Premierul, discuție cu reprezentanţii companiei Lockheed Martin

Imagine de la întâlnire, foto: Facebook/ Guvernul României

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă s-a întâlnit, la Palatul Victoria, cu vicepreședintele pentru afaceri internaționale al companiei Lockheed Martin, Raymond Pisseli anunță luni Guvernul României. 

În cadrul întrevederii, au fost analizate oportunitățile de a consolida componenta economică  a Parteneriatului  strategic cu SUA, fiind prezentate inițiativele Lockheed Martin în domeniul cooperării industriale și de cercetare-dezvoltare, alături de companiile și instituțiile românești.
 
Premierul a subliniat importanța sprijinului acordat de Statele Unite ale Americii din perspectiva accesului la tehnologie performantă în domeniul apărării, precum avioane multi-rol, sistemele Himars, Patriot sau bateriile anti-rachetă de la Marea Neagră.

Ministerul Apărării Naționale și Ministerul Economiei conlucrează strâns pentru ca industria de apărare românească să aibă capacitatea gestionării cooperării cu partenerii trans-atlantici. În acest sens, creșterea bugetului apărării la 2,5 la sută din PIB, începând cu anul viitor, va oferi noi oportunități de finanțare industriei de profil, mai precizează sursa citată. 
 
Compania Lockheed Martin este prezentă de 25 de ani în România, fiind implicată în mai multe proiecte care au un impact semnificativ în diverse domenii.
 
Potrivit documentului, în contextul geo-politic actual, generat de relevanța strategică a Mării Negre și de nevoia întăririi rezilienței, inclusiv din perspectivă economică,  proiectele de dezvoltare vizează o colaborare de lungă durată, cu o abordare integrată a multiplelor platforme în care se colaborează la acest moment.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nicolae Ciucă „Salut decizia SUA de a suplimenta prezenţa trupelor americane în România“ (VIDEO)

01 Jul 2022 369

Premierul Nicolae Ciucă „De astăzi, intră în vigoare încă două măsuri importante din pachetul Sprijin pentru România”

01 Jul 2022 315

Nicolae Ciucă, despre alimentarea cetățenilor cu gaze naturale din Marea Neagră Eforturile instituţiilor şi companiilor trebuie să se concentreze pe creşterea capacităţilor de producţie, depozitare şi extracţie

01 Jul 2022 298

Întâlnire la Palatul Victoria. Ciucă l-a primit pe Secretarul General al Ligii Statelor Arabe

29 Jun 2022 356

Nicolae Ciucă, fostul ministru al Apărării Naționale, amendat cu 20% din salariu! Curtea de Apel București, un nou termen în recurs

29 Jun 2022 1522

Nicolae Ciucă și Virgil Popescu, declarații la Constanța. Cum va fi acoperită compensarea de 50 de bani la carburant

29 Jun 2022 479

Premierul Nicolae Ciucă, despre scăderea cu 50 de bani a prețului carburantului

28 Jun 2022 421

Comemorarea pogromul de la Iași Premierul Ciucă - „Holocaustul a fost cea mai mare tragedie a umanității din toată istoria noastră globală“

28 Jun 2022 341

LIVE TEXT Nicolae Ciucă și Virgil Popescu, prezenți la ceremonia de începere a exploatării gazelor naturale în cadrul Proiectului MGD (GALERIE FOTO și VIDEO)

28 Jun 2022 915

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă „David Popovici este purtătorul de stindard al generației sale“

27 Jun 2022 416

„Sunteți modele pentru copii și tineri“ Ciucă s-a întâlnit cu Lotul Național al României de Culturism și Fitness

27 Jun 2022 313

SUA, finanțare de 14 milioane de dolari pentru etapa preliminară a studiilor de proiectare pentru dezvoltarea reactoarelor modulare mici din România

26 Jun 2022 456

Performanța lui David Popovici, recompensată cu suma de un milion de lei din Fondul de rezervă al Guvernului (VIDEO)

23 Jun 2022 474

Ciucă Prețul carburantului va scădea cu 50 de bani (VIDEO)

23 Jun 2022 835

Vizită importantă în comuna Corbu din județul Constanța. La ce ceremonie va participa premierul Ciucă

23 Jun 2022 1769