Primarul Radu Mazare face pasul de la sublim la ridicol

Presedintele Traian Basescu isi propune sa spulbere enclavele PSD

Intr-o emisiune televizata, seful statului a apreciat ca Romania va face progrese, daca pe viitor nu vor mai exista judete-feude conduse de baroni locali * Printre judetele devastate de amestecul politicului in administratie, presedintele a enumerat alaturi de Teleorman, Vrancea, municipiul si Portul Constanta * Afirmatiile sefului statului au fost percepute de primarul Constantei, Radu Mazare, drept o amenintare periculoasa * Luand mina unui persecutat politic, Radu Mazare a spus ca va face fata tuturor haituielilor si va lupta pentru realizarea promisiunilor electorale * Mazare a recurs la acelasi tip de santaj emotional ca si in timpul campaniei electorale, afirmand ca in cazul unui blocaj guvernamental pentru proiectele municipiului, singurii care vor fi afectati direct vor fi cetatenii, cei care-si platesc taxele si vor ca orasul lor sa arate altfel * Si declaratiile proaspatului prefect l-au iritat pe edilul Mazare care s-a declarat categoric impotriva suspendarii taxei de protectie si a celei de intrare in statiunea Mamaia * Primarul l-a "trimis" pe Culetu sa "culeaga" sutii si hotii de pe plaja, pentru ca turismul sa se desfasoare in conditii normale

Dupa interviul publicat de ziarul "Adevarul" care a pus pe jar clasa politica romaneasca, presedintele Traian Basescu a ales televiziunea pentru noi mesaje transmise romanilor. Presedintele Romaniei a crescut audienta postului de televiziune Realitatea TV, luni seara, cand a avut o prima iesire publica dupa ce s-a instalat la Cotroceni. La aproape o luna de zile de la instalarea in functia de presedinte, Traian Basescu pastreaza temele majore lansate in campania electorala. Printre ele, la emisiunea lui Stelian Tanase presedinte a adus in discutie coruptia si baroniada.Primarul Radu Mazare are de ce sa se teama in urmatoarea perioada. Masurile pe care le va propune seful statului au ca prim scop desfiintarea feudelor. Presedintele Basescu a declarat in cadrul emisiunii ca se face o presiune extraordinara de catre diverse grupari sa-si gaseasca prieteni in actualul Guvern - sa-si deschida usi, sa-si deschida acces catre ministri importanti din actualul Guvern. Printre acestia se regasesc si diriguitorii judetelor care au devenit adevarate feude pentru baronii PSD. In aceasta categorie, presedintele a incadrat alaturi de Teleorman, Vrancea si municipiul Constanta impreuna cu Portul, obiectiv strategic care a reprezentat in permanenta o adevarata afacere pentru orice guvernare de pana acum. In aceasta privinta, tonul sefului statului a fost unul categoric. El a afirmat ca nu mai vrea sa auda de judete ajunse feuda nu stiu carui politician, in care el taie si spanzura, el spune cine castiga alegerile, el spune cine face afaceri, el spune cui se dau banii publici. Presedintele Basescu a mai spus ca nu stie pana unde vor reusi sa ajunga organele de ancheta in recuperarea banilor, dar, cel mai important lucru pentru noul presedinte in prezent, este sa se puna capat acestui tip de practici si Romania sa devina o tara normala.

