PUG actualizat, pentru Navodari

Odata cu schimbarea conducerii administratiei publice locale din Navodari, primarul Tudorel Calapod, impreuna cu consilierii alesi, au stabilit o strategie de dezvoltare a urbei.

Pentru a avea o situatie clara, autoritatile au facut demersurile necesare pentru elaborarea unui cadastru edilitar - gospodaresc. Dupa mai multe interventii, anul trecut, s-a reusit semnarea contractului si s-au facut masuratorile care vor ajuta la executarea lucrarilor de proiectare. Potrivit presedintelui Comisiei Urbanism din cadrul Consiliului Local Navodari, consilierul Stere Sponte, in prezent, patru echipe lucreaza pentru cartografierea intregului oras. Pe baza actelor prezentate de localnici echipelor respective si a determinarii exacte a limitelor proprietatilor, Primaria Navodari va avea un instrument cert pentru impozitare, iar situatia va fi reglementata. "Pentru a creiona imaginea viitoare a Navodariului, este nevoie de un Plan Urbanistic General (PUG) actualizat, care sa tina cont si de dezvoltarea zonei metropolitane din care face parte", a mentionat Stere Sponte. El a explicat ca a inceput procedura de achizitie a executarii lucrarii si, intr-un an, se spera finalizarea PUG-ului pentru care autoritatile au alocat 150.000 lei. Planul Urbanistic General va tine cont si de lucrarile ce vor fi realizate si au fost prevazute in caietele de sarcini. Printre altele, reprezentantii administratiei locale au in vedere consolidarea malului lacului Siutghiol, dezvoltarea zonelor cu potential turistic si largirea drumului de legatura Mamaia - Navodari. Impreuna cu Consiliul Local Municipal Constanta, navodarenii vor sa dezvolte un drum costier intre plaja si constructii, lucrare ce se doreste a fi o continuare a promenadei din statiunea Mamaia. In PUG-ul actualizat al orasului Navodari va figura si drumul de centura care va fi reabilitat si va permite scoaterea traficului greu din urbe.

Scris de: {autor}Mihaela CIORBARU{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Începe procesul în dosarul Herli Sof SRL, firma care administrează Autogara Sud, din Constanța! Decizia nu este definitivă (DOCUMENT)

29 Feb 2024 829

Sabrina Maneca Voinea, de la CSM Constanța, laureata „Galei gimnasticii româneşti“

13 Feb 2024 911

Numărul creditorilor a ajuns la 34 Se cere insolvența GSP Offshore SRL! Tribunalul Constanța amână cauza pentru o eventuală solutionare pe cale amiabilă

04 Feb 2024 9096

ADR Nord-Est Finanţări de 107 milioane euro pentru eficientizarea energetică a clădirilor publice, din municipii

29 Jan 2024 899

Asociația Elevilor din Constanța solicită rezilierea contractului Consiliului Județean Constanța cu operatorul de transport “Metropolitan”!

22 Jan 2024 746

Japonia. Coliziune pe aeroport Poliţia ia în considerare posibilitatea neglijenţei profesionale

03 Jan 2024 646

Primăria Constanța a emis o decizie de impunere pentru încasarea taxei folosire pentru Metropolitan SRL

08 Dec 2023 934

Consiliul Local Constanța aprobă reactualizarea viziunii de dezvoltare urbană Printre proiecte se află trenul metropolitan, un parc industrial dar și reabilitarea bulevardului Tomis. Toate ar trebui să fie gata până în 2030!(DOCUMENTE)

28 Nov 2023 2020

Deputatul Cristina Rizea „Dezbaterea Trenului Metropolitan Constanța, o componentă importantă a strategiei de dezvoltare a infrastructurii de transport public în 2021-2027” (GALERIE FOTO)

24 Nov 2023 885

Sorin Grindeanu, Ministrul Transporturilor vine la Constanța

10 Nov 2023 827

Oiță Bucur, acționar majoritar Logistic Montserv Sistems SRL, din Constanța, și-a schimbat sediul social!

25 Sep 2023 889

Deputatul Cristina Rizea „Proiectul Trenul Metropolitan Constanța se apropie de implementare“

08 Sep 2023 1275

Rechizitoriu pentru Herli Sof SRL, firma care administrează Autogara Sud, din Constanța! (DOCUMENT)

05 Sep 2023 1473

Herli Sof SRL, firma care administrează Autogara Sud, din Constanța, trimisă în judecată! Metropolitan SRL, parte vătămată

29 Aug 2023 7435

Nicio universitate din România nu a intrat în topul Shanghai. Rectorul Universităţii de Vest Timişoara reacționează

18 Aug 2023 766