Primarul a renunţat la agenţiile de turism din ConstanţaVezi unde a plecat Radu Mazăre! „În materie de vacanţe, vrea ce se obţine foarte greu. Bun şi ieftin" (Galerie foto)

MazarePapuaNouaGuinee_7_.jpgÎn Venezuela, în arhipelagul Los Roques, casele au culori puternice, dar asortate cu mult bun gust, se munceşte puţin şi reggae este din belşug. Nu există niciun hotel, singura soluţie de cazare fiind „posadele", un soi de pensiuni agroturistice.

În 2009, a fost în Vietnam şi în Cambodgia, alături de fiul său. În februarie 2010, Mazăre a plecat în ţara sa de suflet, Brazilia. Au urmat Madagascar şi Papua Noua Guinee. Crăciunul de anul trecut l-a găsit în Caraibe. Au fost, de fapt, trei destinaţii, după cum însuşi Mazăre a povestit: insula Santa Lucia, Insula Saint Vicente Grenadine şi Grenada, în Marea Caraibelor.

Mazăre preferă deopotrivă şi staţiunile renumite pentru schi, ultima vacanţă de gen consumându-se în staţiunea austriacă Kitzbuhel, acolo unde fratele primarului, Alexandru, a avut un accident de pe urma căruia a tras câteva luni bune. Şi-a rupt mâna, a trecut printr-o operaţie şi a purtat o placă de titan cu şuruburi.

„Mă duc să mă dau cu zmeul"

Aşa îşi motivează de fiecare dată primarul escapadele exotice.

Pentru acest sfârşit de an, primarul şi-a ales ca destinaţie Venezuela şi Honduras. În Venezuela va locui în arhipelagul Los Roques. Din punct de vedere geografic, arhipelagul se înscrie în cercul Caraibelor, fiind situat între Antilele Olandeze (la vest) şi Trinidad-Tobago (la est). Politic însă, zona aparţine Venezuelei, care a ales să transforme Los Roques în parc naţional.

Gran Roque este singura insulă electrificată şi deservită de un mic aeroport şi de singura maşină din toată regiunea, care poartă o marcă evident caraibiană. Casele au culori puternice, dar asortate cu mult bun gust, marijuana la discreţie, lene multă, muncă puţină şi reggae din belşug. Nu există niciun hotel, singura soluţie de cazare fiind „posadele", un soi de pensiuni agroturistice. Jumătate dintre ele sunt deţinute de întreprinzători italieni, sunt amenajate cu mult bun gust, au apa caldă şi aer condiţionat şi costa cel puţin 100 de euro camera pe noapte, fără mic dejun! Cealaltă jumătate a rămas în proprietatea localnicilor. Camerele costă ceva mai puţin, dar şi condiţiile sunt inferioare.

În celelalte insule din Los Roques nu există nimic. Nici apă, nici curent electric, nici magazine, nici maşini şi nici posade.

Există vânt din belşug însă, exact ceea ce caută primarul Constanţei: „Am nevoie de vânt pentru că eu merg să mă dau cu zmeul!"

De altfel, Mazăre a mai vizitat Venezuela şi cel mai mult l-a impresionat în cele trei săptămâni petrecute acolo faptul că „localnicii beau, conduc, nu au nicio treabă. Femeile dansează salsa şi cântă. Nu au grija zilei de mâine".

Honduras sau Belize, a doua destinaţie de vacanţă

arhipeleagul-los-roques.jpgaicivamergemazare.jpgDupă cele 12 zile în Venezuela, itinerariul va continua în Honduras pentru alte cinci zile. Primarul şi gaşca de prieteni vor locui la cort. Honduras, denumirea oficială în spaniolă República de Honduras, este o ţară independentă şi suverană, o republică din America Centrală. Ţara a fost cunoscută anterior sub numele de Hondurasul spaniol pentru a o diferenţia de Hondurasul britanic, al cărui nume este astăzi Belize. Republica Honduras este mărginită la vest de Guatemala, la sud-vest de El Salvator, la sud-est de Nicaragua, la sud de Oceanul Pacific, prin Golful Fonseca, iar la nord de Golful Honduras şi de Marea Caraibilor. Aici primarul spune că va închiria bărci şi eventual va face rafting. Pe toată durata concediului, primarul va fi însoţit de blonda cu picioare lungi pe care i-a adus-o în dar Moş Nicolae.

