Primaria face cinste Cafele de sute de milioane de la fosta firma a lui Chirca

decupaj__cafea_ceasca.jpgSC Prodigy Corporation a mai pus de o suplimentare de sfârşit de an, de aproape 300 de milioane. Cafelele pensionarilor dintr-un singur club costă primăria lunar, aproape 50 milioane de lei vechi

Fosta firmă a pesedistului Ovidiu Chircă furnizează cafele şi ceaiuri şi pentru vârstnicii de la clubul de pensionari recent inaugurat, dar şi pentru cei care frecventează clubul pentru persoane cu handicap din zona pieţei Tomis III.

Aşa cum anticipam într-un material publicat într-o ediţie anterioară, SC Prodigy Corporation SRL a câştigat şi licitaţia, organizată pe 9 noiembrie, pentru furnizarea de băuturi calde, în cele două noi cluburi înfiinţate de către primărie. Pentru „Serviciul de instalare a utilajelor de prelucrare a băuturilor (cafea şi alte băuturi calde)" în cele două cluburi situate în str. Cişmelei nr. 16 şi Complexul Tomis III, valoarea estimată era de 31.360 lei fără TVA, adică de aproximativ 370 milioane de lei vechi, cu TVA. Contractul a fost atribuit fostei firme a lui Chircă, pe data de 26 noiembrie. Pentru cafeaua şi celelalte băuturi furnizate în cele două cluburi inaugurate în campania pentru prezidenţiale, SC Prodigy Corporation va încasa 24.080 lei fără TVA, adică aproape 290 milioane de lei vechi cu tot cu TVA. Precizăm că, potrivit anunţului din SEAP, Prodigy Corporation a fost singurul ofertant.

300 de milioane în trei luni

Interesant este faptul că durata contractului, încheiat la sfârşitul lui noiembrie, va dura până pe 20 februarie 2010. Aşadar, firma va încasa în mai puţin de trei luni, aproape 300 milioane lei vechi. Cu alte cuvinte, cafelele pensionarilor costă bugetul local aproximativ 50 milioane de lei vechi pe lună.

Reamintim că şi băuturile calde din celelalte cluburi destinate seniorilor Constanţei sunt oferite tot de către firma SC Prodigy Corporation SRL. Societatea a câştigat, la începutul acestui an, licitaţia organizată de către Primăria Constanţa pentru serviciul de instalare a automatelor de băuturi calde în cluburile pentru pensionari.

cafele.jpgMiliarde, date pe „gât" de fosta firmă a lui Chircă

Ceea ce intrigă este faptul că, dacă în 2008, Primăria Constanţa a dat pe cafelele seniorilor aproximativ 700 de milioane de lei, în 2009, municipalitatea reprezentată de Radu Mazăre a plătit de zece ori mai mult. În urma contractului încheiat în 2009 cu primăria, firma Prodigy Corporation a obţinut 613.200 lei fără TVA , adică peste 7,2 miliarde de lei vechi, cu TVA. Firma i-a aparţinut pesedistului Ovidiu Chircă. De precizat că acesta s-a retras din afacerea în care la început era unic acţionar. Dacă la începutul lui 2008, Chircă deţinea părţi sociale în două firme - SC Prodigy Corporation, respectiv G&O Bee Corporation SRL - la sfârşitul anului 2008, era asociat doar în ultima dintre ele.

S-a „lepădat" de afacerea cu cafelele

În mod suspect, Ovidiu Chircă şi-a cesionat părţile sociale, gratuit, către Lucreţia Cioară, chiar pe 25 martie 2008, ziua în care în cotidianul Ziua de Constanţa s-a scris despre afacerea „Cafelele" pe care pesedistul a parafat-o cu Primăria Constanţa. Atunci, Chircă s-a „lepădat" de firma Prodigy Corporation şi a numit-o administrator cu drepturi depline şi asociat unic, pe Lucreţia Cioară. Legătura lui Chircă cu Lucreţia Cioară este evidentă prin faptul că el şi soţul acesteia, Gheorghe Cioară, sunt parteneri de afaceri în G (Gheorghe) & O (Ovidiu) Bee Corporation.

cafele.jpgNevasta, inculpată în dosarul retrocedărilor

Important de adăugat este şi faptul că Ovidiu Chircă este angajat în cadrul Consiliului Judeţean Constanţa, condus de Nicuşor Constantinescu, prietenul şi partenerul de afaceri al primarului Radu Mazăre. Soţia afaceristului, Nora Alina Chircă, este angajată în cadrul Primăriei Constanţa, numele ei fiind menţionat în actul de inculpare din dosarul retrocedărilor, alături de cel al primarului Constanţei, al şefului CJC, Nicuşor Constantinescu şi al altora. În plus, Lucreţia Cioară, soţia partenerului de afaceri al lui Ovidiu Chircă, s-a ales şi cu un schimb de teren foarte convenabil, cu primăria condusă de Radu Mazăre.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

fara nume

11 Dec, 2009 07:00

Cafelele,ceaiurile,sacosele si alte asemenea dovezi de dragoste ale lui Mazare faţă e pensionari fac parte din arsenalul electoral al lui Mazare.Sunt insa cateva aspecte.Nu este normal ca de aceste favoruri sa beneficieze si pensionarii cu pensii mari.Nu este normala grija pentru o anumita categorie sociala in timp ce exista multi copii care n-au ce manca si unde dormi ca de ex.cei din piata Tomis 3.Dar cui îi pasă?

Articole asemanatoare

Un preot a sfințit o curbă în care au avut loc mai multe accidente rutiere grave (VIDEO)

03 Feb 2022 1723

Fost comandant de echipaj și șofer în ISU Dobrogea, în arest. Cererea de eliberare, respinsă (minută)

14 Oct 2021 2425

Un fost angajat al ISU Dobrogea a cerut să fie eliberat din arest

28 Jul 2021 2630

Șef echipaj SMURD Angajat al ISU Dobrogea, arestat pentru agresiune sexuală, racolarea minorilor în scopuri sexuale și coruperea sexuală

30 May 2021 7069

Serviciul de Stare Civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 19 iunie 2018

20 Jun 2018 3367

Doliu în cinematografie. Un cunoscut cineast s-a stins din viață. Împlinise de curând 64 de ani

18 Feb 2018 3572

În plină vară, în România, a nins! Temperaturile au scăzut brusc

12 Aug 2016 6169

Primarul comunei Jilava a fost trimis în judecată pentru luare de mită, spălare de bani și fals în declarații

11 Jul 2016 2704

Riseproject.ro Riseblog - Cu cât ne-a umflat Cocoş preţul analizelor medicale

07 Jul 2016 5669

Accesul câinilor şi vehiculelor pe plajă este interzis

24 Mar 2016 4255

Rolul unui set de TV Plasma din lemn masiv in amenajarea sufrageriei

30 Jan 2016 9391

Iohannis a semnat decretul de trecere în rezervă a rectorului Academiei Navale. Vergil Chițac - „Analizez şi posibilitatea de a candida... Nu am decis sub ce formă“

28 Jan 2016 4051

15 ianuarie – Marele poet naţional Mihai Eminescu omagiat la Cumpăna, de Ziua Culturii Naţionale

13 Jan 2016 3247

Comunicat de presă - DIICOT

07 Jan 2016 2679

Măsuri de prevenire a incendiilor specifice campaniei de recoltare a cerealelor

23 Jul 2015 2765