Primarul din Peştera spune despre împădurire Valentin Vrabie - „CJC ne pune tichie de mărgăritar şi ne lasă în fundul gol"

cap_2.jpgEdilul spune că nu s-a semnat niciun protocol între comuna pe care o reprezintă şi CJC referitor la împădurirea a 66 ha. Mai mult, Vrabie susţine că o suprafaţă aproape dublă este inclusă într-un program de împădurire cu fonduri europene

Primarul din Peştera, Valentin Vrabie, a reacţionat faţă de informaţiile apărute în presă potrivit cărora Consiliul Judeţean Constanţa va împăduri 66 de hectare în această comună.

Pestera_Valentin_Vrabie_02.jpgÎntr-o ediţie anterioară, relatam că în şedinţa CJC de luni, 23 august, consilierii judeţeni urmau să aprobe proiectul de hotărâre, iniţiat de către şeful CJC Nicuşor Constantinescu, privind aprobarea preluării în administrarea instituţiei judeţene a unui teren în suprafaţă de 66 ha în vederea împăduririi şi transmiterea lui în administrarea Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa, ceea ce s-a şi întâmplat.

Primarul comunei Peştera, Valentin Vrabie, s-a declarat mai mult decât surprins de intenţia CJC de a împăduri în comuna Peştera, cu atât mai mult cu cât, spune el, comunitatea are probleme mult mai grave care ar trebui rezolvate cu prioritate. „Am rămas şocat să aud că instituţia Consiliului Judeţean împădureşte Peştera. Mi-aş fi dorit să se spună că această instituţie pietruieşte străzile din comuna Peştera", a afirmat Valentin Vrabie. Primarul a transmis reprezentanţilor CJC că ar fi trebuit să se informeze mai bine cu privire la împădurirea care ar urma să aibă loc, înainte de a emite o hotărâre, întrucât, susţine edilul, nu a fost semnat niciun protocol în acest sens. Mai mult decât atât, edilul a precizat că unitatea administrativ-teritorială pe care o reprezintă este inclusă într-un proiect cu fonduri europene derulat de către Asociaţia de Dezvoltare Zonală Medgidia, care prevede împădurirea a 110 ha din comuna Peştera. „Am ales acest proiect în primul rând pentru că proiectul prevede şi asigurarea întreţinerii până la închiderea stării de masiv, plus paza investiţiei", a subliniat Valentin Vrabie, adăugând că valoarea totală a proiectului este de 2,3 milioane lei.

„Nu voi permite RAJDP să-şi bată joc, aşa cum şi-a bătut joc de drumurile din Peştera"

„În ceea ce priveşte proiectul Consiliului Judeţean sunt curios cum vor efectua lucrările de împădurire cei de la Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri, care nu sunt în stare să-şi îndeplinească obiectul de activitate pentru care au fost înfiinţaţi şi anume construirea de drumuri. Am văzut ce lucrări au făcut la perdeaua de protecţie de pe DJ 222. Am văzut ce bătaie de joc au făcut acolo. Activitatea de împădurire este una delicată, meticuloasă şi presupune mult profesionalism, astfel că eu nu am să permit RAJDP să-şi bată joc aşa cum şi-au bătut joc de drumurile din Peştera pe care în 2008 le-au executat prost şi scump şi pentru a căror plată Consiliul Judeţean nu a alocat niciun ban", a afirmat primarul din Peştera. Valentin Vrabie s-a arătat indignat şi de faptul că în timp ce unele comune beneficiază de asfalt, în altele există încă drumuri de pământ.

„Peştera a votat covârşitor cu PSD, dar rezultatul a fost uitat"

„Sunt foarte curios care sunt criteriile după care RAJDP se ocupă de drumurile din judeţ. De ce unii merg pe drumuri de asfalt, iar alţii, în 2010, au încă drumuri de pământ. Aşa că domnul preşedinte ar face bine să iasă pe teren să vadă care este modul de diferenţiere al RAJDP în ceea ce priveşte drumurile din localităţile judeţului şi cum unele au deja străzi asfaltate, iar altele doar din piatră. În comuna Peştera sunt gropi, sunt cratere, iar când plouă este un chin să mergi pe străzi. Oamenii din Peştera când au ieşit la vot, pe aceste străzi au mers. S-au dus să voteze PSD-ul, iar rezultatul obţinut de partid aici, cel mai bun din judeţ, se pare că a fost uitat de către cei care îl conduc. De aceea consider că asta ar fi fost important, să se facă străzile mai întâi. Dacă ne pune tichie de mărgăritar şi ne lasă în fundul gol, nu rezolvăm nimic. Această împădurire este o acţiune de imagine, iar noi nu o să acceptăm aşa ceva", a adăugat primarul. Valentin Vrabie a completat că a solicitat CJC pietruirea a 5 km de drumuri în localitatea Izvorul Mare. „Am alocat şi jumătate din suma necesară acestei pietruiri şi tot nu s-a executat. Am solicitat un răspuns de la domnul Gâmbuţeanu (n.r. directorul RAJDP) şi încă îl mai aştept. Aştept şi ca domnul Gâmbuţeanu să coboare cu picioarele pe pământ, pe pământul străzilor din comuna Peştera, care au nevoie să fie reabilitate", a conchis Valentin Vrabie.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

