Politic

Proiect PMP privind siguranţa rutieră. Suprailuminarea trecerilor de pietoni din Constanţa


Partidul Mişcarea Populară Constanţa, prin consilierii locali Secil-Givan CantaragiuCătălin Papuc şi Alexandru Zabara, a depus un proiect de hotărâre de Consiliu Local Municipal privind creşterea nivelului iluminatului public din preajma trecerilor de pietoni pentru creşterea siguranţei cetăţenilor angajaţi în traversarea străzii, creşterea nivelului de siguranţă a circulaţiei rutiere şi creşterea eficienţei energetice prin utilizarea de senzori şi panouri fotovoltaice pentru cel puţin 10% dintre trecerile de pietoni propuse.

„Având în vedere numeroasele accidente rutiere produse la trecerile de pietoni pe raza municipiului Constanţa, soldate cu victime, din cauza semnalizării deficitare şi a iluminatului slab din aceste zone, propunem suprailuminarea trecerilor de pietoni prin montarea unor corpuri de iluminat cu led deasupra acestora, asigurând o intensitate a luminii cu 50% mai mare decât iluminatul căii de rulare, prevăzute cu senzor de persoane. În momentul în care senzorul detectează o persoană în apropiere sau pe trecerea de pietoni, intensitatea luminii va fi sporită la 150%. Atunci când nu este nicio persoană care doreşte să treacă strada, senzorul menţine iluminatul la nivelul celui stradal”, susţin consilierii locali municipali ai PMP.
 
Potrivit proiectului depus la secretariatul Consiliul Local Municipal, „pe fiecare parte a trecerilor de pietoni se va monta câte un stâlp echipat cu aparat de iluminat cu distribuţie asimetrică a fluxului luminos. Stâlpii se vor monta înaintea trecerii de pietoni din direcţia de deplasare a traficului, iar aparatele de iluminat se vor orienta înspre pietonii aflaţi pe trecere, pentru obţinerea unui contrast pozitiv între fundalul întunecat şi pieton. În cazul în care situaţia din teren o va permite se pot utiliza stâlpii existenţi”.
 
PMP Constanţa consideră prioritare în implementarea acestei soluţii toate trecerile de pietoni aflate pe arterele principale ale municipiului Constanţa, cele aflate în apropierea instituţiilor de învăţământ, a instituţiilor publice precum şi cele unde numărul accidentelor este mare.
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Apel pentru reabilitarea Secţiei de Psihiatrie a SCJU Florin Goidea (PMP) - „Sănătatea nu are culoare politică. Guvernul poate şi trebuie să aloce banii necesari pentru renovare!“

21 Aug 2019 222

Palaz sesizează ANI Chiţac, senator al României cu sprijinul lui John Skantzikas, grecul împrumutat de Radu Mazăre cu 600.000 de euro (document)

15 Aug 2019 1932

Consilierul județean Florin Goidea, despre Secția de Psihiatrie - „Administrația a lăsat în «paragină» secția Spitalului Județean aflată la Palazu!“

08 Aug 2019 354

Remus Negoi (USR) - „Frăţia PMP - PSD lucrează foarte bine în Consiliul Local Constanţa“

05 Aug 2019 459

Debutul timpuriu al campaniei electorale se vede cel mai bine în Consiliul Judeţean Constanţa. Liderii puterii şi ai opoziţiei, mesaje mobilizatoare!

31 Jul 2019 756

Consiliul Judeţean Constanţa, convocat în şedinţă extraordinară Consilierii PNL şi PMP cer constituirea Comisiei de repartizare transparentă a alocărilor bugetare (galerie foto)

30 Jul 2019 981

Constanța. Comisia de repartizare transparentă a alocărilor bugetare? Consilierii județeni PNL și PMP cer reînființarea grupului transpartinic de împărțire a banilor (document)

30 Jul 2019 1173

Robert Turcescu (PMP) - „Orice zi în plus cu Viorica, Arafat, miliţieni, procurori şi judecători lipsiţi de discernământ înseamnă crimă cu premeditare!“

29 Jul 2019 801

PNL şi PMP Constanţa solicită convocarea unei şedinţe extraordinare a Consiliului Judeţean Constanţa

26 Jul 2019 330

Palaz îl somează pe Ţuţuianu să convoace o şedinţă extraordinară pentru Festivalul de Muzică Uşoară Mamaia 2019 (documente)

26 Jul 2019 628

Se schimbă majoritatea? PNL, PMP şi ALDE, front comun împotriva PSD. Proiectele judeţului, în pericol din cauza disputelor politice din CJC (documente+galerie foto)

25 Jul 2019 1934

PMC continuă lucrările de igienizare. Amenzi pentru cei care aruncă deșeuri pe spațiul public (galerie foto)

11 Jul 2019 697

Activităţi de publicitate doar în relaţie directă cu Primăria Constanţa PMP spune NU panotajului stradal din municipiu

04 Jul 2019 681

Deputatul PMP Robert Turcescu a obţinut datele oficiale de la MAI Revoltător! În România condusă de PSD - ALDE, 4.450 de condamnaţi sunt în libertate! (documente)

04 Jul 2019 1046

UPDATE - Mihaela Andrei, consilier local - „Ce se întâmplă în Palazu Mare mă duce cu gândul la evreii din al Doilea Război Mondial, nevoiţi să-şi părăsească locuinţele!“

28 Jun 2019 1991