RADET si RATC vor fi scoase la privatizare

Bilant la Primaria Constanta

Sindicalistii de la RATC nu vor primi nici o prima din fondurile Primariei * Anul viitor, Primaria se va ocupa si de decorarea intersectiilor cu vestigii militare si portuare, va reabilita ceasul din zona Dacia si tot aici va da in folosinta o fantana arteziana

Primarul Radu Mazare a sustinut, ieri, ultima conferinta de presa din acest an, intalnire ce s-a dorit a fi, de fapt, prezentarea bilantului actiunilor municipalitatii in anul care se va incheia in curand. In anul 2002, municipalitatea a actionat pe zece directii importante, dupa cum urmeaza: transportul in comun, iluminatul public, reabilitarea tramei stradale, spatiile verzi, igiena publica si colectarea deseurilor, dotari urbane, paza si ordine publica, actiuni sociale, actiuni de descurajare a conducatorilor de vehicule care nu respecta legea rutiera, investitii, cultura, relatii externe, informatizare. In cadrul conferintei de presa, Radu Mazare a precizat ca in acest an municipalitatea a reusit sa finalizeze contractul de achizitionare in sistem de leasing a 130 de mijloace de transport, s-a facut reabilitarea sistemului de iluminat public in proportie de 80%. La capitolul asfaltare, rezultatele nu au fost dintre cele mai bune, avand in vedere faptul ca nu s-a reusit asfaltarea decat a 18% dintre strazile si bulevardele constantene, fiind turnate 335.000 mp covor asfaltic si 47.000 t mixtura asfaltica. Toate aceste lucrari au costat peste 195 de miliarde lei. Printre planurile de viitor, Mazare a reamintit continuarea programului de asfaltare, intretinerea scolilor, instalarea gratuita de contoare, gigacalorimetre si hidrofoare in primele luni ale lui 2003. Tot un proiect de viitor este si privatizarea RADET, program care se va derula in colaborare cu BERD. In anul 2003, Primaria se va ocupa si de decorarea intersectiilor cu vestigii militare si portuare, va reabilita ceasul din zona Dacia si tot aici va da in folosinta o fantana arteziana.

Amenzi de 25 de milioane de lei pentru agentii economici

Mazare a precizat, in cadrul intalnirii cu presa, ca este suparat pe agentii economici care nu si-au impodobit vitrinele si magazinele pentru sarbatori, desi exista o hotarare de consiliu local in acest sens. Peste 20% dintre agentii economici constanteni nu au respectat aceasta hotarare, motiv pentru care Corpul de Control al Primariei i-a "gratulat" cu amenzi de 25 milioane de lei.

Reabilitarea zonei peninsulare

In cel mai scurt timp, CLM va aproba PUZ-ul pentru reabilitarea zonei peninsulare. Potrivit declaratiilor primarului Radu Mazare, municipalitatea doreste ca portul Tomis sa devina un port de iahturi. De aceea, Primaria, in colaborare cu APC si Ministerul Transporturilor, va construi un lant de magazine si restaurante, precum si trei sedii: al capitaniei, al administratiei marinei si unul pentru administrarea iahturilor.

Mazare nu va ceda in fata sindicalistilor de la RATC

Indignati de faptul ca votul consilierilor locali le-a ridicat subventia, comitetul sindical al RATC, intrunit ieri in sedinta extraordinara, a decis urmatoarele: acordarea primei de sarbatori de iarna, in valoare de un milion de lei, indiferent de eforturile regiei si de repercusiuni, precum si inceperea luptei sindicale impotriva hotararii CL privind neacordarea in bugetul de venituri si cheltuieli pe 2003 a sumei necesare. Acest protest scris a fost inaintat primarului chiar in cadrul conferintei de presa. Legat de acest aspect, Radu Mazare a declarat: "nu le dam bani chiar daca ma voi urca eu pe un autobuz si-i voi transporta pe cetateni. Nu voi lua banii constantenilor sa le dau celor 1.500 de angajati ai RATC care au un salariu mediu de 4,5 milioane de lei, plus doua abonamente gratuite pe angajat si un alt membru al familiei".

Sarbatori in tensiune

Intrebat fiind unde-si va petrece Craciunul si sfarsitul de an, edilul sef a declamat sumbru ca cel mai probabil va "sarbatori pe autobuz", avand in vedere ca o parte a sindicalistilor de la RATC ameninta cu posibile greve spontane.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

S-a jucat barajul pentru Euro 2024 Ucraina a completat grupa României

29 Mar 2024 300

Natație Sportivii de la Atena Sport Club Constanța, multe clasări pe podium la Campionatul Regional (GALERIE FOTO)

27 Mar 2024 554

Fotbal județul Constanța Rezultatele de la Liga a 5-a și clasamentele. Voința Săcele, scorul etapei

27 Mar 2024 1079

Primăria Năvodari repară locul de joacă din Parcul Ion Dobre. Ce societate se va ocupa de lucrări (DOCUMENT)

26 Mar 2024 510

ISJ Constanța a inaugurat două terenuri de sport pentru elevii constănțeni (GALERIE FOTO)

26 Mar 2024 643

Aleșii locali vor aproba procedurile de închiriere a terenului de sport al Școlii Gimnaziale „Nicolae Titulescu” și a unei săli de clasă a Școlii Gimnaziale „Dimitrie Cantemir” (DOCUMENTE)

25 Mar 2024 467

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța vrea să obțină în instanță suspendarea hotărârii Consiliului Local Constanța prin care a fost revocat dreptul de folosință gratuită a sediului (DOCUMENT)

23 Mar 2024 1646

Clubul Sportiv Dinamo București va avea o arenă multifuncțională modernă! Câte locuri va avea arena

21 Mar 2024 470

Încălțăminte sport contrafăcută, descoperită în Portul Constanţa

21 Mar 2024 359

Prima întâlnire transnațională în cadrul proiectului Protecting Children in Sport Developing Safe and Inclusive Sport Organizations la Universitatea Ovidius Constanța

20 Mar 2024 449

Primăria a emis certificatele de urbanism Două școli și o grădiniță din Palazu Mare și Constanța vor avea săli de sport

20 Mar 2024 512

SC Agrement Sport Club SRL solicită de la Agenția de protecție a mediului obținerea autorizației de mediu, amplasat în Mamaia Sat

20 Mar 2024 306

Tulceanul Sorin Andrici stabilește un nou record pentru România în competiția din Spania

19 Mar 2024 459

UPDATE Simona Halep și-a aflat adversara de la Miami!

18 Mar 2024 650

Județul Tulcea Sportivii de performanță, susținuți financiar mai degrabă de familii

13 Mar 2024 500