Politic

Propunere PSD cu gândul la finanţarea campaniei?! Senatorul Moga cere lămuririTrei senatori PSD, printre care şi constănţeanul Nicolae Moga, au înregistrat la Senat o propunere legislativă pentru modificarea art. 16 alin (1) din Legea nr. 334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale.
 
Alineatul vizat să fie modificat prevede, la lit. e), că partidele politice nu pot închiria spaţiile aflate în patrimoniu decât în situaţii expres prevăzute de lege: pentru conferinţe sau acţiuni social-culturale şi pentru organizarea birourilor parlamentare.
 
Pornind de la prevederile stipulate în Legea nr. 334/2006, iniţiatorii propunerii legislative sunt de părere că „se impune eliminarea expresiei prevăzute de art. 16 alin (1) lit. e)“. Senatorii PSD vor eliminarea tipurilor de acţiuni pentru care spaţiile deţinute de partidele politice pot fi închiriate. Cu alte cuvinte, în spaţiile administrate de formaţiunile politice şi închiriate ar putea apărea un magazin, o sală de fitness, cabinete medicale sau… dacă vreun partid are în proprietate un spaţiu generos, ar putea să-l închirieze pentru nunţi, botezuri, majorate sau alte petreceri organizate cu diverse ocazii.

Moga aşteaptă clarificări

Aceste aspecte neclare le-a semnalat şi senatorul PSD de Constanţa Nicolae Moga. Contactat telefonic, acesta ne-a declarat că s-a retras din rândul iniţiatorilor propunerii legislative tocmai pentru că „forma iniţiatorului este mult prea generală“. „Sunt organizaţii judeţene, municipale de partid care sunt proprietare ale unor spaţii, imobile, şi altele care sunt doar chiriaşi. Toate aceste aspecte trebuie menţionate clar. I-am spus lui Şerban (n.r. senatorul PSD Nicolae Şerban, unul dintre iniţiatori). Acolo trebuie să se stipuleze concret că aceste spaţii aflate în proprietatea unor formaţiuni politice pot fi închiriate pentru amenajarea de birouri parlamentare, pentru derularea unor activităţi conexe, amenajarea unor biblioteci etc. Unde filialele au spaţii închiriate, nu le pot subînchiria. Totul trebuie scris astfel încât să nu permită interpretări sau să genereze situaţii ridicole. Dacă se fac aceste modificări, sunt de acord să revin alături de iniţiatori şi să susţin propunerea legislativă“, ne-a declarat senatorul PSD Nicolae Moga.
 
Proiectul legislativ a fost trimis pentru aviz şi un punct de vedere la Consiliul Legislativ, respectiv la Guvernul României. Camera Deputaţilor este forul decizional în acest caz.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, vizită de lucru la Primăria Cumpăna (galerie foto)

26 Mar 2019 555

Daniela Şerban, fost şef cabinet de senator, la cârma CN APM Constanța. Ce venituri a avut directorul economic (document)

31 Jan 2019 2505

15 directori în 100 de ani Cine a condus Colegiul Naţional „Mihai Eminescu“ din Constanţa. Directorul cu cel mai lung mandat (galerie foto)

19 Jan 2019 2581

Serviciul de Stare Civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 14 ianuarie 2019

15 Jan 2019 503

Şenol Ali, al nouăsprezecelea subprefect al judeţului Constanţa în ultimii 27 de ani. Care au fost ceilalţi? (galerie foto)

10 Jan 2019 1035

Decizii. Ecaterina Andronescu vine la Constanţa să discute cu conducerea Universităţii „Ovidius“ despre Centrul Multicultural de Excelenţă

09 Jan 2019 1650

Proiect. Universitatea „Ovidius“ din Constanţa, centru internaţional multicultural. Finanţarea, asigurată de Guvernul României

25 Dec 2018 715

Este aşteptată semnătura preşedintelui Klaus Iohannis. Localitatea Băneasa din judeţul Constanţa va redeveni comună

25 Dec 2018 1666

Senatorul Nicolae Moga şi-a prezentat raportul de activitate Proiectul de lege privind construirea în judeţul Constanţa a Spitalului Militar Regional „Mihail Kogălniceanu“ intră în procedură de urgenţă (documente)

22 Dec 2018 1322

Investiţie importantă Poiana, primul sat din judeţul Constanţa racordat la reţeaua de gaze naturale (galerie foto)

07 Dec 2018 1545

Eveniment important organizat de Primăria Ovidiu Satul Poiana va beneficia de gaze naturale (galerie foto)

06 Dec 2018 2065

Istoricul Adrian Rădulescu, omagiat printr-o declaraţie politică în Senatul României

06 Nov 2018 552

Senatorul Nicolae Moga, despre proiectul dezvoltării alimentării cu gaze a judeţului Constanţa. Legea offshore nu va afecta proiectul BRUA! (galerie foto)

25 Aug 2018 2020

LIVE TEXT Imagini de la eveniment Constanţa. Senatorul Nicolae Moga, despre lucrările pentru montarea conductelor în cadrul proiectului BRUA (galerie foto)

24 Aug 2018 1137

UPDATE Imagini de la eveniment Şedinţă de lucru la Prefectura Constanţa. Subiecte importante pe ordinea de zi (galerie foto)

20 Apr 2018 1105