gigi

19 Dec, 2010 13:25

bai nicusor-curisor vino mai boule sa vezi ce face primarul acesta nu ca jigodiile astea de la cta si medgidia care sunt niste pupincuristi cu tot cu tine si numai jigni ca probabil nu ai nici 4 clase ca sa stii cu ce se maninca administratia locala

Robin Hood

28 Aug, 2010 08:22

Ar trebui sa-l ascultati pe Vrabie ca el este padurar si stie cum sta treaba cu padurile.

Che Guevara

27 Aug, 2010 06:46

Pai mai Vrabie cum vrei tu sa vina astia la tine in teren cind drumu ce leaga PESTERA DE MEDGIDIA este distrus de cei care construiesc eoliene (ma refer la betoniere si tiruri cu componente) si autostrada soarelui. Ar trebui sa le dai niste lectii de zbor. Poate ZBOR SI DIN SCAUNELE CALDUTE unde sau incotopenit.

nicusor

27 Aug, 2010 01:08

Tot o pasarica mica si plangacioasa ai ramas mai vrabiutza...dar cand te duceai cu chilotzeii in vine la CJC ce-ti mai placea...si i-ai pupat in fund pana ti s-au subtiat buzele de tot,acum nu mai sunt buni , ii renegi TRADATOR ORDINAR ce esti.

Articole asemanatoare

Fotbal județul Constanța Rezultatele de la Liga a 5-a și clasamentele. CS Peștera a câștigat cu 12-0

15 Apr 2024 1178

Primarul comunei Peștera, județul Constanța, Nicoleta Vrabie, a intrat în PNL. Candidează pentru un nou mandat (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 620

Fotbal județul Constanța Rezultatele de la Liga a 5-a și clasamentele. AS Viișoara - Constructorul Topraisar, meci cu zece goluri

08 Apr 2024 1205

Istoria Dobrogei - Bibliografie Porphyrios (sec. III) - „Viața lui Pitagora”, „Peștera nimfelor din Odiseea”, „Despre abstinență”

06 Apr 2024 1543

Iată soluția instanței în procesul dintre prefectul județului Constanța și primarul comunei Peștera

04 Apr 2024 547

Licitații Constanța Primăria Peștera cumpără, cu peste 66.000 de euro, dotări IT pentru Școala Gimnazială Nr. 1 din comună! Ofertele pot fi depuse până la mijlocul lunii (DOCUMENT)

03 Apr 2024 508

Fotbal județul Constanța Rezultatele de la Liga a 5-a și clasamentele. Speranța Castelu, victorie cu 13-0

03 Apr 2024 1809

Fotbal județul Constanța Rezultatele de la Liga a 5-a și clasamentele. Voința Săcele, scorul etapei

27 Mar 2024 1342

APM Constanța, răspuns pozitiv Foraje de irigații pentru plantații agricole, construite de Zoo Cattle Farm SRL în comuna Peștera

18 Mar 2024 655

Județele Constanța și Tulcea, sub cod galben de vânt! Când expiră avertizarea meteo

11 Mar 2024 941

Fotbal județul Constanța Rezultatele din primele meciuri jucate în Liga a 5-a în 2024 și clasamentele

05 Mar 2024 1412

Fotbal județul Constanța Moment de reculegere ținut la meciul CS Peștera - Gloria Băneasa II (GALERIE FOTO)

04 Mar 2024 1067

Județul Constanța Conducător auto oprit în trafic pe o stradă din comuna Peștera! Ce au constatat polițiștii

03 Mar 2024 739

Reprezentanți ai Centrului Militar Zonal Constanța în mijlocul elevilor din Valu lui Traian, Murfatlar și Peștera (GALERIE FOTO)

14 Feb 2024 623

CNAIR demarează investigatiile de teren pentru realizarea nodului rutier Peștera din județul Constanța (DOCUMENT)

13 Feb 2024 1369