Primarul Vergil Chițac(PNL) a anunțat că îi retrage atribuțiile viceprimarului USR, Florin Cocargeanu. Care a fost reacția acestuia? (VIDEO)

Vergil Chițac a postat pe Facebook ca îi retrage atribuțiile viceprimarului Cocargeanu. 

Iată anunțul făcut de primarul Chițac: 

Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța: „Viceprimarul USR a votat în Consiliul Local Constanța împotriva proiectului prin care dorim să contractăm un împrumut pentru finanțarea cheltuielilor ce ni se cuvin.

Acest împrumut ne ajută să finalizăm un set de investiții în infrastructura din oraș, aflate în diferite stadii de implementare. Valoarea acestor proiecte este de aproximativ 2,1 miliarde de lei, din care 1,85 miliarde de lei reprezintă finanțare europeană, iar 250 milioane de lei sunt cheltuieli neeligibile, care, așa cum spuneam, sunt în sarcina noastră.

După votul și comportamentul domnului viceprimar, înțeleg că nu-și dorește să finalizăm aceste proiecte pentru care atât noi, cei din aparatul administrativ, cât și constănțenii ne-am zbătut foarte mult. Condamn această atitudine, cu atât mai mult cu cât anterior viceprimarul din partea USR, și-a declarat acceptul pentru contractarea de împrumuturi pentru dezvoltarea orașului.

Un număr de 6 proiecte de pe această listă vizează renovarea integrală a unor unități școlare, iar structura care se ocupă cu administrarea tuturor unităților de învățământ este chiar în subordinea viceprimarului USR. Or, din această perspectivă, atitudinea domniei sale este cel puțin suspectă.
Mai mult, nu pot fi indiferent față de discursul public ireverențios pe care viceprimarul USR îl are în ultimul timp la adresa mea. Este adevărat că ceea ce spune și ce face viceprimarul USR îl caracterizează în primul rând pe el și pe nimeni altcineva; însă administrația publică are nevoie, în afară de dăruire și competență, de etică și exemplu personal.

Deloc în ultimul rând, subliniez că pot trece peste anumite declarații care mă au în vedere, dar nu concep ca, în numele unor jocuri politice și antipatii personale, să aibă de suferit tot orașul. Țin să reamintesc că proiectele pe care le derulăm la Primărie nu sunt ale unor persoane fizice, pe care le simpatizăm sau nu, ci sunt ale tuturor constănțenilor, a peste 300.000 de locuitori ai orașului nostru. Așadar, toată această scenetă lovește fix în punctul pe care domnul viceprimar ar trebui să-l apere cu cea mai mare convingere.

Pentru toate acestea, am decis să retrag viceprimarului USR atribuțiile de coordonare a structurilor din cadrul Primăriei Municipiului Constanța, așa cum au fost ele precizate în Decizia nr. 4352 din 26.07.2021.”


 Stelian Ion a spus că primarul Vergil Chițac ar trebui să-și dea demisia din funcția de primar.

Este total nejutificată această decizie., a spus Stelian Ion despre retragerea atribuțiilor lui Cocargeanu.


Florin Cocargeanu a avut și el o reacție.

Am aflat din postarea de pe Facebook că mi se retrag atribuțiile. Nu am știut absolut nimic. Ca justificare se afirmă că nu am votat acel proiect prin care orașul împrumută. Mi se mai reproșează și acea atitudine a mea de pe Facebook împotriva domnului primar , a spus Cocargeanu în cadrul conferinței USR. 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE. Stelian Ion, deputat USR „Chițac este un primar neasumat și incompetent"(VIDEO)

26 May 2023 1124

ZIUA LIVE Stelian Ion, despre petiția prin care USR Constanța îi cere demisia primarului Chițac (VIDEO)

25 May 2023 659

ZIUA LIVE. Câți constănțeni au semnat petiția prin care USR Constanța îi cere demisia primarului, Vergil Chițac?

24 May 2023 934

Alegeri pentru preşedinţia USR Constanța. Deputatul Stelian Ion își depune candidatura

20 May 2023 1369

Președintele PSD Constanța, senatorul Felix Stroe consideră tardivă și inutilă petiția USR prin care se cere demisia primarului Chițac

18 May 2023 797

USR Constanța susține greva din învățământ (VIDEO)

18 May 2023 519

LIVE VIDEO+TEXT USR Constanța invită cetățenii să îi ceară demisia primarului municipiului Constanța, Vergil Chițac (GALERIE FOTO+VIDEO)

18 May 2023 726

Amendă de 60.000 de lei dată firmei care a depozitat ilegal tone de moloz, adunat de pe șantierele lui Vergil Chițac

14 May 2023 1577

LIVE VIDEO+TEXT Conferință la USR Constanța. Teme economice, atât din perspectivă naţională, dar şi locală, abordate (GALERIE FOTO+VIDEO)

12 May 2023 1068

Stelian Ion PSD și PNL au votat pentru perpetuarea pensiilor speciale la Curtea Constituțională

11 May 2023 891

LIVE VIDEO. USR Constanța„Provocarea noastră este să venim cu alternative în administrațiile publice locale pentru a atrage cât mai multe fonduri europene“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

06 May 2023 1195

„Am dat calificativul nesatisfăcător unui funcționar simbol al corupției" Felicia Ovanesian susține că Ani Merlă a modificat notele acordate funcționarilor publici din Primăria Constanța!

25 Apr 2023 1348

Deputatul USR, Stelian Ion a depus un proiect legislativ pentru a-i opri pe infractori să fugă din țară ca să nu execute pedepsele

11 Apr 2023 1130

Constanța USR organizează dezbaterea publică „Vocea Asociaţiilor de Proprietari” (VIDEO)

06 Apr 2023 1165

ZIUA LIVE Stelian Ion, deputat USR – „Liderul PNL Constanța de la municipiu este acum primarul care a anunțat că nu mai vrea alianță cu USR. E mai confortabil cu PSD!”

31 Mar 2023 1840