Prefectul despre revocarea lui Cati şi a lui Dore„E posibil ca revocarea sau nerevocarea ordinelor să ducă la alte ilegalităţi“

cogealac.jpgPrefectul Judeţului Constanţa, Claudiu Palaz, a susţinut că în cursul acestei săptămâni va definitiva problema legată de statutul primarului şi al viceprimarului din Cogealac, Hristu Cati, respectiv Mihai Dore, recent eliberaţi din arest, dar şi pe cel al viceprimarului nou ales în urmă cu aproape trei săptămâni, Ion Soare. „Se pune în discuţie dacă această numire sau reîntoarcere pe funcţie ar influenţa sau nu mersul anchetei“, a mai adăugat Palaz.

Imediat după eliberarea primarului şi a viceprimarului din Cogealac, toată lumea şi-a pus întrebarea ce se va întâmpla acum cu cei doi, dar şi cu viceprimarul nou ales, Ion Soare.

Aşa cum spune Legea nr. 215/2005, a Administraţiei Publice Locale, la momentul în care primarul părăseşte arestul, ordinul privind suspendarea sa din funcţie expiră. Cunoscând legea, aşa a făcut şi primarul din Cogealac, Hristu Cati, care, imediat cum a părăsit arestul şi-a reluat de la sine atribuţiile pe care le avea. Potrivit celor declarate de prefectul judeţului Constanţa, Claudiu Palaz, „în dispozitivul sentinţei (n.r. referitor la Cati Hristu şi la ceilalţi reţinuţi), în anumite pasaje se specifică în clar că a fost eliberat condiţionat şi nu are voie să depăşească limita localităţii de domiciliu - Cogealac - şi impune fiecărui inculpat obligaţia de a nu se apropia de martorii specificaţi şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect“. În condiţiile în care unii dintre martori, aşa cum informează prefectul, fac parte dintre angajaţii Primăriei, situaţia devine foarte dificilă. „Se pune în discuţie dacă această numire sau reîntoarcere pe funcţie ar influenţa sau nu mersul anchetei. Este o situaţie atipică şi de aceea durează până iau o decizie în acest sens. Va trebui să emit ordine de revocare a ordinelor prin care au fost revocaţi din funcţie cei doi, primarul şi viceprimarul“, a adăugat prefectul, precizând că a primit mai multe sugestii din partea unor terţi, în legătură cu ceea ce trebuie să facă în cazul Cogealac. Chiar secretara comunei Cogealac, Lenuţa Delcea, a trimis la Prefectură o solicitare prin care îi cere expres să se emită ordin de revocare a ordinelor emise referitoare la suspendarea celor doi, Hristu Cati şi Mihai Dore. „Este posibil ca revocarea sau nerevocarea celor două ordine să ducă la crearea altor ilegalităţi“, a mai adăugat Palaz. 

cogealac_-_claudiu_palaz___.jpg

Nici Soare nu e ales „chiar legal“

Prefectul a mai solicitat ieri conducerii Consiliului Judeţean Constanţa să-i răspundă adresei nr. 8414 din 20 august 2010, prin care solicita documentaţiile pe baza cărora s-a emis autorizaţia nr. 44/14.07.2010, pentru a vedea exact dacă lucrurile sunt curate sau nu, aşa cum i-a solicitat Inspectoratul Teritorial de Construcţii Sud-Est Constanţa: „Toată nebunia de la Cogealac se învârte în jurul autorizaţiei emise“. Nici situaţia noului viceprimar al comunei, Ion Soare, nu este clară deloc. Şi despre această hotărâre prefectul a susţinut că „nu este una chiar legală“. 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Dreapta Unită a depus la Prefectură un Memoriu prin care solicită sesizarea Guvernului cu privire la adoptarea OUG privind organizarea și desfășurarea alegerilor (DOCUMENT)

11 Mar 2024 458

Manifestările programate la Constanța în favoarea recunoașterii Mitropoliei Tomisului, anulate

10 Feb 2024 584

Ce spun reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului despre mitingul organizat în municipiul Constanța în favoarea recunoașterii Mitropoliei Tomisului

08 Feb 2024 905

Nou bilanț al cutremurelor din Japonia! 215 persoane au murit și cel puţin 577 de persoane au fost rănite

12 Jan 2024 817

Victorie în instanță pentru Prefectură și locuitorii din Tomis Plus Magistrații au dispus anularea autorizaţiei de construire emisă în favoarea Dima SRL, deținută de fostul consul al Siriei la Constanța!

04 Jan 2024 5598

LIVE TEXT Cu ocazia Zilei Dobrogei, Flacăra "Spiritul dobrogean" se va aprinde la Prefectură. Va ajunge și la Liceul Teoretic "Traian" (FOTO+VIDEO)

16 Nov 2022 2860

Fostul șef al unui Serviciu juridic dintr-o prefectură din România, condamnat definitiv!

04 Nov 2022 1144

Constanța. Continuă protestele ARSVOM, la Prefectură (GALERIE FOTO)

10 Jun 2022 1298

ZIUA-n amiaza mare Pavilionul Expozițional din Constanța, hub umanitar pentru Ucraina(VIDEO)

11 Mar 2022 2200

UPDATE. ZIUA-n amiaza mare Mobilizare uriașă, la Constanța, pentru ajutorarea refugiaților din Ucraina

10 Mar 2022 1922

Nou scandal la Târgul de Crăciun din Constanța. Protestul a început la Prefectură (GALERIE FOTO+VIDEO)

05 Dec 2021 5820

Oficial, de la Prefectură Câți constănțeni confirmați cu Covid19 sunt izolați acasă

25 Oct 2021 1447

#citeșteDobrogea Cazinoul din Constanța mai are un „frate“ în țară

12 Aug 2021 4086

Încă un județ în județul Constanța Noi reguli pentru primăriile constănțene. Vor raporta săptămânal către Prefectură

05 Aug 2021 3417

Coronavirus Constanța. Niciun deces înregistrat, în ultimele 24 ore

28 Jun 2021 1243