Printre iniţiatori, şi un deputat de Constanţa USR vrea să interzică accesul societăţilor cu acţiuni la purtător la contracte cu instituţii publice

Partidul Uniunea Salvaţi România a iniţiat un pachet de legi menite a interzice accesul societăţilor cu acţiuni la purtător la contracte cu instituţii publice, astfel încât firmele-căpuşă şi neperformante controlate de politicieni să fie decuplate de la robinetul banilor publici.
 
„Acţiunile la purtător sunt una dintre metodele larg folosite în activităţile ilegale de spălare a banilor, întrucât anonimatul proprietarului acţiunilor face imposibilă verificarea eventualelor conflicte de interese sau situaţii de trafic de influenţă“, anunţă formaţiunea, într-un comunicat de presă intitulat „USR pregăteşte falimentul lui Liviu Dragnea“.
 
Proiectul face referire la Tel Drum, societate cu acţiuni la purtător care a avut în ultimii cinci ani peste 100 de contracte cu fonduri publice, conform SEAP. Pachetul legislativ iniţiat de USR vizează modificarea legilor achiziţiilor publice (98/2016, 99/2016 şi 100/2016) în sensul interzicerii participării la licitaţii a societăţilor cu acţionariat secret, neverificabil, aşa cum sunt cele cu acţiuni la purtător.
 
Mai mult, se interzice şi prelungirea şi/sau suplimentarea contractelor deja semnate cu aceste societăţi la data intrării în vigoare a legii de modificare. Parlamentarii USR au depus o serie de amendamente şi la OUG 109/2011 privind guvernanţa corporativă, deoarece există cazuri de contracte cu fonduri publice care nu intră sub incidenţa legilor achiziţiilor publice.

Amendamentele USR interzic societăţilor controlate în orice mod de stat contractarea firmelor cu acţiuni la purtător. Sancţiunea este nulitatea contractelor şi amendarea vinovaţilor (de la 1.000 la 5.000 de lei), iar amenda nu înlătură răspunderea penală. Printre iniţiatorii proiectului se numără şi deputatul constănţean Stelian Cristian Ion.
 
Vă prezentăm, în cele ce urmează, lista firmelor din Constanţa cu acţiuni la purtător:
ANESS BLACK SA Constanţa
APV MEDIA TURISM SA Constanţa
AQUA INVEST SA Constanţa
AQUALAND SA Constanţa
ARGENTA INSTALAŢII SA Constanţa

ARGENTA SA Constanţa
AVANTAJ MARKET NEPTUN SA Constanţa
AVANTECH CONT SA Constanţa

BLACK WATERS SA Constanţa
COMAT CONSTANŢA SA Constanţa
CONDEMAR SA Constanţa
DELTA SENTIERI SA Constanţa
DEP CONSULTING MANAGEMENT SA Constanţa
EUROCONSTRUCT CONSULTING SA Constanţa
EUROTRANZIT 2000 SA Constanţa
FIVE-HOLDING SA Constanţa
GECOM TRADE INVEST SA Constanţa
GLOBUS-PROD SA Constanţa
GRUP MEDIA SUD CĂLĂTORI SA Constanţa
HOLIDAY TOUR SA Constanţa
KRMY WORLD SA Constanţa
LE MOGUL INVESTMENT SA Constanţa
MACNAV SA Constanţa
MARCOSTAR CONSTRUCT STIL SA Constanţa
MARENA TRADING 2001 SA Constanţa
MEGA-VET & PET SA Constanţa
METAL LINE AUTOMATIC SA Constanţa
MILLENIUM GLOBAL DEVELOPMENT SA Constanţa
NEW HOME CONSTRUCT SA Constanţa
NEW OPEN SECTOR SA Constanţa
NISIPURI SA Constanţa
NUNTA ZAMFIREI SA Constanţa
OSTROVIT SA Constanţa
POMACOST SA Constanţa
PRACTIC CENTER SA Constanţa
PRODEXPORT LOGISTICS SA Constanţa
RECYCLING MAT SA Constanţa
ROYAL PARADISE DELTA CLUB SA Constanţa
SETA SOUTH EAST TRADING AGENCY SA Constanţa
ŞANTIERUL NAVAL BUTA & CO SA Constanţa
TAN STEEL RECYCLING SA Constanţa
UNELMA SA Constanţa
VANCLUSE INVEST SA Constanţa
VLR VALUE INVESTMENT SA Constanţa
WATER POWER ENERGY SA Constanţa
YNUA VENTURE SA Constanţa.

