Prefectul l-a certat pe pesedistul-sef de la invatamant, Petrica Miu

conferinta_brailoiu.jpgTit Liviu Brăiloiu a atenţionat conducerea ISJ asupra unor lucrări deficitare efectuate în unele unităţi de învăţământ

Întrucât premierul Emil Boc şi vicepremierul Dan Nica au cerut prefecturilor o situaţie a plăţilor efectuate către furnizori pentru facturile neachitate până finele anului trecut, reprezentantul Guvernului în Teritoriu a convocat, ieri, toţi şefii serviciilor publice deconcentrate şi a instituţiilor din subordinea Executivului.

Prefectul judeţului Constanţa, Tit Liviu Brăiloiu, a primit, ieri, rapoarte scrise de la toate deconcentratele. În urma analizării documentelor, el a anunţat că judeţul Constanţa este unul dintre cele fără datorii la 31 decembrie 2008. „La Compania Naţională de Drumuri şi Poduri (CNDP), care-i regională pe cinci judeţe, facturile sunt în curs de verificare şi se vor plăti, existând bani disponibili în proporţie de 80%. Situaţiile şi toate explicaţiile solicitate de premier vor fi transmise la Bucureşti", a  adăugat prefectul Tit Liviu Brăiloiu. El a ţinut să sublinieze: „Suntem un judeţ disciplinat şi fruntaş". Prefectul a specificat că, pentru documentaţia prezentată, conducerile în funcţie îşi asumă responsabilitatea şi, ca urmare a faptului că datoriile sunt achitate, nu va fi nevoit să ia nicio măsură. Revenind la situaţia de la CNDP, Tit Liviu Brăiloiu a menţionat că facturile ce urmează a fi achitate sunt pentru lucrări de deszăpezire efectuate în perioada decembrie 2008 - ianuarie 2009, iar alte lucrări făcute şi neplătite nu ar exista. „Situaţia de lucrări se analizează. Există o echipă de control a ministerului de resort care verifică şi se vor plăti, banii fiind deja la Constanţa", a conchis reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Demis, dar la datorie

Cu toate că presa a anunţat că ministrul Agriculturii l-ar fi demis din funcţia de director şi pe şeful APIA, Dumitru Mergeani, acesta s-a prezentat, ieri, la şedinţa convocată de prefect. „Dacă dumnealui nu se consideră demis şi a venit cu situaţia, eu l-am primit la şedinţă", a explicat Tit Liviu Brăiloiu. El a subliniat că nu a fost informat oficial de demiterea lui Mergeani, iar acesta, la rândul său, a declarat că nu a primit niciun act administrativ prin care să i se aducă la cunoştinţă demiterea sa din funcţia de director al APIA Constanţa.

Miu - tras la răspundere de prefect

De faţă cu toată lumea, noul inspector general al Inspectoratului Şcolar Judeţean, Petrică Miu, a trebuit să dea socoteală pentru situaţia lucrărilor realizate la două unităţi de învăţământ din Băneasa. Recent, prefectul Tit Liviu Brăiloiu a fost în localitate şi este nemulţumit de ceea ce a găsit acolo. „Lucrările sunt întârziate, copiii n-au unde să meargă, stau înghesuiţi în patru - cinci săli de clasă. Există un raport de control al Inspecţiei de Stat în Construcţii, în care se menţionează că lucrările sunt întârziate, deficitare şi de proastă calitate. Trebuie luate măsuri urgente, întrucât copiii nu au unde să înveţe carte", a afirmat Brăiloiu. Spăşit şi probabil prins cu temele nefăcute, Miu a îndrăznit doar să confirme că lucrările trebuiau finalizate în data de 7 martie anul curent şi a încercat să explice că ministerul de resort a făcut licitaţiile şi se ocupă de investiţia respectivă. De asemenea, el a explicat că firma constructoare ar fi solicitat o prelungire a termenului de finalizare a lucrărilor. Poziţia adoptată de inspectorul general al ISJ pare să-l fi deranjat pe prefect. „Nu putem pasa problema în curtea altora şi copiii să sufere. Trebuie să faceţi o recepţie a lucrărilor, sunt de foarte proastă calitate şi trebuie să fiţi foarte exigent. Este o bătaie de joc ceea ce s-a întâmplat acolo, nu pot fi plătite aşa", a conchis, vizibil nemulţumit, reprezentantul Guvernului în teritoriu.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Echipa de robotică AICitizen din Focșani a câştigat campionatul mondial de robotică „First Tech Challenge“ desfășurat la Houston (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 304

Candidatul din partea ADU pentru Primăria Constanța, Stelian Ion își depune candidatura la Biroul Electoral Municipal

24 Apr 2024 271

Cupa Satelor 2024 Finala fazei pe Euroregiunea Sud - Est, găzduită de Cumpăna. Județul Constanța e reprezentat de CS Victoria Cumpăna

23 Apr 2024 565

ZIUA LIVE Horia Constantinescu, candidatul PSD la Primăria Constanța - „Lucrurile pot fi făcute cu condiția că trebuie să fii pe teren“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 551

Farul Constanța are patru jucători în echipa rundei! Gheorghe Hagi, desemnat antrenorul etapei

23 Apr 2024 610

Din nou pe podiumul național „CSM Constanța menține tradiția rugby-ului constănțean la înălțime!“

23 Apr 2024 409

Rugby Echipa Under-16 de la Tomitanii Constanța, încă o victorie în campionat (GALERIE FOTO)

22 Apr 2024 478

ZIUA LIVE Este nevoie de o intervenție cathartică în Primăria Constanța?

22 Apr 2024 675

Rugby Echipa Under-20 a CSM Constanța, medaliată în Campionatul Național (GALERIE FOTO)

21 Apr 2024 640

CSM Constanța Trei victorii în trei meciuri, iar voleibalistele Under-17 s-au calificat la turneul final (GALERIE FOTO)

21 Apr 2024 706

Farul Constanța Fotbalistele, pe drumul către titlul de campioană. Victorie în deplasare cu Poli Timișoara

21 Apr 2024 757

Volei CS Medgidia, calificată matematic în Divizia A1 (GALERIE FOTO + VIDEO)

21 Apr 2024 599

Handbal CSM Constanța, înfrângere cu Politehnica Timișoara, dar e în continuare favorită la locul doi

20 Apr 2024 794

Daniel Gigi Tatu a sărit din echipa Chițac, în cea a senatorului Felix Stroe!

18 Apr 2024 576

Anglia Fost fotbalist de la Farul Constanța joacă la Draco FC 2022, prima formație românească din orasul Chelmsford. Duminică, meci mare! (GALERIE FOTO + VIDEO)

18 Apr 2024 2595