Prima zi de „scoala" pentru parlamentarii constanteni

Cristina Dumitrache, membru în grupul celor mai tineri deputaţi, l-a secondat pe cel mai în vârstă parlamentar, care a condus lucrările primei şedinţe

Deputaţii şi senatorii aleşi în scrutinul din 30 noiembrie s-au prezentat, ieri, conştiincioşi, la Palatului Parlamentului, în prima zi de muncă din legislatura 2008 - 2012.

După o campanie acerbă şi un sistem de vot uninominal care le-a dat numai emoţii, a sosit şi ziua mult-aşteptată. Demnitari noi sau cu state vechi în Parlamentul ţării, cu toţii s-au simţit ca în prima zi de şcoală. Zgomotoşi pe holurile parlamentului, aliniaţi la cozile formate pentru a-şi ridica documentele necesare noului statut, demnitarii s-au simţit, după cum evidenţiau imaginile prezentate, în cursul dimineţii de ieri, de posturile de televiziune instalate de zile bune în Palatul Parlamentului, ca la ei acasă.
Aproape de orele prânzului, înainte de începerea primei şedinţe, grupul deputaţilor PD-L de Constanţa, erau aliniaţi, liniştiţi, aşteptând să-şi primească cele necesare şedinţei. Maria Stavrositu, alături de Zanfir Iorguş, ambii debutanţi pe scena parlamentarelor, păreau mult mai relaxaţi decât colega lor de la PSD, şi ea debutantă, Cristina Dumitrache. Cea care l-a secondat pe cel mai în vârstă dintre parlamentari, care a condus lucrările primei şedinţe a Camerei Deputaţilor, din cauza emoţiilor, era aproape să urmeze exemplul primarului Radu Mazăre, de acum două zile, împiedicându-se de cablurile camerelor de televiziune.
După cele 20 de minute, cât a durat şedinţa, parlamentarii nu s-au grăbit să părăsească sala, pesemne le-a plăcut noul sediu al locului de muncă pe următorii patru ani. Grupuri-grupuri, separate, însă, în funcţie de partidul din care fac parte, deputaţii au mai rămas, preţ de câteva zeci de minute, întreţinând discuţi cu colegii lor de formaţiune.

Prietenii Mazăre - Martin, de nedespărţit


Maria Stavrositu s-a alăturat, de această dată, grupului de femei cu o mai mare experienţă în politică, precum Elena Udrea, Raluca Turcan, Roberta Anastase sau Monica Iacob Ritzi.
Tandemul din campanie Eduard Martin - Alexandru Mazăre a fost, şi în prima zi de lucru, de nedespărţit, chiar dacă fiecare dintre cei doi au câştigat un mandat în camere diferite. La finalul reuniunii celor două camere, Alexandru i-a făcut o vizită prietenului Eduard, în Camera Deputaţilor, punând la cale, alături de o colegă de-a lor din PSD, chestiuni probabil importante.
Amet Aledim, liderului grupului turco-tătarilor din România, Matei Brătianu (PSD) şi Mircea Banias (PD-L) - ambii boboci în planul deputăţiei - au fost întrezăriţi în incinta camerei de şedinţă, cu acelaşi entuziasm precum şcolarii care păşesc pentru prima dată în sala de clasă. Culmea, tot pentru patru ani.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Caută un loc de muncă? Liceul Tehnologic ”Nicolae Dumitrescu” Cumpăna, județul Constanța angajează

19 Apr 2024 354

Marcel Ciolacu Portul Constanţa, cel mai important hub de distribuţie a mărfurilor la Marea Neagră

19 Apr 2024 289

Locuri de muncă Constanța Primăria Municipiului Mangalia scoate la concurs un post vacant. Detalii

19 Apr 2024 356

Este necesară o vechime de 6 ani și 6 luni Ce post scoate la concurs Universitatea „Ovidius” Constanța

19 Apr 2024 547

Spitalul Municipal Mangalia, județul Constanța angajează asistent medical pentru Secția Obstetrică ginecologie

18 Apr 2024 458

Locuri de muncă Constanța Direcția Județeană pentru Sport și Tineret angajează. Detalii

18 Apr 2024 547

Angajări Constanța Ce post scoate la concurs Spitalul Clinic de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie Eforie Nord

18 Apr 2024 516

Angajări Constanța Spitalul Orășenesc Cernavodă scoate la concurs un pot vacant. Iată ce trebuie să faci

17 Apr 2024 396

Locuri de muncă Constanța Serviciul Public de Gospodărie Comunală Techirghiol angajează. Detalii

17 Apr 2024 414

Preotul Petrică Leașcu a intrat „în post și rugăciune la Curtea de Apel Constanța“! (FOTO+VIDEO)

16 Apr 2024 760

Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu” Constanța scoate la concurs un post vacant. Iată ce trebuie să faci

15 Apr 2024 767

​Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu” Constanța angajează paznic. Detalii

15 Apr 2024 493

Muzeul de Artă Populară Constanța angajează. Ce post este scos la concurs

15 Apr 2024 675

Angajări Constanța Cauți un loc de muncă? Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa angajează

15 Apr 2024 756

Vineri, ziua pronunțării Preotul Petrică Leașcu, personaj cheie în investigația Recorder.ro, „Corupție în numele Domnului“, intră „în post și rugăciune la Curtea de Apel Constanța“

15 Apr 2024 655