Proiect-pilot derulat de USR Constanţa. Activităţi pentru copiii şi bătrânii instituţionalizaţi


USR Constanţa a propus spre implementare autorităţilor locale un proiect ce vizează desfăşurarea de activităţi comune între copiii aflaţi în centrele de plasament din oraşul Constanţa şi seniorii din căminele pentru bătrâni.


Locul de desfăşurare propus este Căminul pentru vârstnici, unde copiii se vor deplasa de 3 ori pe săptămână, pentru a petrece câteva ore în prezenţa seniorilor.


Astfel, copiii si bunicii vor putea cânta, picta, lectura, dansa, vor face împreuna activităţi care să le aducă bucurie şi satisfacţie. Proiectul îşi doreşte să răspundă nevoii de afecţiune a copiilor instituţionalizaţi, care pot găsi in seniorii din cămin modele de urmat.


Durata de desfăşurare: 6 luni. Potrivit proiectului-pilot, părţile implicate sunt: copiii din Centrul de Plasament Antonio, situat pe strada Spiru Haret nr.39 (sau oricare alt Centru din oraşul Constanţa) şi seniorii din Căminul pentru persoane vârstnice, situat pe strada Unirii, nr. 104 (unde locuiesc peste 200 de beneficiari).


Proiectul se va derula în cadrul Căminului pentru seniori, unde copiii se vor deplasa de 3 ori pe săptămâna, pentru a desfăşura activităţi comune, timp de 2 ore.


În centrul acestui proiect-pilot vor fi casele din centrul de plasament Antonio, situat pe strada Spiru Haret nr.39, şi Căminul pentru persoane vârstnice Constanţa.


USR Constanţa are în vedere încheierea unui protocol de colaborare între Centrul de plasament şi Căminul de seniori din Constanţa, ambele reprezentate de către managerii acestor instituţii publice.


„Dacă proiectul „Copii şi Bunic împreună, mergem mai puternici prin viaţă” - se dovedeşte un succes social, va putea fi extins prin semnarea altor parteneriate între Centrele de Copii şi Casele pentru vârstnici (la nivelul oraşului, dar şi în judeţul Constanţa)”, susţin reprezentanţii USR Constanţa.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Beneficiar, afaceristul Viorel Farcaș Deputatul Stelian Ion (USR) - „O nouă bucată din faleza orașului, un alt tun imobiliar pus la cale de primarul Chițac" (DOCUMENT)

23 Apr 2024 848

ZIUA LIVE Gabriel Cateliu, candidatul USR pentru Primăria Tortoman județul Constanța - „La alegerile din 2016 am pierdut Primăria la doar 6 voturi“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 466

ZIUA LIVE Planuri și proiecte asumate pentru viitorul comunei Tortoman, alături de candidatul USR, Gabriel Cateliu

22 Apr 2024 469

În anul 2024, cartierul Palas din Constanța, praf și mocirlă după o simplă ploaie!

21 Apr 2024 455

ZIUA LIVE Mihai Vîlcu, candidat USR la Primăria Ghindărești – „2024 este un an foarte greu din punct de vedere electoral” (VIDEO)

19 Apr 2024 490

ZIUA LIVE Mihai Vîlcu, candidatul USR la Primăria Comunei Ghindărești - „Am intrat în politică, USR era singura soluție pentru mine” (GALERIE FOTO+VIDEO)

19 Apr 2024 516

ZIUA LIVE Comuna Ghindărești, în viziunea candidatului USR la primărie - Mihai Vîlcu

18 Apr 2024 670

ZIUA LIVE Stelian Ion (ADU) - „Eu văd dezvoltarea Constanței pe orizontală, trebuie să încurajăm aceste investiții"! (VIDEO)

17 Apr 2024 576

ZIUA LIVE Stelian Ion, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru Primăria Constanța propune o administrație transparentă!

16 Apr 2024 613

Bugetare participativă Se amenajează părculețul de la Termele Romane. Proiectul a fost depus de un adolescent din Constanța!

13 Apr 2024 545

Consultare publică Regulamentul de organizare și funcționare al comisiei de repartizare a locuințelor din fondul locativ de stat din municipiul Constanța destinate închirierii (DOCUMENT)

12 Apr 2024 570

A fost emis certificatul de urbanism Spații dotate cu echipamente pentru exerciții fizice, amenajate în Poarta 6 din municipiul Constanța

12 Apr 2024 452

ZIUA LIVE Candidatul USR la Primăria Mangalia, Semiran Abdurefi – „Oamenii din Mangalia trebuie să aibă curaj, să își urmeze visul”

10 Apr 2024 614

ZIUA LIVE. Stelian Ion (ADU) „Constanța este un oraș nespălat, îl spală doar ploile, iar din cauza lucrărilor prost făcute se inundă”!

09 Apr 2024 760

Alianța Dreapta Unită a stabilit candidatul pentru Primăria Independența, județul Constanța

09 Apr 2024 592