Răsăuţeanu predă ştafeta în ierarhia TSD?!

Pe 12 decembrie, la Romexpo, tinerii social-democraţi au programat Congresul TSD. Deocamdată, pentru funcţia de preşedinte al organizaţiei, post ocupat de doi ani de deputatul Mihai Sturzu, s-au înscris trei candidaţi: Gabriela Podaşcă - actual vicepreşedinte TSD, Gabriel Petrea - secretar general al TSD şi Andrei Tinu - vicepreşedinte TSD.
 
Dacă în timpul săptămânii este ocupat cu administraţia publică locală, fiind proaspăt uns viceprimar al municipiului reşedinţă de judeţ, preşedintele TSD Constanţa, Costin Răsăuţeanu, este nevoit să aloce câteva ore din weekend-ul său pentru treburi de partid. Aşa se va întâmpla şi astăzi, când, exact la ora prânzului (ora 13.00, după cum ne-a declarat), a convocat o şedinţă cu membrii Consiliului Judeţean al TSD Constanţa.
 
„Mâine (n.r. astăzi) ne întrunim în Consiliul Judeţean al TSD pentru a stabili cele 22 de persoane care vor alcătui delegaţia noastră la Congresul TSD. Cei 22 de tineri care ne vor reprezenta trebuie să fie serioşi, implicaţi în activitatea TSD Constanţa şi lideri ai filialei noastre“, ne-a declarat preşedintele juniorilor social-democraţi de la malul mării.
 
În cadrul Congresului, tinerii din PSD îşi vor alege prin vot secret viitorul preşedinte la nivel naţional şi, ulterior, vor desemna componenţa pentru: Biroul Permanent Naţional al TSD, Comitetul Executiv al TSD şi Consiliul Naţional al TSD.

Va mai reuşi Constanţa să se impună?

La ora actuală, TSD Constanţa se poate „lăuda“ cu deţinerea unei funcţii de vicepreşedinte la nivel naţional, mandat deţinut chiar de Costin Ioan Răsăuţeanu, dar şi cu alţi cinci colegi membri în structurile de conducere centrale.
Întrebat dacă va încerca să-şi prelungească mandatul de vicepreşedinte al TSD, Costin Răsăuţeanu s-a eschivat. Ezitarea lui ar putea fi interpretată fie ca o posibilă pierdere a „influenţei“ TSD Constanţa la nivel naţional, fie ca o intenţie personală de a preda ştafeta altui coleg din organizaţia pe care o conduce.
 
Motive întemeiate ar fi: noua funcţie în administraţia publică locală îi impune prezenţa în mijlocul comunităţii şi soluţionarea cât mai rapidă a problemelor ce se ivesc şi care se pliază pe atribuţiile ce-i vor reveni ca viceprimar. Totodată, după obţinerea avizului de legalitate din partea Prefecturii Constanţa pe hotărârea votată de consilieri prin care era promovat, Răsăuţeanu va trebui să primească, treptat, atribuţii concrete din partea primarului interimar Decebal Făgădău. Iată de ce funcţiile pe linie de partid s-ar putea să fie lăsate în plan secundar.
 
„Avem funcţia de vicepreşedinte, pe care o deţin şi pe care vrem să o păstrăm în continuare. Personal… nu ştiu ce să spun... Mă voi sfătui cu colegii, voi discuta şi vom vedea ce vom decide. Cred că pot fi promovaţi şi alţi tineri din TSD Constanţa mai ales că poate fi o rampă de lansare pentru ei. Mulţi pot face faţă cu brio acestei funcţii. Deocamdată, nu am luat o decizie“, ne-a declarat preşedintele TSD Constanţa, Costin Răsăuţeanu.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Congres la Romexpo. Gabriel Petrea, singurul candidat înscris pentru preşedinţia TSD

13 Nov 2017 2159

Un tânăr revoltat de ceea ce s-a întâmplat la Congresul PSD

18 Oct 2015 3062