Mazăre nu-şi mai organizează vacanţele cu agenţiile de turism din Constanţa

Cu ani în urmă, primarul era clientul agenţiile de turism autohtone. „Căuta vacanţe ieftine, de maximum 3 stele. Cu greu reuşeam să-l fac să cumpere ceva la patru stele. Esenţial era vântul pentru kite-surf. În rest, nimic de fiţe, nimic scump", ne-a dezvăluit patronul uneia dintre agenţiile cu care Mazăre pleca în „Braziliile" de altădată. „Chiar el aranja fiecare rută şi este destul de dificil. De obicei îşi dorea ceva ce se obţinea forate greu. Ieftin şi bun", a mai precizat proprietarul agenţiei. Între timp, primarul a preferat să-şi organizeze plecările cu o agenţie de turism din Bucureşti, „Viaclub International Tour". De asigurările de sănătate pentru vacanţa din acest sfârşit de an s-a ocupat Corina Buricea, la rândul ei patroană de agenţie de turism, mai cunoscută fiind ca fiică a directorului financiar al Primăriei Constanţa, Marcela Frigioiu, sau ca soţie a handbalistului de la HCM Constanţa, George Buricea.

Vacanţe ieftine

Chiar dacă trăieşte excentric, Radu Mazăre nu a cheltuit niciodată o avere pe vacanţe. De fiecare dată, cel mai mult l-au costat biletele de avion, spune primarul. Cazarea nu depăşeşte de obicei 50-60 de euro. Nici această vacanţă nu-i va sărăci bugetul deoarece, spune el, „în cele două ţări preţurile sunt destul de mici, iar pentru o noapte petrecută în junglă va plăti 40 de dolari". Mazăre va decola astăzi în jurul prânzului de pe aeroportul Otopeni şi va reveni în ţară în jur de 10 ianuarie. Să-i urăm drum bun şi cale bătută!!


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE Accident rutier în parcarea Kaufland, municipiul Constanța. Ambulanța a intervenit

16 Mar 2024 1288

Licitații publice O firmă înființată anul trecut va executa pentru Primăria Constanța, documentația de reabilitare urbană a terenului din zona ICIL din Constanța (DOCUMENT)

12 Mar 2024 828

Știri Constanța azi Trafic îngreunat în zona ICIL, direcția Casa de Cultură spre gară (FOTO+VIDEO)

12 Mar 2024 1559

Știri Constanța Camere de supraveghere în zonele școlare. Poliția Locală monitorizează zonele. Atenție unde parcați! (FOTO+VIDEO)

07 Mar 2024 795

Sondaj de opinie Majoritatea respondenților ar fi de acord cu o trecere de pietoni între intersecția de la ICIL și strada București din Constanța

25 Feb 2024 854

Sondaj de opinie Ar fi utilă o trecere de pietoni între intersecția de la ICIL și strada București din Constanța?

18 Feb 2024 901

Colindătorii au luat la pas străzile din municipiul Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Dec 2023 2513

Primăria Constanța Încep lucrările de reabilitare în zona Dacia și Trocadero

20 Dec 2023 999

Pe străzile din Constanța şi-au făcut apariţia primii vestitori ai Crăciunului! (GALERIE FOTO+VIDEO)

09 Dec 2023 3716

Constanța Atenție șoferi! Circulație restricționată în intersecția de la ICIL pentru desfășurarea lucrărilor de asfaltare

16 Nov 2023 854

Știri Constanța Lucrările de modernizare și reabilitare a bulevardului 1 Decembrie 1918 continuă în zona ICIL! Restricții de trafic

15 Nov 2023 1700

Știri Constanța Se lucrează zilele acestea în zona ICIL

10 Nov 2023 731

Incendiu parcare LIDL Constanța Inspirând prin acțiune. Patricia, voluntara de 17 ani, impresionează în prima ei intervenție (FOTO+VIDEO)

01 Nov 2023 2314

Incendiu parcare LIDL Constanța Căruciorul unui bebeluș scos de pompieri dintr-o mașină în flăcări (FOTO+VIDEO)

29 Oct 2023 2638

Știri Constanța azi UPDATE. Incendiu auto în parcarea Lidl din zona ICIL! (FOTO+VIDEO)

29 Oct 2023 3101