Propunere inedită Un senator de Constanţa vrea mai mulţi consilieri judeţeni. În CJC ar ajunge toţi primarii

Senatorul UNPR de Constanţa Marian Vasiliev va propune ca din consiliile judeţene să facă parte toţi primarii dintr-un judeţ. Cu alte cuvinte, „primarii localităţilor să fie de drept şi consilieri judeţeni“, susţine Vasiliev, senatorul Colegiului 3.

În felul acesta, Consiliul Judeţean Constanţa (CJC) şi-ar dubla, practic, numărul de consilieri, cel mai important for decizional din judeţ având în prezent 36 de consilieri. Dacă propunerea lui Vasiliev se va materializa, în CJC ar ajunge 70 de consilieri, adică numărul total al primarilor din judeţ.
Senatorul UNPR a ţinut să menţioneze că nu va iniţia încă un proiect de lege în acest sens, dar, în viitorul apropiat, va adresa o scrisoare deschisă societăţii civile, pe acest subiect.

Totodată, senatorul de Constanţa a precizat că cei 70 de primari deveniţi consilieri judeţeni nu ar fi remuneraţi. Cum îşi argumentează Marian Vasiliev propunerea? Ei, bine, parlamentarul consideră că „primarii din judeţ sunt mult mai competenţi decât sunt consilierii judeţeni“. „Ce ştie, spre exemplu, un consilier judeţean care are un hotel în Mamaia despre nevoia unei localităţi din judeţ de a fi racordată la sistemul de alimentare cu apă?!?“, a explicat Marian Vasiliev, senator aflat la primul mandat parlamentar, acum din partea UNPR, dar iniţial din partea PP-DD.

E puţin probabil ca iniţiativa senatorului Marian Vasiliev să prindă contur, dat fiind faptul că nu este tocmai realistă. Primarii nu-şi vor rupe din timpul lor pentru a participa la şedinţele comisiilor de specialitate ale CJC şi la şedinţe ordinare şi extraordinare, cu atât mai mult cu cât unele localităţi sunt la zeci de kilometri distanţă de municipiul Constanţa.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.