Politic

PSD renunță la moțiunea de cenzură. Ce spune liderul deputaților, Alfred Simonis

  • Ludovic Orban a precizat că dacă votul moțiunii va fi reprogramat în sesiunea parlamentară ordinară, care începe marți, ia în calcul să depună o nouă contestație la CCR.
Liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, a declarat luni, după suspendarea ședinței în care trebuia votată moțiunea de cenzură din lipsă de cvorum, că social democrații nu mai iau în calcul să voteze moțiunea în sesiunea ordinară care va începe marți, 1 septembrie.

Anterior, președintele PSD declara că partidul va lua o decizie zilele următoare dacă va depune o nouă moțiune în sesiunea ordinară sau dacă va încerca să supună la vot moțiunea deja depusă, scrie digi24.ro.

Tocmai ce am depășit o zi în care nu s-a reușit dezbatere moțiunii. Cred că despre a discuta de o nouă moțiune este mult prea devreme. Avem această moțiune depusă în sesiune extraordinară, sesiune care se încheie astăzi. Sesiunea ordinară va începe mâine, nu găsesc oportun ca această moțiune să fie dezbătută într-o altă sesiune. Este punctul meu de vedere, cred că în acest moment nu mai este oportună o discuție pe această moțiune”, a declarat liderul deputaților PSD, Alfred Simonis.


Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că în maximum două zile se va reuni Comitetul Politic Naţional al partidului şi se va lua o decizie politică în legătură cu paşii ce trebuie urmaţi pe tema moţiunii de cenzură, care nu a putut fi dezbătută şi votată luni din lipsă de cvorum, adăugând că moţiunea nu va fi retrasă.

„Sunt discuţii, pentru că deja s-a terminat o sesiune extroardinară, intrăm în sesiune ordinară, avem dreptul constituţional de a depune o moţiune de cenzură sau de a vota această moţiune”, a declarat Ciolacu.


Ludovic Orban a precizat că dacă votul moțiunii va fi reprogramat în sesiunea parlamentară ordinară, care începe marți, ia în calcul să depună o nouă contestație la CCR.

Ședința de plen în care trebuia dezbătută și votată moțiunea de cenzură a fost suspendată din lipsă de cvorum. Pentru desfășurarea ședinței ar fi trebuit ca în plen să fie prezenți 233 de parlamentari. Opoziția a putut strânge doar 226 de parlamentari.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Astăzi se încheie meciul în PSD. Listele pentru parlamentare vor fi făcute publice

20 Oct 2020 214

Directorul Administrației Canelelor Navigabile a demisionat din PSD. Soția acestuia este funcționar public în Consiliul Județean Constanța

20 Oct 2020 268

Biroul Permanent Național al PSD se întrunește astăzi. Vor fi tranșate listele de la Constanța pentru alegerile parlamentare

19 Oct 2020 996

Listele PSD Constanța pentru parlamentare, neschimbate!

16 Oct 2020 2620

Modificări în formatul noului Consiliu Local Municipal Constanța! Cine s-a retras

16 Oct 2020 2777

Ședinţă cu forțele de ordine și cu susținătorii candidaților la ușă! PSD Constanța și-a stabilit listele pentru Parlament. Astăzi pot fi modificate la Centru

16 Oct 2020 3010

Listele PSD Constanța pentru Senat și Camera Deputaților, prezentate de Felix Stroe

15 Oct 2020 2462

LIVE VIDEO A venit Poliția la sediul PSD Constanța

15 Oct 2020 3310

Ședință tensionată BPJ al PSD Constanța se întrunește în această seară. LIVE TEXT

15 Oct 2020 2681

Mircea Drăghici, fostul trezorier PSD, condamant cu executare

15 Oct 2020 859

Se poartă discuții în teritoriu. PSD Constanța își stabilește candidații la parlamentare până la sfârșitul săptămânii

15 Oct 2020 2319

Social-democratul constănțean George Vișan este noul președinte al Comisiei de buget-finanțe din Camera Deputaților

14 Oct 2020 2220

Ministrul Sănătății, interpelat de senatorul PSD de Constanța, Ștefan Mihu. Parlamentarul solicită o evidență a achizițiilor de paturi de pe secțiile ATI

13 Oct 2020 1867

Se fac listele pentru parlamentare. Președintele PSD, Marcel Ciolacu așteptat la Constanța

13 Oct 2020 2641

Au fost publicate rezultatele finale ale alegerilor locale. Cine s-a clasat pe primul loc

12 Oct 2020 1913