Presedintele PRM Constanta este un santajist

Consilierul local Ecaterina Prodan se disociaza de materialele aparute in oficiosul PRM, "Romania Mare", semnate cu numele sau

Atac la adresa actualului primar Mazare * Ecaterina Prodan sustine ca, dupa demisia din PRM, si-a gasit autoturismul Dacia Nova lovit suspect, in parcarea din fata locuintei, iar zilnic sotul primeste telefoane de amenintare din partea unor barbati, pe telefonul personal * "Noi ne-am facut treaba tot timpul, insa lui Comanici nu-i plac oamenii valorosi, capabili si incearca sa-i indeparteze, asa cum s-a intamplat si cu Lucian Corlan sau Laurentiu Marin, si multi altii", sustin demisionarele * Comanici i-a adus in partid pe Gelil Eserghep si gasca lor, pentru ca partidul avea nevoie de bani, cu toate ca s-a incalcat statutul * Materialele aparute sub semnatura Cati Prodan in "Romania Mare" apartin, de drept, unui fost gazetar - Dorin Dumitrele

Consilierii locali independenti Ecaterina Prodan si Alina Moldoveanu au organizat ieri o conferinta de presa in care au prezentat adevarata imagine a organizatiei judetene a PRM si a liderului Radu Comanici. Ecaterina Prodan a declarat, printre altele, ca doreste pe aceasta cale sa se disocieze de recentele materiale publicate in oficiosul PRM - "Romania Mare", articole denigratoare la adresa primarului Radu Mazare, semnate sub pseudonim de o anume Cati Prodan sau Departamentul Anticoruptie. "Numele meu nu are nici o legatura cu aceste trei materiale, insa sunt convinsa ca a fost folosit pentru a-mi crea disconfort in relatia cu primarul, cu alegatorii mei, cu constantenii. Ma gandesc sa actionez in instanta revista pentru fals si calomnie la adresa mea, si atunci voi fi tare curioasa de unde o vor scoate pe acea Cati Prodan care a semnat materialele respective", a declarat consilierul local. Prodan a mai spus ca are informatii precise de la conducerea publicatiei, prin care i se aducea la cunostinta faptul ca materialele au fost trimise spre publicare din partea conducerii organizatiei judetene a partidului. Acum dupa aceste evenimente neplacute, in care numele sau a fost implicat intr-un mod odios, Prodan spune ca respectiva publicatie ii repugna, in conditiile in care acum doi ani de zile, Romania Mare era asemuita de membrii PRM cu o Biblie. "Credeam ca respectivii redactori se documenteaza inainte de redactarea materialelor, ca sunt profesionisti, acum imi dau seama ca am trait o minciuna", a declamat Ecaterina Prodan. Consilierul independent a prezentat si alte evenimente ciudate care s-au intamplat imediat dupa demisia sa din partid. Este vorba despre faptul ca, la cateva zile dupa demisie, Prodan si-a gasit autoturismul Dacia Nova lovita suspect, in parcarea din fata locuintei, iar zilnic sotul primea telefoane de amenintare din partea unor barbati, pe telefonul personal. Prodan spune ca pentru toate aceste fapte responsabili sunt fostii colegi - sefi din organizatia PRM, care se tin se sicane pentru a o destabiliza psihic. Prodan a mai spus ca nu este singurul demisionar care a primit amenintari telefonice si a dat exemplu fostei colege - Constatina Bolocan, care, dupa o interventie contra PRM si Comanici in cadrul unei emisiuni televizate, a primit astfel de telefoane suspecte.

Sedinte de partid cu urlete si balacareli

Potrivit declaratiilor celor doua demisionare, urmatoarele sedinte de birou executiv care au precedat demisiile lor, s-au sondat cu circ, injurii si balacareli la adresa lor si a primarului Radu Mazare, tot spectacolul desantat fiind condus de maestrul de ceremonii Radu Comanici. Legat de acest aspect, Prodan si Moldoveanu sunt surprinse de aceste atitudini, in conditiile in care ele au parasit partidul si, mai mult decat atat, in timpul cat au fost membre ale organizatiei si-au facut datoria cum se cuvine. "Noi ne-am facut treaba tot timpul, insa lui Comanici nu-i plac oamenii valorosi, capabili si incearca sa-i indeparteze, asa cum s-a intamplat si cu Lucian Corlan sau Laurentiu Marin, si multi altii. In anul 2000, cand Comanici demisionase, iar Vadim nu dorea sa-l mai primeasca in partid, noi am fost cele care am facut punte, ca sa-i facem posibila reintoarcerea, iar drept recompensa, ne jignea si ne umilea", au mai precizat cele doua consiliere locale.

Dorea sa-i aduc informatii cu care, la randul sau, santaja

"Am rezistat unor presiuni groaznice timp de aproximativ un an si jumatate. Eu fiind membru in cadrul Comisiei de Urbanism a Primariei, Comanici mi-a cerut sa aduc tot felul de informatii legate de cei care solicitau diverse autorizatii, pentru a-i santaja. De altfel, este cunoscut drept santajist in toate mediile. Un exemplu elocvent este Mircea Suciu, directorul Ecoterm Navodari, care cotizeaza cu bauturi fine, bani si altele la Comanici; colegei noastre Ioana Elena ii este dator cu 1.000 de dolari, are mai multi clienti pe care-i santajeaza la Techirghiol, un anume Constantin Florin este stors de bani si combustibili - omul are o benzinarie etc.", a precizat Ecaterina Prodan.

