PSD si PNTCD isi disputa consilierii

1186076852.jpg

Consilierul local din Amzacea, Femi Suat, oscileaza intre taranisti si social-democrati

Anuntul presedintelui filialei PNTCD, Tudorel Chesoi, potrivit caruia consilierul local PSD, Femi Suat, a sporit numarul taranistilor, a iscat tensiuni. In sedinta Biroului Judetean de Conducere al PNTCD Constanta de luni, au fost aprobate mai multe cereri de inscriere in partid completate de locuitori din comunele Amzacea, Baraganu si Topraisar. Potrivit declaratiilor facute de liderul PNTCD Constanta, Tudorel Chesoi, in urma cu doua zile, printre ele a figurat si a consilierului local PSD, Femi Suat, din localitatea Amzacea. Vizibil deranjat de anuntul taranistului, viceprimarul PSD din Amzacea, Achim Mihalcea, a declarat, ieri, ca a vorbit cu Suat, iar acesta neaga ca ar fi demisionat din partid si s-ar fi inscris in PNTCD. "Femi Suat a confirmat ca, daca era cazul sa plece din PSD, mi-ar fi inmanat demisia personal", a intarit secundul din administratia publica. Mihalcea nu intelege ce "l-a apucat pe Chesoi" de a facut asemenea declaratii si califica situatia drept o "facatura". La randul sau, presedintele interimar al PNTCD Constanta a precizat ca adeziunea fostului consilier PSD exista, este semnata si "nu-mi permit sa ma joc cu vorbele". De asemenea, conform prevederilor Legii partidelor politice, membrul unei formatiuni se poate reorienta politic fara a-si da demisia in prealabil. "O cerere de inscriere intr-un partid anuleaza de drept cealalta adeziune a persoanei respective", a precizat Tudorel Chesoi. Avand in vedere legislatia in vigoare, Femi Suat are toate sansele sa-si pastreze mandatul de consilier local obtinut pe listele PSD. El poate contesta o eventuala inlocuire a sa in Consiliul Local Amzacea. Procedura in contencios administrativ ar putea dura pana la organizarea viitoarelor alegeri locale, timp in care el poate ramane, bine merci, consilier local in functie. Timpul, sfetnic bun Altfel spus, alesul local, fostul social-democrat, si-a gandit bine miscarea. Interesant este ca Femi Suat neaga ca ar fi demisionat din PSD si s-ar fi inscris in PNTCD. "Nu am plecat din PSD si nu m-am inscris la taranisti. Am participat la o intrunire a PNTCD Amzacea, dar in calitate de invitat. Eu nu am semnat nicio adeziune de intrare in PNTCD", a declarat Suat. Paradoxal, realitatea dezvaluie altceva, iar cererea de inscriere in partidul condus de Milut exista si este semnata. Se pare ca, toate calculele sale au fost date peste cap. Contactat telefonic, la 20 de minute dupa prima declaratie, alesul local si-a schimbat atitudinea. "Eu am vorbit ceva cu Tudorel Chesoi si vad ca nu s-a confirmat. Cand ajung luni la Constanta, voi vorbi cu el", a mentionat Femi Suat. Sub pretextul ca doar ce a plecat in concediu la munte si vrea sa se relaxeze in timpul sau liber, consilierul si-a pierdut din vehementa initiala. Intrebat fiind daca a semnat sau nu o adeziune pentru acceptarea in PNTCD, Femi Suat a raspuns sec: "prefer sa discut luni, cand vin din concediu".

Scris de: {autor}Mihaela CIORBARU{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Oportunități de investiții norvegiene la Constanța

23 Apr 2024 375

Decizia lui Horia Constantinescu de a demisiona din funcţia de preşedinte al ANPC, în Monitorul Oficial

22 Apr 2024 642

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 536

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 648

Horia Constantinescu a demisionat din funcția de președinte al ANPC pentru a candida la Primăria municipiului Constanța

15 Apr 2024 708

Averea și interesele Iuliei-Laura Opariuc-Dan, desemnată președintele Biroului Electoral Județean Constanța

15 Apr 2024 503

ZIUA LIVE Despre maturitate politică. Claudiu Palaz explică de ce candidează la președinția Consiliului Județean Constanța!

15 Apr 2024 576

Alin Burcea este noul președinte ANAT (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 553

Ședință de desemnare a președinților birourilor electorale de circumscripție, la Tribunalul Constanța

12 Apr 2024 766

Avocatul Alexandru Bajdechi, fostul președinte al Asociației Elevilor Constanța, a dat în judecată Ministerul Educației. Cere depăgubiri de zeci de mii de lei

10 Apr 2024 3398

Complexul Cleopatra din Mamaia, deținut de famila lui Vasile Chirondojan, fost consilier local din Constanța, de vânzare. Iată cât cer proprietarii!

02 Apr 2024 14095

Dosarul privind Herghelia Mangalia și lacul Corbu, amânat pentru finele lunii! Se pregătește audierea lui Ionuţ Ţiţimeaua, fost director în CJC

01 Apr 2024 929

Candidatul PSD la Primăria Constanța, Horia Constantinescu, și-a anunțat demisia din fruntea ANPC

28 Mar 2024 931

Baza sportivă de pe malul lacului Siutghiol, din Constanța, miza unui proces intentat de Clubul Sportiv Electrica Președinte Dumitru Frățilă face acuzații -„Nu ne putem desfășura activitatea!“

23 Mar 2024 1944

Scupra, primar Ovidiu „Nu mă interesează funcțiile în partid. (...) Florin Mitroi știe că se bazează pe sprijinul meu! "

17 Mar 2024 1351