Citeşte şi:  

Firme cu acţiuni la purtător din judeţul Constanţa Azi - Nunta Zamfirei SA, Ostrovit SA, Practic Center SA, Recycling Mat SA, Seta South East Trading Agency SA (episodul VII)

Firme cu acţiuni la purtător din judeţul Constanţa Azi - Macnav SA, Marcostar Construct Stil SA, Marena Trading 2001 SA, Mega-Vet & Pet SA, Metal Line Automatic SA (episodul VI)

Firme cu acţiuni la purtător din judeţul Constanţa Azi - Eurotranzit 2000 SA, Gecom Trade Invest SA, Globus-Prod SA, Holiday Tour SA, Le Mogul Investment SA (episodul V)

Firme cu acţiuni la purtător din judeţul Constanţa Azi, Comat, Condemar, DEP Consulting Management, Euroconstruct Consulting, New Home Construct, New Open Sector (episodul IV)

Firme cu acţiuni la purtător din judeţul Constanţa Azi, şase societăţi - Aqua Invest, Argenta Instalaţii, Argenta, Avantech Cont, Black Waters şi Prodexport Logistics (episodul III)

Firme cu acţiuni la purtător din judeţul Constanţa. Azi, societăţi din jurul familiei Babinciuc (episodul II)

Firme cu acţiuni la purtător din judeţul Constanţa. Cine se află în spatele afacerilor de milioane de lei?
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Stelian Ion despre Horia Constantinescu, contracandidatul său din partea PSD Constanța "Un comisar poate să devina un interlop, dar un interlop nu va putea fi niciodată comisar" (VIDEO)

28 Mar 2024 591

LIVE VIDEO-TEXT Președintele USR Constanța, Stelian Ion, declarații de presă înaintea ședinței de Consiliu Local (FOTO+VIDEO)

28 Mar 2024 678

ZIUA LIVE De ce vrea Stelian Ion să-și ia revanșa în 2024!

28 Mar 2024 504

LIVE Consiliul Local Municipal votează rectificarea bugetară și mai multe vânzări de terenuri (FOTO+VIDEO+DOCUMENTE)

28 Mar 2024 824

Gabriel Ciobanu, candidează la funcția de primar Partidul Național Liberal, filiala Constanța susține un pol electoral unit cu toate forțele de dreapta, pentru localitatea Agigea!

27 Mar 2024 920

Deputatul constănțean Cristina Rizea s-a înscris în Partidul Social Democrat. Va candida la Primăria Valu lui Traian (GALERIE FOTO)

27 Mar 2024 1314

28.000 de oameni au semnat pentru ca Dreapta Unită să poată participa la alegerile europarlamentare și locale din 9 iunie

27 Mar 2024 398

Dorin Sărăcilă, candidatul ales de ADU pentru Primăria Tuzla, în județul Constanța

23 Mar 2024 553

Curtea Constituţională a României (CCR) Proiectul de lege care permite devansarea alegerii preşedintelui României este constituțional

20 Mar 2024 370

Bogdan Bola îl susține pe Stelian Ion în cursa pentru Primăria Constanța „E nevoie de o schimbare, înfrățirea PNL și PSD este evidentă"!

20 Mar 2024 728

Oficial! Stelian Ion și Claudiu Iorga Palaz, candidații din partea Alianței Dreapta Unită pentru Primăria și Consiliul Județean Constanța

20 Mar 2024 707

Situație disperată, semnalată autorităților din Constanța Investitorul RENT MOB.RO SRL, acuzat că pune în pericol viața a zeci de locatari pe strada Ionel Teodoreanu din cartierul Palazu Mare (GALERIE FOTO+VIDEO)

19 Mar 2024 2290

Alianța Dreptei Unite va fi pe buletinele de vot. Stelian Ion - „Încercarea PSD de a bloca Alianța Dreapta Unită a eșuat lamentabil”

19 Mar 2024 424

Oficial! Alianța Dreptei Unite s-a constituit legal! ÎCCJ a anulat decizia BEC

19 Mar 2024 426

LIVE VIDEO + TEXT Locuitori de pe strada Ionel Teodoreanu din Palazu Mare disperați din cauza alunecării de teren. Monica Roman - „S-a simțit ca un cutremur” (GALERIE FOTO + VIDEO)

19 Mar 2024 1193