Primarul Radu Mazare, din erou s-a transformat in victima

Afirmatiile sefului statului au fost percepute de primarul Constantei, Radu Mazare, drept o amenintare periculoasa. Ieri, in cadrul unei conferinte de presa, Mazare a spus ca "se astepta ca presedintele Romaniei sa aiba alte prioritati, si nu prigoana politica".El a spus in sustinerea nevinovatiei sale ca municipiul Constanta nu este feuda vreunui politician si ca alegerea sa la primarie din primul tur de scrutin precum si obtinerea majoritatii de catre PSD in Consiliul Local si in cel Judetean au fost alegerea electoratului si ea trebuie respectata, chiar daca presedintelui Basescu nu-i face placere acest lucru. Mazare a afirmat ca ,in ciuda haituielilor la care se asteapta sa fie supus de catre noua putere, va lupta pentru a duce la bun sfarsit obligatiile asumate in fata constantenilor. Uzand de postura de victima politica, primarul Mazare a cerut sprijin guvernamental pentru proiectele initiate de echipa sa si a precizat ca are sperante ca orasul nu va fi boicotat din punct de vedere financiar, doar pentru ca primarul este membru PSD.Mazare a recurs la acelasi tip de santaj emotional ca si in timpul campaniei electorale. El a afirmat ca in cazul unui blocaj guvernamental pentru proiectele municipiului, singurii care vor fi afectati direct vor fi cetatenii, cei care-si platesc taxele si vor ca orasul lor sa arate altfel.In incheierea interventiei sale, primarul Radu Mazare a accentuat ca se simte amenintat si este convins ca aceste iesiri alte presedintelui sunt menite sa mascheze neputintele guvernantilor. "Vor incerca sa-si spele imaginea prin conflicte politice. Nu-mi este frica si, pe aceasta cale, le transmit ca-i astept la Primarie sa verifice orice document, atat din perioada cat am fost independent, cat si din ultimul an de cand sunt in PSD", a declarat Radu Mazare.

Culetu, ghimpele din coasta administratiei Mazare

Imediat dupa instalarea in functia de prefect al judetului, Danut Culetu si-a expus cateva dintre proiectele sale pe termen scurt si mediu. Prin actiunile sale, noul prefect doreste impunerea legii in judet, indiferent de culoarea politica. Ca lider al consilierilor Aliantei D.A., Culetu a avertizat administratia locala asupra rusinoaselor taxe impuse de Consiliul Local. In calitate de prefect, Culetu a declarat ca va monitoriza toate hotararile consiliilor local si judetean, iar taxa de protectie si cea de intrare in statiunea Mamaia vor disparea. In ceea ce priveste relatia dintre prefectura si conducerile primariei si Consiliului Judetean, Danut Culetu a afirmat ca lui Mazare si lui Constantinescu le va cere sa respecte legea. Declaratiile proaspatului prefect l-au iritat pe edilul Mazare care s-a declarat categoric impotriva suspendarii celor doua taxe mai sus amintite spunand ca "in cazul in care Primaria nu va mai putea colecta cele doua taxe, il invit pe Culetu sa alerge el pe plaja dupa suti si hoti, ca sa ne putem primi turistii in liniste".

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Dosarul Mineriada Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru, a ajuns la Parchetul General! Ion Iliescu va fi audiat acasă

25 Apr 2024 306

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în competiția electorală, Cătălin Grasa, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța!

24 Apr 2024 638

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 557

Oportunități de investiții norvegiene la Constanța

23 Apr 2024 530

Decizia lui Horia Constantinescu de a demisiona din funcţia de preşedinte al ANPC, în Monitorul Oficial

22 Apr 2024 748

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 552

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 658

Horia Constantinescu a demisionat din funcția de președinte al ANPC pentru a candida la Primăria municipiului Constanța

15 Apr 2024 711

Averea și interesele Iuliei-Laura Opariuc-Dan, desemnată președintele Biroului Electoral Județean Constanța

15 Apr 2024 521

ZIUA LIVE Despre maturitate politică. Claudiu Palaz explică de ce candidează la președinția Consiliului Județean Constanța!

15 Apr 2024 579

Alin Burcea este noul președinte ANAT (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 555

Ședință de desemnare a președinților birourilor electorale de circumscripție, la Tribunalul Constanța

12 Apr 2024 777

Avocatul Alexandru Bajdechi, fostul președinte al Asociației Elevilor Constanța, a dat în judecată Ministerul Educației. Cere depăgubiri de zeci de mii de lei

10 Apr 2024 3405

Complexul Cleopatra din Mamaia, deținut de famila lui Vasile Chirondojan, fost consilier local din Constanța, de vânzare. Iată cât cer proprietarii!

02 Apr 2024 14184

Dosarul privind Herghelia Mangalia și lacul Corbu, amânat pentru finele lunii! Se pregătește audierea lui Ionuţ Ţiţimeaua, fost director în CJC

01 Apr 2024 935