Politic

Prefectul l-a certat pe pesedistul-sef de la invatamant, Petrica Miu

conferinta_brailoiu.jpgTit Liviu Brăiloiu a atenţionat conducerea ISJ asupra unor lucrări deficitare efectuate în unele unităţi de învăţământ

Întrucât premierul Emil Boc şi vicepremierul Dan Nica au cerut prefecturilor o situaţie a plăţilor efectuate către furnizori pentru facturile neachitate până finele anului trecut, reprezentantul Guvernului în Teritoriu a convocat, ieri, toţi şefii serviciilor publice deconcentrate şi a instituţiilor din subordinea Executivului.

Prefectul judeţului Constanţa, Tit Liviu Brăiloiu, a primit, ieri, rapoarte scrise de la toate deconcentratele. În urma analizării documentelor, el a anunţat că judeţul Constanţa este unul dintre cele fără datorii la 31 decembrie 2008. „La Compania Naţională de Drumuri şi Poduri (CNDP), care-i regională pe cinci judeţe, facturile sunt în curs de verificare şi se vor plăti, existând bani disponibili în proporţie de 80%. Situaţiile şi toate explicaţiile solicitate de premier vor fi transmise la Bucureşti", a  adăugat prefectul Tit Liviu Brăiloiu. El a ţinut să sublinieze: „Suntem un judeţ disciplinat şi fruntaş". Prefectul a specificat că, pentru documentaţia prezentată, conducerile în funcţie îşi asumă responsabilitatea şi, ca urmare a faptului că datoriile sunt achitate, nu va fi nevoit să ia nicio măsură. Revenind la situaţia de la CNDP, Tit Liviu Brăiloiu a menţionat că facturile ce urmează a fi achitate sunt pentru lucrări de deszăpezire efectuate în perioada decembrie 2008 - ianuarie 2009, iar alte lucrări făcute şi neplătite nu ar exista. „Situaţia de lucrări se analizează. Există o echipă de control a ministerului de resort care verifică şi se vor plăti, banii fiind deja la Constanţa", a conchis reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Demis, dar la datorie

Cu toate că presa a anunţat că ministrul Agriculturii l-ar fi demis din funcţia de director şi pe şeful APIA, Dumitru Mergeani, acesta s-a prezentat, ieri, la şedinţa convocată de prefect. „Dacă dumnealui nu se consideră demis şi a venit cu situaţia, eu l-am primit la şedinţă", a explicat Tit Liviu Brăiloiu. El a subliniat că nu a fost informat oficial de demiterea lui Mergeani, iar acesta, la rândul său, a declarat că nu a primit niciun act administrativ prin care să i se aducă la cunoştinţă demiterea sa din funcţia de director al APIA Constanţa.

Miu - tras la răspundere de prefect

De faţă cu toată lumea, noul inspector general al Inspectoratului Şcolar Judeţean, Petrică Miu, a trebuit să dea socoteală pentru situaţia lucrărilor realizate la două unităţi de învăţământ din Băneasa. Recent, prefectul Tit Liviu Brăiloiu a fost în localitate şi este nemulţumit de ceea ce a găsit acolo. „Lucrările sunt întârziate, copiii n-au unde să meargă, stau înghesuiţi în patru - cinci săli de clasă. Există un raport de control al Inspecţiei de Stat în Construcţii, în care se menţionează că lucrările sunt întârziate, deficitare şi de proastă calitate. Trebuie luate măsuri urgente, întrucât copiii nu au unde să înveţe carte", a afirmat Brăiloiu. Spăşit şi probabil prins cu temele nefăcute, Miu a îndrăznit doar să confirme că lucrările trebuiau finalizate în data de 7 martie anul curent şi a încercat să explice că ministerul de resort a făcut licitaţiile şi se ocupă de investiţia respectivă. De asemenea, el a explicat că firma constructoare ar fi solicitat o prelungire a termenului de finalizare a lucrărilor. Poziţia adoptată de inspectorul general al ISJ pare să-l fi deranjat pe prefect. „Nu putem pasa problema în curtea altora şi copiii să sufere. Trebuie să faceţi o recepţie a lucrărilor, sunt de foarte proastă calitate şi trebuie să fiţi foarte exigent. Este o bătaie de joc ceea ce s-a întâmplat acolo, nu pot fi plătite aşa", a conchis, vizibil nemulţumit, reprezentantul Guvernului în teritoriu.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Două puncte foarte importante“ HC Dobrogea Sud, parcurs perfect în 2019 în Liga Naţională. Sâmbătă, joacă la Constanţa în Cupa EHF

22 Mar 2019 479

„Victoriile aduc victorii“ După două succese la rând fără gol primit, SSC Farul speră să facă sâmbătă încă o victimă

22 Mar 2019 798

SSC Farul Constanța vizează în meciul cu Metaloglobus București a treia victorie consecutivă

21 Mar 2019 613

BC Athletic Constanța, eșec pe teren propriu cu CSO Voluntari

20 Mar 2019 391

Cei mai mici actori constănțeni se întrec la Festivalul „Căsuța de turtă dulce” (galerie foto)

20 Mar 2019 438

„Meci greu pentru Gladiatorii din Tomis“ Baschetbaliştii de la Athletic joacă astăzi la Constanţa în Liga Naţională

20 Mar 2019 359

Gică Hagi, vizionar. Cum se construiesc proiecte, echipe şi jucători „Mulţi vorbim despre fotbal, dar puţini se pricep“

20 Mar 2019 654

HC Dobrogea Sud, victorie la Constanța cu CSM Focșani 2007

19 Mar 2019 486

Klaus Iohannis intenționează să organizeze referendum în aceeași zi cu alegerile europarlamentare

19 Mar 2019 468

HC Dobrogea Sud se confruntă la Constanţa cu echipa pregătită de Sandu Iacob

19 Mar 2019 408

Tenis de masă Aur şi bronz pentru fetele de la CS Farul Constanţa la Campionatul Naţional

19 Mar 2019 444

Pregătiri pentru misiunile NATO Fregata Regele Ferdinand, evaluată de o echipă de specialiști

18 Mar 2019 442

Acțiune de ecologizare organizată de Rompetrol Rafinare pe plaja de la Corbu, județul Constanța (galerie foto)

18 Mar 2019 834

„Constanţa Restart“ şi UOC, parteneri pentru oraş Pe 23 martie, vor fi plantaţi 200 de copaci. Voluntarii îşi dau mâna pentru Constanţa! (video)

18 Mar 2019 1616

„Asta face diferenţa“ Când a văzut cum începuse FC Viitorul meciul, Gică Hagi era convins că echipa sa va învinge CFR Cluj

18 Mar 2019 722