PSD Constanţa, şedinţe 2 în 1. Au fost stabiliţi delegaţii la Congres, au fost votate o rezoluţie şi modificarea de statut!

123 de delegaţi din partea organizaţiei judeţene a PSD Constanţa - parlamentari, membri BPJ, consilieri locali municipali şi judeţeni, cei 70 de preşedinţi de organizaţii din judeţ şi primari şi viceprimari de oraşe şi municipii - vor participa la Congresul Extraordinar al partidului, care are loc pe 10 martie, la Sala Palatului.
 
Ieri, Organizaţia judeţeană a PSD Constanţa s-a reunit în şedinţă de Comitet Judeţean şi ulterior în Conferinţă Extraordinară Judeţeană. Decizia de a comasa în aceeaşi zi cele două foruri de conducere locale vine pe fondul condiţiilor meteorologice din ultimele zile.
 
Potrivit lui Lucian Lungoci, secretar executiv al PSD Constanţa, în Conferinţa Extraordinară Judeţeană au fost votate propunerea de modificare de statut pe care filiala constănţeană a transmis-o deja la centru, precum şi rezoluţia prin care organizaţia de la malul mării îşi reafirmă sprijinul pentru preşedintele PSD, Liviu Dragnea.
 

Iată cum sună propunerea de modificare a statutului transmisă de PSD Constanţa! 

 
Organizaţia PSD Constanţa propune modificarea articolului 46 astfel: al. 1 se modifică și va avea următorul cuprins: „(1) Un membru al PSD poate ocupa concomitent cel mult două funcţii în cadrul organelor de conducere ale partidului de la diferite niveluri, astfel încât membrii de partid care îndeplinesc funcţia de președinte al organizaţiei judeţene, de sector sau a municipiului București nu vor putea dobândi decât cel mult o funcţie în structurile naţionale și nu pot îndeplini alte funcţii în cadrul structurilor de conducere ale organizaţiilor locale“.
 
PSD Constanţa vrea eliminarea din art. 46 a variantei vechi prin care „un membru al PSD poate ocupa concomitent cel mult două funcţii în cadrul organelor de conducere ale partidului de la diferite niveluri, astfel încât membrii de partid care îndeplinesc funcţia de președinte al organizaţiei judeţene, de sector sau a municipiului București nu vor putea dobândi decât cel mult o funcţie în structurile naţionale și nu pot îndeplini alte funcţii în cadrul structurilor de conducere ale organizaţiilor locale. Vicepreședinţii PSD nu pot ocupa concomitent funcţia de președinte al organizaţiei judeţene“.

Mai exact, social-democraţii constănţeni vor ca vicepreședinţii PSD să poată ocupa de funcţia de președinţi de organizaţii judeţene.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 434

Directori din Consiliul Județean Constanța și oameni de afaceri, condamnați definitiv! Cererea de revizuire, respinsă

19 Apr 2024 769

Conferința Municipală a PSD Constanța „se joacă" pe scena mică de la Casa de Cultură!

18 Apr 2024 630

Deputatul Focșa bifează deja al cincilea partid în mai puțin de un mandat!

18 Apr 2024 567

LIVE TEXT Horia Constantinescu, candidatul PSD la Primăria Constanța, în conferință de presă (GALERIE FOTO)

17 Apr 2024 875

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 609

Horia Constantinescu a demisionat din funcția de președinte al ANPC pentru a candida la Primăria municipiului Constanța

15 Apr 2024 683

ZIUA LIVE Despre maturitate politică. Claudiu Palaz explică de ce candidează la președinția Consiliului Județean Constanța!

15 Apr 2024 549

Ședință de desemnare a președinților birourilor electorale de circumscripție, la Tribunalul Constanța Magistratul Iulia Opariuc Dan, aleasă președinte BEJ și magistratul Traian Iancu Laurențiu, locțiitor

15 Apr 2024 1190

Ultima săptămână din aprilie vine cu alegeri interne în PSD Constanța?!

15 Apr 2024 805

Firme Constanța Ordinea de zi a Adunării Generale Ordinare a Acționarilor SOCEP SA, completată și revizuită

15 Apr 2024 477

Administrația Chițac, în proces cu Mazăre și Nicușor pentru Fundația Fantasio! Surpriză la Tribunalul Constanța (MINUTA)

14 Apr 2024 655

Marius Mocanu, fostul avocat al lui Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu, executat silit de fiscul din Constanța (DOCUMENT)

14 Apr 2024 5918

Au cerut demisia lui Greblă Opoziția a reacționat după incidentul de securitate cibernetică produs în cadrul AEP

14 Apr 2024 425

Alin Burcea este noul președinte ANAT (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 537