Primaria Adamclisi refuza improprietarirea proprietarilor de teren

Nereguli in eliberarea titlurilor de proprietate asupra pamantului identificate de Prefectura

Prefectul judetului, Danut Culetu, sustine ca, in urma unui control efectuat la Primaria Adamclisi, s-a constatat ca peste 430 de titluri de proprietate zac in birourile din institutie fara a fi eliberate solicitantilor * Nici mai mult nici mai putin de 37 de titluri de proprietate care ar fi trebuit eliberate inca din anul 1994 nu au ajuns in proprietatea titularilor * Secretarul primariei, Mioara Naziru, a fost atentionata sa trimita adrese proprietarilor celor peste 430 de titluri de proprietate astfel incat persoanele respective sa intre in posesia terenurilor solicitate * Reprezentantul Guvernului in teritoriu a solicitat membrilor Comisiei Judetene pentru Stabilirea Dreptului de Proprietate asupra Pamantului sa realizeze o noua inventariere a Primariei din Adamclisi pentru identificarea de noi terenuri

Comisia Judeteana pentru Stabilirea Dreptului de Proprietate asupra Pamantului, constituita la nivelul Prefecturii Constanta, s-a intrunit, ieri, pentru a dezbate o serie de probleme privind respectarea legilor fondului funciar. Pe ordinea de zi a sedintei s-au aflat trei subiecte, si anume solutionarea contestatiilor depuse de comisiile locale din judet, propunerile de modificare a anexelor intocmite in baza Legii nr. 18/1999 si a Legii nr. 1/2000, inaintate de comisiile teritoriale, precum si diverse. In ceea ce priveste solutionarea celor 17 contestatii, in majoritatea cazurilor prezentate in sedinta au fost aprobate cererile de improprietarire a solicitantilor, din raza teritoriala de care apartin. Obiectiunile membrilor Comisiei au fost legate de diminuarea sau marirea suprafetelor de teren propuse de comisiile locale.Pe agenda de lucru s-au situat si 27 de propuneri de validare a anexelor intocmite de catre comisiile locale din Baneasa, Mihail Kogalniceanu, Albesti, Poarta Alba, Dumbraveni, Adamclisi, Cernavoda, Dobromir, Salygni, Cerchezu, Pantelimon, Targusor, Cogealac, Corbu, Limanu, 23 August, etc.O situatie mai aparte a fost cea constituita identificata in localitatea Adamclisi. Desi autoritatile locale sustin ca in Adamclisi nu mai exista terenuri pentru despagubirea proprietarilor, prefectul judetului, Danut Culetu, a anuntat ca situatia este cu totul alta. Reprezentantul Guvernului in teritoriu a declarat ca, in urma unui control al Prefecturii la primaria din comuna a reiesit ca peste 430 de titluri de proprietate zac in birourile institutiei respective, fara a fi eliberate proprietarilor de drept. Astfel, din numarul total al titlurilor de proprietate care ar fi trebuit eliberate inca din perioada 2002-2004, mai mult de 300 sunt pentru persoane fizice, iar 86 sunt titluri de proprietate pentru locatori. Culetu a mai spus ca specialistii Prefecturii au constatat in cadrul controlului efectuat la Primaria Adamclisi ca nici mai mult nici mai putin de 37 de titluri de proprietate care ar fi trebuit eliberate inca din anul 1994 nu au ajuns in proprietatea titularilor. Ca urmare a acestor tergiversari, secretarul primariei din localitate, Mioara Naziru, a fost atentionata sa trimita adrese proprietarilor celor peste 430 de titluri de proprietate care nu au fost inca eliberate potrivit legilor fondului funciar, astfel incat cei care asteapta de ani buni sa fie despagubiti sa intre in posesia terenurilor solicitate.Nu in ultimul rand, reprezentantul Guvernului in teritoriu a solicitat membrilor Comisiei Judetene pentru Stabilirea Dreptului de Proprietate asupra Pamantului sa realizeze o noua inventariere a Primariei Adamclisi pentru identificarea de noi terenuri agricole.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Horoscop pentru joi, 18 aprilie 2024. Schimbări importante la locul de muncă pentru una din zodii

18 Apr 2024 715

Concurs logo Mamaia, la final. S-a ales varianta câștigătoare (FOTO)

11 Apr 2024 624

„Medicul vedetelor“ Hussein Shamieh, specialist în chirurgie plastică, vrea să scape, la Constanța, de controlul judiciar!

19 Mar 2024 738

Regulamentul finanțărilor nerambursabile alocate din bugetul județului Constanța pentru activități de tineret de interes local, lansat în consultare publică (DOCUMENT)

19 Mar 2024 478

Medicul specialist în chirurgie plastică cercetat pentru vătămare corporală din culpă și evaziune fiscală, plasat sub control judiciar

14 Mar 2024 607

Imobiliare Constanța PUZ-ul pentru un teren din zona Tomis III din municipiul Constanța, lansat în consultare publică. Până când puteți trimite propuneri și observații? (DOCUMENT)

11 Mar 2024 977

Imobiliare Constanța PUZ-ul pentru teritoriul intravilan delimitat de bulevardul Lăpușneanu și străzile Farului și Salcâmilor inițiat de Cardiozone Med SRL, lansat în consultare publică (DOCUMENT)

04 Mar 2024 3756

MAENoi propuneri de numiri pentru poziția de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României

29 Feb 2024 502

Astăzi se redeschid înscrierile în noua etapă a concursului pentru logo-ul și sloganul stațiunii Mamaia

29 Feb 2024 537

OMD Mamaia Constanța O nouă rundă de înscrieri, în concursul pentru identitatea brandului turistic al stațiunii Mamaia

26 Feb 2024 547

OMD Mamaia Constanța Implică-te în concursul pentru alegerea logoului stațiunii Mamaia, votând varianta preferată! 11 propuneri merg în etapa următoare

20 Feb 2024 622

Când are loc dezbaterea publică a PUZ-ului iniţiat de Comtrans SA, pentru o investiţie pe bulevardul Aurel Vlaicu (DOCUMENT)

10 Feb 2024 1076

Vor rămâne definitive? Propunerile PSD făcute la întâlnirea de la Năvodari Costin Răsăuțeanu la Primărie, Felix Stroe la Consiliul Județean Constanța

09 Feb 2024 1929

Întâlnire și discuții între AVR și UNTRR pe tema timpilor de așteptare în punctele de trecere a frontierei

07 Feb 2024 471

Tentative de fraudă de tip vishing, în numele Autorităţii de Supraveghere Financiară

05 Feb 2024 483