Razboiul Prefectura-Primarie-CJC se muta in instanta

1179769907.jpg

Reprezentantul Guvernului in teritoriu a facut, ieri, plangere penala impotriva primarului municipiului Constanta, Radu Stefan Mazare, si a presedintelui Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu.

Plangerile au fost formulate in temeiul articolului 222 alineat I din Cod de Procedura Penala si a articolelor 239 si 250 din Codul Penal pentru savarsirea de catre cei doi impotriva prefectului, Danut Culetu, a infractiunilor de "purtare abuziva si ultraj". Fara a mai trece in revista afirmatiile calomnioase ale presedintelui CJC si primarului Constantei, Culetu si-a explicat gestul. "Motivul pentru care am fost atacat cu atata vehementa, fara scrupule si fara niciun drept, il reprezinta calitatea mea de prefect al judetului, faptul ca am atributii publice care interfereaza cu activitatile curente ale celor doi faptuitori", este de parere Danut Culetu. In opinia sa, modul in care au actionat Mazare si Constantinescu, inaintea pronuntarii in scris a primului verdict dat de CNSAS in cazul sau, releva intentia directa "de exploatare a unui zvon si a unei informatii incomplete" pentru a-l denigra si "a-si atinge scopuri personale". In finalul anuntului, prefectul a tinut sa precizeze ca nu a primit, inca, raspunsul CNSAS la contestatie. Reactia acuzatilor Primarul Radu Mazare s-a aratat mirat de demersul prefectului. El a apreciat ca e dreptul prefectului sa-i mai faca o plangere penala pentru care va da cu subsemnatul si, probabil, va fi achitat. "In loc sa vina sa discutam lucruri serioase pentru oras, se tine de alte probleme", a conchis primarul Mazare. La randul sau, presedintele CJC, Nicusor Constantinescu, si-a manifestat surprinderea fata de atitudinea prefectului invocand, ca si seful sau de partid, decizia formulata de CNSAS. Presedintele CJC i-a cerut public prefectului Danut Culetu sa-si dea demisia pentru "a salva onoarea functiei pe care o ocupa".

Scris de: {autor}Mihaela CIORBARU{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Decizia lui Horia Constantinescu de a demisiona din funcţia de preşedinte al ANPC, în Monitorul Oficial

22 Apr 2024 582

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 520

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 642

Horia Constantinescu a demisionat din funcția de președinte al ANPC pentru a candida la Primăria municipiului Constanța

15 Apr 2024 702

Averea și interesele Iuliei-Laura Opariuc-Dan, desemnată președintele Biroului Electoral Județean Constanța

15 Apr 2024 497

ZIUA LIVE Despre maturitate politică. Claudiu Palaz explică de ce candidează la președinția Consiliului Județean Constanța!

15 Apr 2024 573

Alin Burcea este noul președinte ANAT (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 551

Ședință de desemnare a președinților birourilor electorale de circumscripție, la Tribunalul Constanța

12 Apr 2024 759

Avocatul Alexandru Bajdechi, fostul președinte al Asociației Elevilor Constanța, a dat în judecată Ministerul Educației. Cere depăgubiri de zeci de mii de lei

10 Apr 2024 3388

Complexul Cleopatra din Mamaia, deținut de famila lui Vasile Chirondojan, fost consilier local din Constanța, de vânzare. Iată cât cer proprietarii!

02 Apr 2024 14080

Dosarul privind Herghelia Mangalia și lacul Corbu, amânat pentru finele lunii! Se pregătește audierea lui Ionuţ Ţiţimeaua, fost director în CJC

01 Apr 2024 924

Candidatul PSD la Primăria Constanța, Horia Constantinescu, și-a anunțat demisia din fruntea ANPC

28 Mar 2024 930

Baza sportivă de pe malul lacului Siutghiol, din Constanța, miza unui proces intentat de Clubul Sportiv Electrica Președinte Dumitru Frățilă face acuzații -„Nu ne putem desfășura activitatea!“

23 Mar 2024 1942

Scupra, primar Ovidiu „Nu mă interesează funcțiile în partid. (...) Florin Mitroi știe că se bazează pe sprijinul meu! "

17 Mar 2024 1344

UPDATE George Scupra a demisionat din funcția de președinte al Ligii Aleșilor Locali din organizația județeană a PNL Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 2828