PSD, despre deciziile luate de Adrian Chesnoiu Acesta şi-a îndeplinit sarcinile „în mod profesionist şi cu integritate"

foto: Facebook/ Adrian Ionut Chesnoiu

PSD a transmis, joi, că va respecta deciziile luate de Adrian Chesnoiu de a se retrage din funcţia de ministru al Agriculturii şi de a se suspenda din partid şi consideră că pe durata întregului mandat de ministru acesta şi-a îndeplinit sarcinile „în mod profesionist şi cu integritate".
 

„Cu privire la comunicarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie prin care se solicită ridicarea imunităţii parlamentare pentru ministrul Adrian Chesnoiu, facem următoarele precizări: Aşa cum a anunţat deja, ministrul Adrian Chesnoiu doreşte ca instituţiile abilitate să facă cercetările necesare pentru eliminarea oricăror suspiciuni cu privire la activitatea sa.

În acest sens, domnul Chesnoiu solicită „tuturor deputaţilor din toate partidele vot pentru ridicarea imunităţii parlamentare". De asemenea, Adrian Chesnoiu a luat decizia de a se retrage din funcţia de ministru şi de a se suspenda din Partidul Social Democrat", se arată într-un comunicat PSD transmis joi.


PSD consideră că, pe durata întregului mandat de ministru, Adrian Chesnoiu „şi-a îndeplinit sarcinile în mod profesionist şi cu integritate, fiind unul dintre cei mai eficienţi membri ai actualului guvern".
 

„PSD va respecta deciziile luate de domnul Chesnoiu. Conduita onorabilă a acestuia, de a se retrage prompt din toate funcţiile deţinute în Guvern şi în partid, va permite instituţiilor abilitate să facă cercetările necesare cât mai rapid, pentru a înlătura astfel orice suspiciune asupra activităţii sale", mai arată sursa citată.


Direcţia Naţională Anticorupţie cere Camerei Deputaţilor ridicarea imunităţii pentru efectuarea urmăririi penale faţă de un deputat din Parlamentul României, la data faptelor şi în prezent având funcţia de ministru, pentru abuz în serviciu. Surse judiciare au precizat, pentru AGERPRES, că ar fi vorba despre ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu.

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a anunţat că se retrage din funcţie şi se autosuspendă din Partidul Social Democrat.

De asemenea, el le cere deputaţilor vot pentru ridicarea imunităţii parlamentare.
 

„Nu am săvârşit nicio faptă de natură penală sau de corupţie şi mi-am desfăşurat mereu cu integritate şi cu dedicare activitatea mea executivă.

În urma apariţiei în spaţiul public a unor suspiciuni cu privire la activitatea mea ministerială, am luat următoarele decizii: le solicit tuturor deputaţilor din toate partidele vot pentru ridicarea imunităţii parlamentare, deoarece eu consider că suntem cu toţii egali în faţa legii şi vreau să am posibilitatea de a elimina orice potenţială suspiciune; mă retrag din funcţia de ministru - nu vreau să planeze nicio suspiciune asupra activităţii mele guvernamentale; de asemenea, mă autosuspend din Partidul Social Democrat!



Vă mulţumesc tuturor celor care aveţi încredere în mine, în nevinovăţia mea şi în toate lucrurile bune pe care le-am făcut!", a scris Chesnoiu pe pagina sa de Facebook. 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Masă rotundă cu tema „Shakespeare și marea” la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța

22 Apr 2024 341

Fost ministru al Agriculturii, trimis în judecată de Anticorupție, alături de foști directori din minister

07 Dec 2022 1144

Fostul ministrul al Agriculturii, urmărit penal de procurorii DNA. Ce acuzații i se aduc

11 Jul 2022 1049

Surse Petre Daea, nominalizat de PSD pentru funcţia de ministru al Agriculturii

06 Jul 2022 1378

Deputatul PSD Adrian Chesnoiu, fost ministru al Agriculturii a rămas fără imunitate parlamentară (VIDEO)

28 Jun 2022 990

Camera Deputaților Astăzi se votează asupra cererii DNA de ridicare a imunităţii lui Adrian Chesnoiu

28 Jun 2022 962

UPDATE. Camera Deputaților, ședință pe tema cererii DNA de ridicare a imunității lui Adrian Chesnoiu

23 Jun 2022 1581

UPDATE. Adrian Chesnoiu anunță că se retrage din funcție și se autosuspendă din PSD

23 Jun 2022 1140

Ministrul Agriculturii, acuzat de abuz în serviciu. DNA cere ridicarea imunității

23 Jun 2022 1013

România se va confrunta cu o criză alimentară? Anunțul Ministrului Agriculturii

23 May 2022 1266

Ciucă, întâlnire cu reprezentanții Asociației Profesionale a Ciobanilor la Palatul Victoria

17 May 2022 1114

Ministrul Agriculturii Cei care își incendiază miriștile vor pierde subvențiile agricole. Ce alte sancțiuni se vor aplica

25 Mar 2022 1214

Ministrul Agriculturii anunță măsuri pentru creșterea consumului de produse românești

18 Feb 2022 1297

Întâlnire de lucru a premierului cu mai mulţi miniştri pe tema energiei. Ce s-a analizat

09 Feb 2022 1513

Premierul Nicolae Ciucă, întâlnire cu miniștrii energiei, finanțelor și agriculturii. Ce s-a discutat

07 Feb 2022 1528