

Consiliul Județean Constanța se va constitui la sfârșitul lunii. PNL ar putea păstra și funcțiile de vicepreședinți

21 Oct 2020 2119

PNL Constanța va depune, miercuri la BEJ, listele pentru Parlamentare

20 Oct 2020 1879

Lista candidaților PNL Constanța pentru alegerile parlamentare, aprobată de conducerea partidului. Liberalii vor să obțină minim șase mandate

20 Oct 2020 2693

Dr. Iuliana Cîndea, o variantă pentru funcția de manager al Spitalului Județean Constanța

19 Oct 2020 4371

Situație hilară. Primarul din Hârșova contestă ordinul prefectului de încetare a mandatului 2016-2020. Ionescu nu mai era membru ALDE când s-a înscris în PNL

19 Oct 2020 1463

Robert Boroianu a dat în judecată filiala Constanța a Partidului Național Liberal

16 Oct 2020 1067

Noul prefect al județului Constanța a depus jurământul. Silviu Coșa spune că este pregătit să managerieze criza generată de Covid 19

16 Oct 2020 1660

Social-democratul constănțean George Vișan este noul președinte al Comisiei de buget-finanțe din Camera Deputaților

14 Oct 2020 2274

Instanța a decis Mihai Lupu, validat în funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța

13 Oct 2020 2696

Un finanțist se pregătește să preia funcția de prefect al județului Constanța

13 Oct 2020 3054