Principala sarcina a umanistilor, cresterea notorietatii partidului

De strategia aliantelor se ocupa conducerea centrala

Experienta trista acumulata in relatia cu PSD, adica nerespectarea intelegerilor puse pe hartie, nu ii impiedica, insa, pe umanisti sa poarte discutii, prin intermediul membrilor comisiei constituite in acest sens, cu reprezentanti ai partidului de guvernamant ce s-ar putea finaliza prin semnarea unei aliante * Presedintele PUR Constanta, Andrian Mihei a declarat ca rezultatele sondajelor de opinie vor sta la baza adoptarii unei decizii privind modul de abordare al alegerilor generale * Presedintele filialei judetene a PUR a declarat ca in perioada ramasa pana la declansarea campaniei trebuie sa se lucreze la cresterea notorietatii partidului in judet, ce-i drept, cam sifonata de micile disensiuni create intre membrii filialei

Pregatirea alegerilor generale din noiembrie este o problema de mare actualitate pentru toate formatiunile, indiferent de marimea si importanta pe scena politica a tarii si pentru care si-au stabilit, la acest moment, doar un singur scop: depasirea pragului electoral care ii desparte de fotoliile de senatori si deputati. Partidul Umanist din Romania este unul dintre partidele care in 2000, la remorca partidului aflat la guvernare, a avut posibilitatea sa se bucure de "parfumul" puterii. In perspectiva generalelor din 2004, liderul national al PUR a ales sa sara din "marsupiu" si sa tatoneze intentiile favoritilor la competitia pentru Parlament si, in functie de cerere si oferta, sa opteze pentru una dintre variante. Presedintele PUR Constanta, Andrian Mihei a spus, ieri, ziaristilor prezenti la saptamanala conferinta de presa organizata la sediul partidului ca, sambata, la Bucuresti s-a mai intrevazut o varianta cu care a cochetat orice partid: aceea de a elabora propriile liste pentru alegerile generale. Constituirea Ligii primarilor si consilierilor locali PUR a fost prilejul folosit de presedintele Dan Voiculescu de a pura discutii individuale cu liderii judeteni dar si pentru a sonda opinia membrilor de partid cu privire la o participare individuala la generalele din 2004. Andrian Mihei a declarat ca participantii la reuniunea primarilor si consilierilor locali au izbucnit in aplauze, semn ca agreeaza ideea, in momentul in care Voiculescu a prezentat aceasta varianta. Presedintele PUR la nivel national nu a putut sa nu ia in consideratie faptul ca la locale, umanistii au fost foarte aproape de indeplinirea a sase procente in preferintele electoratului, fapt ce trebuie luat in consideratiei in conditiile in care PUR ar prefera o prestatie individuala la alegerile generale si nu relatia camion - remorca cu o alta formatiune politica.

Experienta acumulata pe baza greselilor din trecut

Presedintele filialei judetene a PUR, Andrian Mihei a fost atat de atent la declaratiile liderului Dan Voiculescu incat a putut sa spuna ziaristilor, aproape cuvant cu cuvant, ca umanistii nu pot obtine rezultate imediate decat manifestandu-se intr-o alianta. Experienta trista acumulata in relatia cu PSD, adica nerespectarea intelegerilor puse pe hartie, nu ii impiedica, insa, pe umanisti sa poarte discutii, prin intermediul membrilor comisiei constituite in acest sens, cu reprezentanti ai partidului de guvernamant ce s-ar putea finaliza prin semnarea unei aliante. Conducerea PUR nu neglijeaza nici posibilitatea incheierii unei intelegeri cu Alianta "DA" cu ai carei reprezentanti se discuta pe tema unei colaborari pre si post electorale. Voiculescu le-a spus reprezentantilor judetelor ca pentru un partid care doreste sa-si consolideze identitatea politica si sa aiba consistenta pe termen lung, este important sa isi asume riscuri si sa mearga pe cont propriu. Andrian Mihei a declarat ca rezultatele sondajelor de opinie vor sta la baza adoptarii unei decizii privind modul de abordare al alegerilor generale. La inceputul lui septembrie a fost programata sa se desfasoare sedinta Biroului Executiv National, dupa care, pe 5 septembrie va fi convocat Consiliul National al PUR, for ce va decide daca vor fi elaborate liste proprii de candidati sau daca partidul va intra intr-o alianta prin intermediul careia va avea posibilitatea sa acceada in Parlament.

Misiune... posibila: cresterea notorietatii

Cum pentru PUR Constanta rezultatele alegerilor locale nu au fost stralucite, misiunea ce le revine liderilor organizatiilor din judet este destul de dificila. Presedintele filialei judetene a PUR a declarat ca in perioada ramasa pana la declansarea campaniei trebuie sa se lucreze la cresterea notorietatii partidului in judet, ce-i drept, cam sifonata de micile disensiuni create intre membrii filialei. Mihei a declarat ca Gheorghe Halet si Cristian Piecu nu si-au exprimat dorinta sa rupa randurile si deci, sunt inca membri ai partidului. Presedintele PUR Constanta a declarat ca alegerile vor fi castigate de partidul care va sti sa transforme ajutoarele sociale in adevarate facilitati sustinute de cresterea economica, va stabili o relatia adevarata intre executiv si mediul de afaceri ceea ce va genera un progres real, si va gasi numitorul comun in relatia cu Uniunea Europeana.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța, Cătălin Grasa, vorbește despre proiectele cu care intră în competiția electorală

25 Apr 2024 411

Dosarul Mineriada Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru, a ajuns la Parchetul General! Ion Iliescu va fi audiat acasă

25 Apr 2024 447

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în competiția electorală, Cătălin Grasa, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța!

24 Apr 2024 685

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 583

Oportunități de investiții norvegiene la Constanța

23 Apr 2024 542

Decizia lui Horia Constantinescu de a demisiona din funcţia de preşedinte al ANPC, în Monitorul Oficial

22 Apr 2024 776

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 558

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 662

Horia Constantinescu a demisionat din funcția de președinte al ANPC pentru a candida la Primăria municipiului Constanța

15 Apr 2024 713

Averea și interesele Iuliei-Laura Opariuc-Dan, desemnată președintele Biroului Electoral Județean Constanța

15 Apr 2024 526

ZIUA LIVE Despre maturitate politică. Claudiu Palaz explică de ce candidează la președinția Consiliului Județean Constanța!

15 Apr 2024 582

Alin Burcea este noul președinte ANAT (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 556

Ședință de desemnare a președinților birourilor electorale de circumscripție, la Tribunalul Constanța

12 Apr 2024 787

Avocatul Alexandru Bajdechi, fostul președinte al Asociației Elevilor Constanța, a dat în judecată Ministerul Educației. Cere depăgubiri de zeci de mii de lei

10 Apr 2024 3405

Complexul Cleopatra din Mamaia, deținut de famila lui Vasile Chirondojan, fost consilier local din Constanța, de vânzare. Iată cât cer proprietarii!

02 Apr 2024 14213