Bucurestiul stie ce se intampla la Constanta, dar nu face nimic

Cele doua sustin ca, pana in urma cu doi ani, considerau ca PRM este un partid justitiar, insa cele intamplate le-au demonstrat contrariul. Au tacut cand Comanici i-a adus in partid pe Gelil Eserghep si gasca lor, pentru ca li s-a explicat ca partidul avea nevoie de bani, cu toate ca s-a incalcat statutul. Numai ca acesti oameni au acaparat partidul si au reusit sa strice prin zazanii si relatia dintre PRM si Radu Mazare. Si tot ei au facut ca oamenii din judet sa se trezeasca demisi peste noapte din functii, iar organizatiile sa fie dizolvate dupa bunul lor plac. Prodan sustine ca a informat conducerea centrala a partidului in legatura cu aceste aspecte, insa situatia nu s-a schimbat nicicum, semn ca Vadim sta cu mainile in san, cand vine vorba de organizatia de la Constanta. "PRM nu mai inseamna nimic la Constanta, nu mai au presedinte la municipiu, unii au cumul de functii si nu reusesc sa-si indeplineasca atributiunile", a comentat consilierul local.

Materialele din "Romania Mare" s-au pecetluit la Brasov

O informatie de ultima ora a sosit taman in timpul conferintei de presa, de la un coleg de breasla, de la "Telegraf" care anunta ca materialele aparute sub semnatura Cati Prodan in "Romania Mare", apartin de drept unui fost gazetar - Dorin Dumitrele - care in urma cu sase ani publica intr-un cotidian local, recte "Cuget Liber" aceleasi materiale denigratoare la adresa redactorului-sef al cotidianului "Telegraf" - Radu Mazare. Acest personaj a fost cadru militar si s-a retras acum cativa ani la Brasov. Fiica sa, Diana, este in prezent purtatorul de cuvant al PRM si al presedintelui Vadim, si astfel lucrurile incep sa se lege. Materialele comandate de centru au fost, se pare, culese de reprezentantii organizatiei locale si remise, pentru a fi aranjate si publicate. Potrivit unei informatii, imediat dupa demisia Ecaterinei Prodan, la vila senatorului PRM de Brasov Nicolae Iorga a avut loc o intalnire la care au participat, printre altii, Comanici, Eserghep si Vadim, unde se pare s-a pus la cale publicarea acestui serial, menit sa-l denigreze pe Mazare. "Asta-vara, Gelil Eserghep a stat 40 de zile langa Vadim, deci nu ma mai mira nimic", a conchis Prodan. Vom reveni cu alte amanunte in numerele noastre viitoare.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 579

Horia Constantinescu a demisionat din funcția de președinte al ANPC pentru a candida la Primăria municipiului Constanța

15 Apr 2024 640

Averea și interesele Iuliei-Laura Opariuc-Dan, desemnată președintele Biroului Electoral Județean Constanța

15 Apr 2024 432

ZIUA LIVE Despre maturitate politică. Claudiu Palaz explică de ce candidează la președinția Consiliului Județean Constanța!

15 Apr 2024 522

Alin Burcea este noul președinte ANAT (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 523

Ședință de desemnare a președinților birourilor electorale de circumscripție, la Tribunalul Constanța

12 Apr 2024 690

Avocatul Alexandru Bajdechi, fostul președinte al Asociației Elevilor Constanța, a dat în judecată Ministerul Educației. Cere depăgubiri de zeci de mii de lei

10 Apr 2024 3350

Complexul Cleopatra din Mamaia, deținut de famila lui Vasile Chirondojan, fost consilier local din Constanța, de vânzare. Iată cât cer proprietarii!

02 Apr 2024 13837

Dosarul privind Herghelia Mangalia și lacul Corbu, amânat pentru finele lunii! Se pregătește audierea lui Ionuţ Ţiţimeaua, fost director în CJC

01 Apr 2024 894

Candidatul PSD la Primăria Constanța, Horia Constantinescu, și-a anunțat demisia din fruntea ANPC

28 Mar 2024 871

Baza sportivă de pe malul lacului Siutghiol, din Constanța, miza unui proces intentat de Clubul Sportiv Electrica Președinte Dumitru Frățilă face acuzații -„Nu ne putem desfășura activitatea!“

23 Mar 2024 1920

Scupra, primar Ovidiu „Nu mă interesează funcțiile în partid. (...) Florin Mitroi știe că se bazează pe sprijinul meu! "

17 Mar 2024 1295

UPDATE George Scupra a demisionat din funcția de președinte al Ligii Aleșilor Locali din organizația județeană a PNL Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 2775

UPDATE Trei primari PNL din județul Constanța, vizați de intoxicări din partea PSD Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 6793

PUZ pentru terenurile din strada Belvedere ale afaceristului George Secărea! Curtea de Apel anunță data verdictului

15 Mar 2024 802