Primarul Vergil Chițac(PNL) a anunțat că îi retrage atribuțiile viceprimarului USR, Florin Cocargeanu. Care a fost reacția acestuia? (VIDEO)

Vergil Chițac a postat pe Facebook ca îi retrage atribuțiile viceprimarului Cocargeanu. 

Iată anunțul făcut de primarul Chițac: 

Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța: „Viceprimarul USR a votat în Consiliul Local Constanța împotriva proiectului prin care dorim să contractăm un împrumut pentru finanțarea cheltuielilor ce ni se cuvin.

Acest împrumut ne ajută să finalizăm un set de investiții în infrastructura din oraș, aflate în diferite stadii de implementare. Valoarea acestor proiecte este de aproximativ 2,1 miliarde de lei, din care 1,85 miliarde de lei reprezintă finanțare europeană, iar 250 milioane de lei sunt cheltuieli neeligibile, care, așa cum spuneam, sunt în sarcina noastră.

După votul și comportamentul domnului viceprimar, înțeleg că nu-și dorește să finalizăm aceste proiecte pentru care atât noi, cei din aparatul administrativ, cât și constănțenii ne-am zbătut foarte mult. Condamn această atitudine, cu atât mai mult cu cât anterior viceprimarul din partea USR, și-a declarat acceptul pentru contractarea de împrumuturi pentru dezvoltarea orașului.

Un număr de 6 proiecte de pe această listă vizează renovarea integrală a unor unități școlare, iar structura care se ocupă cu administrarea tuturor unităților de învățământ este chiar în subordinea viceprimarului USR. Or, din această perspectivă, atitudinea domniei sale este cel puțin suspectă.
Mai mult, nu pot fi indiferent față de discursul public ireverențios pe care viceprimarul USR îl are în ultimul timp la adresa mea. Este adevărat că ceea ce spune și ce face viceprimarul USR îl caracterizează în primul rând pe el și pe nimeni altcineva; însă administrația publică are nevoie, în afară de dăruire și competență, de etică și exemplu personal.

Deloc în ultimul rând, subliniez că pot trece peste anumite declarații care mă au în vedere, dar nu concep ca, în numele unor jocuri politice și antipatii personale, să aibă de suferit tot orașul. Țin să reamintesc că proiectele pe care le derulăm la Primărie nu sunt ale unor persoane fizice, pe care le simpatizăm sau nu, ci sunt ale tuturor constănțenilor, a peste 300.000 de locuitori ai orașului nostru. Așadar, toată această scenetă lovește fix în punctul pe care domnul viceprimar ar trebui să-l apere cu cea mai mare convingere.

Pentru toate acestea, am decis să retrag viceprimarului USR atribuțiile de coordonare a structurilor din cadrul Primăriei Municipiului Constanța, așa cum au fost ele precizate în Decizia nr. 4352 din 26.07.2021.”


 Stelian Ion a spus că primarul Vergil Chițac ar trebui să-și dea demisia din funcția de primar.

Este total nejutificată această decizie., a spus Stelian Ion despre retragerea atribuțiilor lui Cocargeanu.


Florin Cocargeanu a avut și el o reacție.

Am aflat din postarea de pe Facebook că mi se retrag atribuțiile. Nu am știut absolut nimic. Ca justificare se afirmă că nu am votat acel proiect prin care orașul împrumută. Mi se mai reproșează și acea atitudine a mea de pe Facebook împotriva domnului primar , a spus Cocargeanu în cadrul conferinței USR. 


Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE VIDEO+TEXT Horia Constantinescu, primele declarații după alegerile locale de la Constanța (VIDEO)

10 Jun 2024 1198

Alegeri locale Haosul a domnit la Secția 210 din cartierul Henri Coandă! Vezi cu ce probleme s-au confruntat membrii (VIDEO)

10 Jun 2024 826

LIVE Prima conferință de presă a USR Constanța după alegeri -„ Vom face opoziție cu toată forța!” (FOTO)

10 Jun 2024 911

#Alegerielectorale2024 Rezultate parțiale. Vergil Chițac a câștigat al doilea mandat de primar la Constanța

10 Jun 2024 2487

LIVE VIDEO+TEXT Stelian Ion, candidatul Alianței Dreptei Unite la Primăria Constanța, declarații după închiderea urnelor (FOTO+VIDEO)

09 Jun 2024 3788

Alegeri locale 2024 Stelian Ion s-a prezentat la secția de votare (FOTO+VIDEO)

09 Jun 2024 601

Alegeri electorale 2024 Pe cine susține Traian Băsescu la Primăria Constanța? (VIDEO)

04 Jun 2024 1050