Proiect USR Constanța „Împreună pentru fete“ - program pilot de amplasare în toaletele școlilor din municipiu a unor dispensere sanitare




La propunerea Asociației Elevilor din Constanța, consilierii locali municipali USR Constanța au depus în această săptămână un proiect de hotărâre prin care se propune lansarea unui program pilot de amplasare în toaletele școlilor din municipiu a unor dispensere sanitare pentru fete.

Proiectul include și organizarea unor ateliere privind educația pe sănătate pentru eleve, ce vor fi desfășurate cu ajutorul unor ONG-uri specializate.

„Se estimează că 350.000 de adolescente la nivel național se află în situații financiare precare și nu își permit să achiziționeze lunar produse pentru igienă menstruală sigure.

Simpla prezență a absorbantelor în școală ar ajuta la reducerea percepțiilor negative asociate cu menstruația și ar încuraja adolescenții să privească acest aspect ca pe un eveniment normal și natural, ce nu trebuie să provoace rușine.

Aceste demers este necesar cu atât mai mult cu cât Legea 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copiilor prevedea obligativitatea derulării unor programe pentru sănătate în școli", susțin reprezentanții USR.

USR a inițiat de altfel și Legea „Împreună pentru fete“.

„Salutăm depunerea proiectului pentru introducerea produselor de igienă feminină în școlile din Constanța. În urma solicitărilor Asociației Elevilor din Constanța și ale discuțiilor purtate cu consilierii locali, ne bucurăm să vedem că această inițiativă, deja existentă în alte localități din țară, este introdusă și în municipiul Constanța. În viitor vom lupta pentru generalizarea acestui program, astfel încât acesta să fie introdus în toate școlile din Constanța“, susține Ariana Dudună, preşedinte Asociaţia Elevilor din Constanţa.

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Mihai Vîlcu, candidat USR la Primăria Ghindărești – „2024 este un an foarte greu din punct de vedere electoral” (VIDEO)

19 Apr 2024 172

ZIUA LIVE Mihai Vîlcu, candidatul USR la Primăria Comunei Ghindărești - „Am intrat în politică, USR era singura soluție pentru mine” (GALERIE FOTO+VIDEO)

19 Apr 2024 370

ZIUA LIVE Comuna Ghindărești, în viziunea candidatului USR la primărie - Mihai Vîlcu

18 Apr 2024 504

ZIUA LIVE Stelian Ion (ADU) - „Eu văd dezvoltarea Constanței pe orizontală, trebuie să încurajăm aceste investiții"! (VIDEO)

17 Apr 2024 514

ZIUA LIVE Stelian Ion, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru Primăria Constanța propune o administrație transparentă!

16 Apr 2024 574

Bugetare participativă Se amenajează părculețul de la Termele Romane. Proiectul a fost depus de un adolescent din Constanța!

13 Apr 2024 510

Consultare publică Regulamentul de organizare și funcționare al comisiei de repartizare a locuințelor din fondul locativ de stat din municipiul Constanța destinate închirierii (DOCUMENT)

12 Apr 2024 536

A fost emis certificatul de urbanism Spații dotate cu echipamente pentru exerciții fizice, amenajate în Poarta 6 din municipiul Constanța

12 Apr 2024 436

ZIUA LIVE Candidatul USR la Primăria Mangalia, Semiran Abdurefi – „Oamenii din Mangalia trebuie să aibă curaj, să își urmeze visul”

10 Apr 2024 585

ZIUA LIVE Semiran Abdurefi, președinte USR Mangalia, candidat la fotoliul de primar al Municipiului Mangalia (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 Apr 2024 900

ZIUA LIVE. Stelian Ion (ADU) „Constanța este un oraș nespălat, îl spală doar ploile, iar din cauza lucrărilor prost făcute se inundă”!

09 Apr 2024 737

Alianța Dreapta Unită a stabilit candidatul pentru Primăria Independența, județul Constanța

09 Apr 2024 558

ZIUA LIVE Stelian Ion, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Constanța - „Primăria s-a detașat de cetățeni și pare că ia decizii împotriva cetățenilor“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

09 Apr 2024 497

ZIUA LIVE În ce direcție se îndreaptă orașul Mangalia? (VIDEO)

09 Apr 2024 643

ZIUA LIVE Deputatul Stelian Ion, candidatul ADU la Primăria Municipiului Constanța despre lipsa locurilor de parcare și traficul infernal!

08 Apr 2024 651