Primarii PSD, luati la bani marunti de juristii Prefecturii

Controale la nivelul unitatilor adminstrativ-teritoriale din

judetJuristii din cadrul compartimentului de control al legalitatii actelor din cadrul Prefecturii Constanta desfasoara controale la primariile Valu lui Traian, Sacele, Topalu, Cobadin si Mihai Viteazu.Actiunea de verificare de la Primaria Cobadin a survenit pe fondul unor reclamatii ale consilierilor locali din partea Aliantei Dreptate-Adevar. Grupul ADA a reclamat legalitatea unor acte emise de Consiliul local al localitatii. Totodata, acestia au atras atentia asupra unor nereguli in cadrul administratiei publice locale din Cobadin. Potrivit consilierului local, Cornel Zamfir, pe plan local nu se aduc la indeplinire hotararile Consiliului local, iar acesta functioneaza fara secretar. Totodata, sedintele de Consiliu local nu se deruleaza sistematic, convocarile se realizeaza haotic, iar in ceea ce priveste mapa consilierului, aceasta lipseste cu desavarsire. Controlul vizeaza in special activitatile desfasurate de primarul comunei, Ion Corneanu, precum si demersurile sale.Secretarul general al Prefecturii, Claudiu Palaz, a precizat ca sunt probleme la nivelul primariei iar Prefectura a notificat doua dispozitii de primar. Consiliul local a imputernicit primarul localitatii sa stabileasca data unor licitatii pentru terenuri si un imobil fara sa existe in prealabil o evaluare aprobata de CL.Si consilierii ADA de la nivelul Primariei Topalu au reclamat organizarea defectuoasa a unor licitatii in urma carora mai multe personalitati din judet au concesionat terenuri.Palaz a precizat ca verificarile de la nivelul primariilor Valu lui Traian si Sacele sunt doar simple controale pe fond si fac parte din programul anual de supraveghere a activitatii desfasurate de Consiliile locale.Un alt caz intrat in vizorul Compartimentului de control al legalitatii actelor din cadrul Prefecturii Constanta este activitatea desfasurata de secretarul Primariei Mihai Viteazu. Vom reveni.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Acţionarii Oil Terminal SA vor stabili valoarea dividendului brut. Adunarea Generală Ordinară, convocată în luna aprilie

28 Mar 2024 160

Volei. CSM Constanța Cristian Imhoff - „Suntem cam dezamăgiți că nu am acces în semifinale, dar continuăm lupta“ (GALERIE FOTO)

28 Mar 2024 214

Exclusiv Noi procurori pentru Constanța și Tulcea! Să-i cunoaștem (DOCUMENT)

28 Mar 2024 345

IGPR InfotraficTrafic blocat pe DN 1

28 Mar 2024 146

IGPR InfotraficTrafic blocat pe DN 17 -localitatea Uriu, județul Bistrița-Năsăud

28 Mar 2024 169

ISU HarghitaRecomandările pompierilor harghiteni pentru prevenirea situațiilor de urgență generate de vântul puternic

28 Mar 2024 191

Licitații publice Constanța Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului investește în lucrări la trei imobile (DOCUMENT)

28 Mar 2024 267

Licitații Tulcea Ce firmă va livra carne la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului?

28 Mar 2024 266

Afaceri Constanța AGOA societății Romanța Estival 2002, convocată în ședință. Ce se va discuta

27 Mar 2024 434

Modificări în firma Grand SRL! Firma fostului consul general al României la Toronto a suferit modificări

27 Mar 2024 552

Firme Constanța Mandatul directorului general al Nuclearelectrica Serv SRL, Mihai Laurenţiu Gioară, prelungit

27 Mar 2024 800

Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor societății Comat Constanța SA, convocată în ședință

27 Mar 2024 383

Univers SA s-a retras din societatea Aliment Murfatlar SRL. Iată care este noua structură a capitalului social

27 Mar 2024 419

Decizia asociaților, publicată în Monitorul Oficial Aliment Murfatlar SRL scoate la licitație un teren, situat în zona Inel I din Costanţa

27 Mar 2024 446

Firme Constanța Acționarii Service Neptun 2002 SA, în AGOA!

27 Mar 2024 334