PSNews - previziuni pentru anul 2015 Marius Pieleanu - „Cred că anul viitor va cădea Guvernul Ponta“

Scena politică românească în anul 2014 a fost una plină de surprize și evenimente de amploare. Mișcări spectaculoase pe scena politică, ruperea USL-ului, urmat de decizia partidelor de dreapta, după rezultatele alegerilor europarlamentare, PNL și PDL, să fuzioneze, precizează PSNews.ro.

Însă surpriza cea mai mare pentru întreaga scenă politică românească a fost câștigarea alegerilor prezidențiale de către Klaus Iohannis, se arată în materialul publicat de PSNews.

Echipa Psnews.ro l-a contactat pe sociologul Marius Pieleanu pentru o scurtă retrospectivă a scenei politice pe 2014 în opinia dumnealui și previziune pentru anul 2015.

Întrebat care este omul politic al anului 2014, Marius Pieleanu ne-a transmis că în opinia sa, este Klaus Iohannis.

„Omul politic al anului, incontestabil este Klaus Iohannis”, a punctat Pieleanu.

Totodată, întrebat ce om politic a lăsat o deziluzie pe scena politică în acest an, sociologul a transmis că fostul lider al PNL, Crin Antonescu.

R:Care a fost cea mai bună mișcare politică a anului 2014?Dar cea mai proastă?

Marius Pieleanu: „Propunerea ca Klaus Iohannis să fie candidatul dreptei românești, iar cea mai proastă a fost ruperea USL-ului.  Ruperea USL-ului a fost cea mai proastă decizie pentru partidele care, la un loc, ar fi putut da, indiferent de contracandidat, Președintele României.”

R: Ce schimbări politice importante ar putea aduce anul 2015?

Marius Pieleanu: „Probabil că anul 2015 va aduce la un moment dat ruperea echilibrului parlamentar existent astăzi și aducerea PNL la guvernare. Cred că anul viitor va cădea Guvernul Ponta.


În PNL probabil că va fi o luptă între cele două aripi care constituie PNL astăzi, PDL-ul și vechiul PNL”, a declarat sociologul Marius Pieleanu pentru PSNews.

Sursa: PSNews
Sursa foto: Agerpres

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.