Preşedinte de pe locul 2? De la Constanţa, Buşoi îi aruncă mănuşa lui Orban - „Îl provoc la o dezbatere televizată înainte de Congres!“ (galerie foto)

Cristian Buşoi, secretarul general al PNL şi candidat la preşedinţia PNL, s-a întâlnit ieri cu liberalii constănţeni. Buşoi a declarat ulterior, într-o conferinţă de presă, că, prin intermediul dezbaterii în compania colegilor de la malul mării, a încercat să mai reducă din handicapul votului masiv în favoarea lui Orban dat de PNL Constanţa în cadrul Comitetului Director Judeţean al Filialei Constanţa a Partidului Naţional Liberal. De asemenea, membrii Comitetului Director Judeţean au decis, prin vot secret, susţinerea candidatului Ludovic Orban la preşedinţia Partidului Naţional Liberal. Cu toate acestea, Cristian Buşoi consideră că el este varianta câştigătoare, pe termen lung, pentru PNL, soluţia care îmbină tinereţea, schimbarea şi dialogul necesar atât în interior, cât şi în afara partidului.
 
La o propunere venită din sală (nu este exclus să fie vorba de un susţinător de-al său), Cristian Buşoi a preluat ideea unei dezbateri cu principalul său contracandidat, Ludovic Orban, care să clarifice în această săptămână, premergătoare Congresului, cine este persoana potrivită pentru funcţia de preşedinte al PNL.
 
„Ar fi necesară în această săptămână o dezbatere directă între mine şi Ludovic Orban, fie la o televiziune pe care o stabilim de comun acord, fie într-una dintre organizaţii, cu prezenţa televiziunilor care vor dori să transmită. Ar fi nevoie de o dezbatere, cu fair play, cu gândul de a creşte imaginea PNL şi de a vedea argumentele fiecăruia dintre cei doi candidaţi. Ideea s-a născut chiar aici, la Constanţa, la sugestia unuia dintre colegi“, a precizat Buşoi.
 
Candidatul la preşedinţia PNL a mai precizat, la Constanţa, că mulţumeşte organizaţiei pentru sprijin şi că ar fi normal ca un reprezentant al filialei să se regăsească şi în echipa de conducere restrânsă a partidului, după ce va fi tranşat postul de preşedinte.
 
Nu este exclus ca în Congres să participe doar moţiunile Orban, respectiv Buşoi, în condiţiile în care, la nivel naţional, cel de-al treilea candidat la preşedinţia PNL, Viorel Cataramă, nu ar fi întrunit numărul minim de organizaţii care să-i susţină moţiunea. Această chestiune va fi tranşată însă astăzi de comisia de la nivel naţional care analizează acest aspect.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Averea și interesele Cristinei Dumitrache, deputatul constănțean aflat la al patrulea mandat (DOCUMENTE)

18 Aug 2022 3494

3518 voturi Orban, 952 voturi Buşoi. Ludovic Orban este noul preşedinte al PNL

17 Jun 2017 4784

Congres cu 5.000 de delegaţi PNL îşi alege astăzi preşedintele. Orban sau Buşoi (galerie foto)

17 Jun 2017 4450

Slăbiciune, trădare sau doar propriul interes… Cum explică Huţucă şi Muhscină oportunitatea ca filiala Constanţa să aibă un vicepreşedinte regional?

17 Jun 2017 4936

Exclusiv Lovitură de teatru în PNL Constanţa. Huţucă de partea lui Orban, Muhscină cu Buşoi (document)

16 Jun 2017 6377

Pleacă din PNL? Senatorul Chiţac, prins între moţiuni - nu se regăseşte nici în moţiunea lui Buşoi, nici în cea a lui Orban

13 Jun 2017 2326

Pe nisipuri mişcătoare Cristian Buşoi vine la Constanţa să-şi prezinte moţiunea cu care candidează la preşedinţia PNL

10 Jun 2017 2609

UPDATE Liberalii constănţeni joacă la cacialma? Fostul preşedinte Dragomir şi primarul de la Mangalia au semnat moţiunea Buşoi! (galerie foto)

16 May 2017 3704

UPDATE PNL Constanţa îl susţine pe Ludovic Orban la Congres

14 May 2017 4116

Congresul bate la uşă Cine sunt susţinătorii lui Orban, ai lui Buşoi şi ai lui Predoiu de la Constanţa?

10 May 2017 4755

Bogdan Huţucă este noul preşedinte al PNL Constanţa (galerie foto+video)

27 Apr 2017 9852

Chiţac contra Dragomir. Când vor avea loc alegerile în organizaţia municipală a PNL?

20 Mar 2017 2643

UPDATE Raluca Turcan, prezentă la Constanţa – „Există premise pentru un ultim mandat al unui primar PSD la Constanţa” (galerie foto+video)

19 Mar 2017 3515

Raluca Turcan şi Cristian Buşoi participă la BPJ-ul liberalilor constănţeni de duminică

18 Mar 2017 2327

Cristian Bușoi – „Avem nevoie de o discuție mai așezată pe tema cartelelor pre-pay”

29 Mar 2016 1629