Preşedinte USR Constanţa, despre Registrul spaţiilor verzi din Constanţa

Aleşii locali municipali au adoptat miercuri, în şedinţă extraordinară de Consiliu Local Municipal, Registrul local al spaţiilor verzi din intravilanul municipiului Constanţa - parţial.
După votul din CLM, edilul-şef al Constanţei, Decebal Făgădău, a explicat că, odată cu finalizarea Registrului spaţiilor verzi, respectiv în 2020, vrea să elimine legenda potrivit căreia Constanţa nu are spaţii verzi sau că în Constanţa se construieşte pe spaţiul verde.
 
„După inventariere terenurilor în cadrul acestui registru, nimeni nu va mai putea schimba destinaţia acestor terenuri, nimeni nu se va mai putea atinge de niciun centimetru de iarbă”, a afirmat edilul-şef. „Cu alte cuvinte, a transmis, subliminal, mesajul - Băieţi deştepţi, defrişaţi tot, cât mai aveţi timp! Câtă ipocrizie să ai să te declari prietenul spaţiilor verzi, când mâna ta a semnat condamnarea la moarte a atâtor spaţii verzi, prin enorm de multe PUZ-uri pe domeniul public, acordate prietenilor de clan? Decebal Făgădău nu mai poate păcăli pe nimeni. Se bate cu pumnul în piept că este apărătorul şi susţinătorul Registrului spaţiilor verzi, doar că, din pumnul său, se scurge sângele verde al atâtor copaci masacraţi. Iar conştiinţa sa este îmbibată de miile de metri cubi de betoane, turnate peste spaţii verzi”, susţine preşedintele USR Constanţa, Remus Negoi.


 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Registrul spațiilor verzi al orașului Techirghiol lansat în transparență decizională

06 Aug 2023 747

După împădurirea făcută de Regele Carol I, erau 855 de hectare. Senatorul USR Remus Negoi, un nou semnal pe tema Comorova - „Dispare jumătate din pădurea din Neptun”!

12 Jan 2023 1698

#alegerilocale2020 Alianța USRPLUS Constanța a pregătit o strategie coerentă de dezvoltare a spațiilor verzi din Constanța

20 Aug 2020 1814

Făgădău - „Parcul Tăbăcărie, ultimul bastion al betoanelor. În mandatul meu spun NU tuturor cererilor de retrocedare sau de cumpărare!“

28 Nov 2018 4134

Licitația pentru Registrul spațiilor verzi din Constanța, contestată de o firmă din București. Ce a decis CNSC (document)

31 Dec 2017 2726

Costul proiectului - 3.118.238 de lei Parcurile şi spaţiile verzi din Constanţa vor fi notate în Registrul local al spaţiilor verzi! (document)

29 Nov 2016 4340