Răzvan Filipescu (Pro România), despre Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Constanța

  • Răzvan Filipescu a prezentat un nou proiect pentru municipiu, județ și regiune
  • Este vorba de Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Constanța
 
Răzvan Filipescu a prezentat un nou proiect pentru municipiu, județ și regiune. Este vorba de construcția unui Spital Clinic de Urgență pentru Copii la Constanța. Candidatul Pro România pentru conducerea Consiliului Județean Constanța a vorbit în cadrul unei conferințe de presă ieri despre proiectul de suflet al partidului din această perioadă pre-electorală.
Cu toții știm că Spitalul Județean Constanța este supraaglomerat pe timp de vară, iar părinții pierd ore în șir la coadă la urgență când se duc cu cei mici. Fie că este zi sau noapte, un spital pentru copii a fost pe buzele multor politicieni în ultimii ani, iar Pro România Constanța a venit cu un proiect concret, care poate deveni realitate.
"Este o necesitate reală în prezent, mai ales în contextul actual. Se poate face relocarea secției de pediatrie, unde propunem construirea spitalului de copii în curtea SCJU. Ne dorim să începem aceste demersuri care se pot face premergatoare construcției. Se puteau face până acum de actuala conducere", a spus Filipescu.
Spitalul Clinic De Urgență Pentru Copii Constanta este o necesitate reală și urgentă, motiv pentru care se impune încă de pe acum să fie demarate procedurile pentru construirea și funcționarea acestuia. Proiectul are o valoare de 30-40 milioane de euro. Mircea Dobre a punctat că sursa de finanțare ar fi din fonduri europene și că își asumă și el proiectul colegilor săi pentru candidatura la Primăria Constanța, mai ales că spitalul ar urma să fie construit în municipiu. De asemenea, stilul ar fi unul modern, contemporan, iar acoperișul nu va fi un simplu acoperiș – ci o zonă de agrement pentru cei mici, cu spații de joacă și spații verzi.
Se propune realizarea proiectului Spitalul Clinic De Urgență Pentru Copii Constanța, în incinta curții Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă ”Sf. Apostol Andrei” Constanţa. Spitalul este compus dintr-un imobil cu 2 corpuri (P+3E si P+5E) și prezintă o suprafață desfășurată de aproximativ 13.258,00 mp cu o capacitate de 120 de paturi destinate copiilor de toate vârstele pentru toate specialitățile (precum - Nefrologie, ORL, Ortopedie, Cardiologie, Neurochirurgie, Neurologie și Psihiatrie, Chirurgie Generală, Medicină de Urgență, Infecțioase, Oftalmologie, Endocrinologie, Dermatologie).
 La nivelul subteran (2 subsoluri) se vor amenaja un număr de 382 de locuri de parcare necesare personalului medical și vizitatorilor.
Pe lângă standardele și dotările medicale contemporane clădirea trebuie să fie una “verde” și să prezinte surse alternative de energie, cum sunt pompele geotermale sau panourile solare, sisteme inteligente de încălzire şi iluminare, faţade inteligente care includ sisteme de umbrire menite să reducă consumul de energie, staţii de încărcare pentru autovehiculele electrice.
Clădirea trebuie construită în asa fel încât să consume cât mai puțină energie și sa fie prietenoasa cu mediul, protejându-l prin soluțiile tehnice si energetice folosite.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Iași O mamă s-a aruncat de la etaj cu bebelușul ei, de teama incendiului. Starea celor doi

10 Jan 2024 916

O fetiță a murit și alți doi copii sunt în stare gravă după ce ar fi fost spălați de bunica lor cu o substanță toxică (VIDEO)

22 Dec 2023 1970

Arimex Comexim 2000 SRL și Asociația „Suflete Deschise“„Arată că îţi pasă! Fii bun! Fii Miracolul! Fii și tu un Moş Crăciun! Primește și dăruiește!”

10 Dec 2023 1288

Intoxicație accidentală la trei frați din cauza unui insecticid! Copiii au ajuns la spital

11 Oct 2023 833

Doi copii răniți într-un accident rutier în județul Sibiu

02 Oct 2023 728

Degajări de fum la Spitalul Clinic pentru copii „Louis Țurcanu" Timișoara. Mai mulți copii au fost evacuați (FOTO)

28 Sep 2023 788

Senatorul PNL, Septimiu Bourceanu clarificări în legătură cu Departamentul „Sănătatea mamei şi copilului” Constanța

22 Sep 2023 978

Bogdan Huțucă (PNL) „Spitalul dedicat sănătății mamei și copilului din Constanța va fi construit cu finanțare de la Banca Europeană de Investiții"

13 Sep 2023 1269

Clipe de coșmar pentru o mamă! Ce s-a întâmplat cu fiul ei de doar 3 ani

16 Jul 2023 1569

Nou-născut de numai 3 zile, în stare gravă, salvat datorită intervenției rapide a elicopterului SMURD (FOTO)

22 Jun 2023 1146

Minivacanţa de 1 iunie şi Rusalii la Constanța Sute de persoane internate de urgență la Spitalul Județean

06 Jun 2023 1165

Bilanț Covid pentru Constanța. Câți copii sunt internați. Date oficiale de la Ministerul Sănătății (DOCUMENT)

15 May 2023 1448

Premierul Nicolae Ciucă „Infrastructura spitalicească din România are nevoie de investiţii şi de dotări la cele mai înalte standarde“

25 Apr 2023 662

Constanța Anunț umanitar! Mama a doi copilași are nevoie de sânge pentru pentru a lupta cu o boală cumplită

25 Apr 2023 2970

Primul transplant hepatic la copil, la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii "Grigore Alexandrescu". Care este starea copilului

18 Feb 2023 1152