PNŢCD a ameninţat cu nesemnarea la nivel naţional a listelor ARDAlianţa România Dreaptă şi-a finalizat candidaturile

ard.jpgSingura modificare faţă de modificările operate din mers în ultimele zile este candidatura ţărănistului Gheorghe Andrei în locul lui Cătălin Anghel, liderul local al partidului Noua Republică.

candidatiard-GheorgheAndrei.jpgIată lista completă de candidaţi Alianţei România Dreaptă la Constanţa: Camera Deputaţilor - Stelian Gima (Colegiul 1), Nicolae Anghel (Colegiul 2), Tudor Şerban (colegiul 3), Constantin Chirilă (Colegiul 4), Zanfir Iorguş (Colegiul 5), Iustin Fabian Roman (Colegiul 6), Oana Maria Florea (Colegiul 7), Gheorghe Andrei (PNTCD, Colegiul 8), Dănuţ Culeţu (de la Partidul Forţa Civică, Colegiul 9), Florin Gheorghe (Colegiul 10);Senat: Florian Constantin (Colegiul 1), Tănase Barde (Colegiul 2), Gheorghe Măndilă (Colegiul 3), Christian Gigi Chiru (Colegiul 4).

Comisia Macovei a trântit candidaturile lui Gheorghe şi Anghel

candidatiard-GigiChiru.jpgcandidatiard-NicolaeAnghel.jpgComisia de etică a ARD nu ar fi dat aviz favorabil candidaturilor constănţenilor Nicolae Anghel şi Florin Gheorghe. Subiectul nu a fost comentat în nici un fel de liderul local Gigi Chiru care susţine că : „lista de candidaţi propusă s-a făcut de comun acord cu ceilalţi preşedinţi de alianţă, Biroul Judeţean al PDL a aprobat-o, este forma agreata de toţi. Am urmărit o eficientizare a rezultatului din distribuţia pe Colegii a candidaţilor, urmărind în acest sens să existe o compatibilitate între fiecare candidat şi colegiul de senator sau deputat pe care-l îl reprezintă. Target-ul este 25% la nivel judeţean din numărul de mandate".

candidatiard-FlorinGheorghe.jpg

Macovei: „ARD să-şi asume candidaturile celor respinşi"

Membrii comisiei de etică a ARD, conduse de către Monica Macovei, au decis să nu mai analizeze contestaţiile depuse la avizele negative ale comisiei, remiţându-le spre soluţionare co-preşedinţilor Alianţei. Membrii comisiei Macovei sunt nemulţumiţi că unii lideri au comentat deciziile sale şi, în anumite cazuri, au trecut peste ele. Nemulţumirea comisiei Macovei este că liderii PDL au ignorat opoziţia comisiei faţă de unele candidaturi. În şedinţa de miercuri, Comisia de etică a decis prin vot să transmită co-preşedinţilor Alianţei, spre soluţionare, contestaţiile depuse în ultimele zile, pentru că unii candidaţi cu aviz negativ au susţinut public, în mod eronat, că au primit aviz favorabil şi unii dintre co-preşedinţii ARD au avut intervenţii publice prin care au anunţat că analizează contestaţii ale candidaţilor cu aviz negativ din partea Comisiei de etică şi că au decis să îşi asume deja candidaturile unora dintre aceştia, se arată într-un comunicat emis de către Monica Macovei. Totodată, Macovei cere conducerii ARD să-şi asume întreaga responsabilitate pentru componenţa finală a listelor de candidaţi ai Alianţei. Conducerea ARD trebuie să preia toate contestaţiile şi să îşi asume răspunderea pentru deciziile luate. Printre cei respinşi, reamintim se află şi pedeliştii constănţeni Nicolae Anghel şi Florin Gheorghe. Preşedintele PDL, Vasile Blaga a declarat pentru Hotnews.ro că o parte din cei respinşi de comisia de etica au fost admişi de conducerea centrală a Alianţei.

Noua Republică invocă presiunile PNŢCD

„Am luat act cu profundă dezamăgire de hotărârea conducerii centrale a Alianţei România Dreaptă de a schimba în al 12-lea ceas nominalizarea candidatului de pe Colegiul 8 pentru Camera Deputaţilor, în favoarea candidatului propus de PNŢCD Constanţa, Gheorghe Andrei. Această regretabilă decizie a fost posibilă ca urmare a unor presiuni iraţionale făcute timp de două săptămâni de către preşedintele PNŢCD Constanţa, Tudorel Chesoi, pe de o parte, şi a slăbiciunilor ARD România, pe de altă parte. Aş dori să fac precizarea că Partidului Noua Republică i-a fost alocat Colegiul 8 pentru Camera Deputaţilor din municipiul Constanţa în urma unei negocieri care a fost purtată între toţi partenerii Alianţei încă de acum 25 de zile. Ulterior acestor negocieri, liderul PNŢCD Constanţa, Tudorel Chesoi, a început să facă presiuni asupra PDL Constanţa şi PDL Bucureşti, pentru a schimba această alocare, de parcă nominalizarea subsemnatului ar fi fost rodul unui schimb de tarabă între mai multe persoane fizice şi nu al unei negocieri politice între mai multe partide. Mi-am dat seama însă că onoarea este o floare rară în politică iar o parte a politicienilor stau prost la acest capitol. Poate nu sunt încă pregătiţi pentru o schimbare din temelii a principiilor ce guvernează astăzi politica. În acest context, Noua Republică nu va mai avea nici un candidat la aceste alegeri parlamentare în judeţul Constanţa", susţine preşedintele Noua Republică, Cătălin Anghel.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Știri Constanța azi Atenție, șoferi! Fum dens în zona Aqua Magic din cauza unui incendiu (GALERIE FOTO+VIDEO)

17 Dec 2023 1332

Centrul Infotrafic Accident pe DN 74, unul dintre șoferii implicați este rănit

19 Oct 2023 792

UPDATE Incendiu violent în județul Prahova! O persoană a fost rănită

25 Sep 2023 953

Bărbatul urmărit național pentru trafic de droguri, încarcerat de polițiștii din Arad! Cât va sta după gratii

12 Sep 2023 746

Atenționare de călătorie în Franța! A fost prelungită durata codurilor roșu și portocaliu de caniculă

22 Aug 2023 859

​#ConstanțaEsteBine 18 august 2023. Iată-ne la începutul week-end-ului acestei săptămâni provocatoare

18 Aug 2023 782

UPDATE Incendiu la o construcție anexă din municipiul Suceava

18 Aug 2023 1143

UPDATE. Pompierii intervin pe malul lacului Tăbăcărie din Constanța! Ce se întâmplă acolo (FOTO+VIDEO)

08 Jul 2023 3463

Arde o casă în Medgidia!

18 Jun 2023 1465

UPDATE Incendiu la un apartament din Constanța! În ce zonă intervin pompierii (FOTO+VIDEO)

12 Dec 2022 2821

A fost emis mesaj RO-ALERT Incendiu la un centru de reciclare din Chitila. Au fost alertate 8 autospeciale de stingere

04 Nov 2022 1111

Incendiu la o fostă fabrică de mezeluri din municipiul Tulcea! (FOTO+VIDEO)

02 Nov 2022 1259

Imaginile dezastrului, din dronă Mansarda Arhiepiscopiei Tomisului, în flăcări (VIDEO)

15 Oct 2022 2632

IGPR Infotrafic Restricții de trafic pe DN 74

28 Sep 2022 623

UPDATE Fum dens în zona platformelor petroliere din Portul Constanța. Pompierii, chemați în ajutor (VIDEO)

15 Sep 2022 3666