Prima campanie electorală în care promisiunile lui Mazăre pică una câte una

Am semnalat în mai multe rânduri faptul că Radu Mazăre, primarul municipiului Constanţa, are, indiferent de tipul de alegeri - locale, parlamentare, europarlamentare sau prezidenţiale - câteva teme predilecte de campanie. Este vorba despre mult-râvnitul pachet din acţiunile Portului Constanţa, despre un CET nou, respectiv o gigacalorie mai ieftină, reabilitarea Cazinoului, dar şi despre promisiunea că, în cazul în care alegerile nu vor fi câştigate de candidatul PSD, va renunţa la mandat şi va pleca în... ţările calde. Brazilia, Madagascar sau destinaţii similare.

Un nou CET? Exclus! Ei bine, actuala campanie pentru prezidenţiale este prima în care promisiunile edilului-şef cad una câte una. Astfel, Mazăre nu mai ia în calcul preluarea CET-ului, în condiţiile în care acesta are datorii de 40 de milioane de euro. „Dacă nu vine la primărie fără datoriile aferente... două cuvinte: ex-clus!“, declara şeful administraţiei publice locale, pe 8 octombrie. Până la acest moment însă, el a tot promis, încă din 2012, reducerea facturilor tuturor constănţenilor.

„Pentru viitor, am convenit cu Guvernul Ponta ca CET-ul, deţinut momentan de stat - cel care vinde şi stabileşte valoarea atât de mare a gigacaloriei, să fie transferat la primărie, urmând ca, ulterior, printr-o investiţie privată în sistemul de producţie şi distribuţie a energiei termice, să reuşesc - şi vă promit acest lucru - să reduc facturile tuturor“, afirma primarul, cu ceva vreme în urmă. Viitorul a venit, dar promisiunea nu mai stă în picioare.

Bye, bye, carnavalion!

O altă promisiune la care Mazăre renunţă în plină campanie electorală este organizarea aşa-numitului carnavalion. Într-o scrisoare trimisă în ianuarie constănţenilor, edilul-şef promitea un revelion „aşa cum n-a văzut Parisul“. „De la anul (revelionul 2014 - 2015), oraşul tău va râde de Sărbători, iar eu voi fi în cartierul tău, cu tine în stradă“, spunea Radu Mazăre. În cadrul şedinţei Consiliului Local Municipal Constanţa de luni, primarul a declarat că e foarte puţin probabil că acest carnavalion să se concretizeze, pe motiv că artişti precum Loredana, Horia Brenciu şi Ştefan Bănică pretind sume fabuloase pentru concerte.

Legea 216/2008, neconstituţională

În ultimii doi ani şi jumătate, şeful municipalităţii constănţene a promis constant preluarea unui nou pachet de acţiuni ale Portului Constanţa. Era vorba de un procent de 13%. Nu doar că acest lucru nu a devenit realitate, dar administraţia locală a pierdut, în urma unei decizii a CCR, şi pachetul de 20% din acţiuni, pe care-l administra din 2008, căci Legea 216 prin care pachetul cu pricina fusese preluat a fost declarată neconstituţională.

„Cazinoul, această bijuterie a noastră“

„Să ştii că situaţia Cazinoului mă preocupă foarte serios şi că încerc în permanenţă găsirea unei soluţii. Îţi promit că, într-un fel sau altul, voi reabilita această bijuterie a noastră cu fonduri europene sau cu investiţii private“, promitea edilul-şef în epistola trimisă la începutul acestui an. Această din urmă promisiune nu a fost în totalitate încălcată. Asta fiindcă imobilul a trecut din administrarea Consiliului Local Constanţa în cea a Companiei Naţionale de Investiţii, pentru reabilitare. Dacă însă Cazinoul nu va fi reabilitat în doi ani, clădirea va reveni municipalităţii constănţene.

„Dacă nu iese Ponta, sănătate!“

Şi înainte de proximele alegeri prezidenţiale, ca şi cu alte ocazii, primarul municipiului Constanţa a promis că, dacă aspirantul PSD nu va câştiga scrutinul, îşi face bagajele şi pleacă. „Dacă nu iese Ponta, vom trăi în aceeaşi ţară şi cu acelaşi mod de a pune problema, cu aceeaşi teamă în suflet. Eu am declarat-o public şi spun şi acum: dacă nu iese Ponta şi nu se schimbă modul de a vedea lucrurile, sănătate! Nu mai stau. Nu mai stau pentru că nu mai am satisfacţii. Nu mai stau pentru că nu mai văd de ce trebuie să stau patru zile pe săptămână cu avocaţii. Şedinţă în fiecare dimineaţă. Am şedinţă dimineaţă cu avocaţii, şedinţă la prânz cu avocaţii“, avertiza edilul-şef, pe data de 12 septembrie. Nu e însă prima dată când face astfel de declaraţii.
Amintim însă că Radu Mazăre a declarat cam acelaşi lucru şi în 2009. Mai exact, şeful administraţiei publice locale constănţene spunea atunci că, în cazul în care preşedintele Traian Băsescu va câştiga alegerile prezidenţiale, el îşi va face bagajele şi va pleca în Brazilia. Ulterior, edilul-şef şi-a nuanţat declaraţiile, afirmând doar că va pleca în Brazilia atunci când va dori el, nu altcineva, dar şi că va sta „o vreme cu capul la cutie“.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

constantean adevarat

23 Oct, 2014 14:36

Cine il mai crede. Nu pleaca nicaieri, nu parseste zona cat timp are ce manca. Rusine constantenilor care au votat asa

Geo

23 Oct, 2014 11:18

Nu numai ca nu s-a tinut de cuvint dar a mai si stricat. Unde este teatrul Fantazio, alta emblema a orasului?

Articole asemanatoare

2014, anul premierelor Mazăre, de la promisiuni „cum n-a văzut Parisul” la Cezar şi „băgatul în beci” de către DNA (II)

30 Dec 2014 2882

2014, anul premierelor Mazăre, de la promisiuni „cum n-a văzut Parisul” la Cezar şi „băgatul în beci” de către DNA (I)

29 Dec 2014 2897

Nimic nou sub soare Care sunt promisiunile predilecte ale primarului Mazăre în campaniile electorale

15 Oct 2014 2308

După ce toată vara nu au găsit bani pentru salvamari În prag de alegeri, Guvernul pune bani de-o parte pentru anul viitor

24 Sep 2014 2035

Primarul Constanţei revine cu promisiuni de preluare a CET-ului

17 Jun 2014 2353

Asociaţia Constanţa Ia Atitudine a realizat un bilanţ la jumătate de mandat Critici dure la adresa lui Radu Mazăre din partea constănţenilor

10 Jun 2014 4319

„Îi ofer domnului primar apartamentul meu, să vină să locuiască aici! Sunt curioasă cât va rezista!” Ploaia de ieri a făcut prăpăd în Cartierul Compozitorilor (galerie foto)

06 Jun 2014 3433

Agonie şi extaz în judeţul Constanţa Care sunt localităţile în care PSD a căzut în dizgraţie

29 May 2014 4927