Politic

Președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă “Depozitul de deșeuri inerte din port, transformat cu girul primăriei în groapă de gunoi. Am sesizat Ministerul Mediului”!

  • Președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă anunță că a finalizat colectarea tuturor informațiilor legate de groapa de gunoi ilegală ce a apărut în port cu girul Primăriei Constanța
  • Pentru a grăbi rezolvarea acestei probleme care amenință sănătatea constănțenilor și pe cea a turiștilor, Huțucă solicitat o audiență Ministrului Mediului
  • În cadrul întâlnirii, ministrul Costel Alexe a subliniat că problema acestei gropi de gunoi este o prioritate
  • Reprezentanții Primăriei Constanța au precizat că vor culege informații și vor veni cu precizări în legătură cu această groapă de gunoi, însă nu a făcut acest lucru până în acest moment


Președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă afirmă că săptămâna trecută a finalizat colectarea tuturor informațiilor legate de o problemă serioasă care de 20 de ani se agravează chiar la malul mării.

Este vorba despre o groapă de gunoi ce a apărut în port cu girul Primăriei Constanța.
“Ce ar fi trebuit să fie un depozit de deșeuri inerte, astăzi, la aproape 20 de ani, s-a transformat într-o groapă de gunoi în toată regula. O groapă de gunoi neconformă, ce încalcă orice legislație a mediului.

Pandemia COVID-19 ar fi trebuit să pună sănătatea publică pe lista priorităților pentru orice administrație. În schimb, administrația PSD de la Constanța ignoră standardele Gărzii de Mediu care în cadrul ultimelor două controale a dispus clar remedierea situației de la malul mării.

De aceea, pentru a grăbi rezolvarea acestei probleme care amenință sănătatea constănțenilor și pe cea a turiștilor, am solicitat o audiență Ministrului Mediului. În cadrul întâlnirii, ministrul Costel Alexe a subliniat că problema acestei gropi de gunoi e pe masa ministerului și este o prioritate.Soluțiile concrete sunt esențiale și angajamentul nostru față de constănțeni este acela de a ne asigura că ignoranța PSD nu pune în pericol sănătatea oamenilor”, spune Bogdan Huțucă.
Povestea acestei gropi de gunoi începe acum 20 de ani.

În urmă cu două decenii, pentru a consolida malul de pe raza portului Constanța, cei de la conducerea Portului de la momentul respectiv, au încheiat un acord cu Primăria Municipiului Constanța.

Acest acord prevedea că deșeurile inerte, mai simplu spus, molozul rezultat în urma activităților din construcții, putea fi depozitat acolo.
Acordul stipula clar că doar deșeurile inerte puteau fi depozitate. Rolul lor: molozul acumulat, concasat, ar fi întărit malul și solul mâlos, în timp, ar fi devenit suficient de puternic să poată să devină o bază bună pentru viitoare construcții de infrastructură în Port.

Primăria a luat în folosință și în administrare terenul și camioanele cu moloz au început să apară.
Fiind administrat de Primărie, în directa responsabilitate a primarului, recepția deșeurilor inerte era făcută de un angajat al Primăriei. Doar că, în scurt timp, pe lângă deșeurile inerte, și-au făcut loc gunoaiele. Fapt complet ilegal. Astfel, municipiul Constanța este în pericol să devină un focar de infecție.

Reprezentanții Primăriei Constanța au precizat că vor culege informații și vor veni cu precizări în legătură cu această groapă de gunoi, însă nu a făcut acest lucru până în acest moment.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Știați că….Este Ziua Internațională fără pungi de plastic

03 Jul 2020 200

În buza Constanței Groapă de gunoi, ascunsă printre construcțiile de pe malul Lacului Siutghiol. Garda de Mediu, sesizată (galerie foto)

04 Jun 2020 2748

Constănțeanul supărat După sesizări la Poliție și la Garda de Mediu s-a făcut curățenie la groapa de gunoi din capătul străzii Vârful cu Dor

01 Jun 2020 1200

Constănțeanul supărat Unde se află groapa de gunoi improvizată a Primăriei Constanța (foto)

09 May 2020 2949

Incendiu la groapa de gunoi din Darabani. Intervin pompierii

07 Sep 2019 648

Revista presei locale

14 Aug 2019 699

Incendiu violent, izbucnit la groapa de gunoi din Caracal

13 Aug 2019 729

Incendiu la groapa de gunoi din localitatea Culmea. Intervin pompierii

06 Aug 2019 510

Demersurile pentru clasarea clădirii continuă. 90 de tone de gunoi, colectate din curtea Sinagogii din Constanța

17 Jun 2019 1268

Incendiu la groapa de gunoi din localitatea Țibrinu. Intervin pompierii

03 Apr 2019 726

Alertă la ISU Dobrogea. Un incendiu a izbucnit în județul Constanța. Intervin pompierii

07 Mar 2019 619

Tulcea. Incendiu în Ceamurlia de Jos. Ce arde (galerie foto)

03 Jan 2019 1031

Incendiu violent în județul Prahova. Pompierii au fost chemați în ajutor în localitatea Băicoi. Ce s-a întâmplat (video)

06 Oct 2018 988

Tulcea. Incendiu la groapa de gunoi a localității Sălcioara. Intervin pompierii (galerie foto)

14 Aug 2018 805

Tulcea. Incendiu în localitatea Ceamurlia de Jos (galerie foto)

11 Aug 2018 906