Politic

Readuce PNL ordinea în județul Constanța? Bogdan Huțucă - Sunt încrezător că proiectul „Constanța 2030” poate fi piatra de temelie pentru colaborarea PNL și USR, la Constanța

  • „După multe tărăgănări privind alocarea de fonduri din sumele defalcate oferite de către Consiliul Județean, primăriilor din județul Constanța, PNL a reușit să răstoarne majoritatea”, a spus Bogdan Huțucă
Într-un interviu acordat cotidianului ZIUA de Constanța, Bogdan Huțucă vorbește despre alegerile locale din acest an și de posibilitatea unui candidat unic din partea dreptei. Huțucă a spus că „alegătorii ne-au transmis, atât la alegerile europarlamentare, cât și la cele prezidențiale, că PNL și USR sunt obligate să găsească o soluție pentru Constanța. Ne-au transmis că doresc o schimbare și că au încredere în colaborarea dintre aceste două partide”. Astfel, venind cu exemple din țară, .

„Constanța este paradoxul perfect. Deși Constanța este un județ extrem de bogat în resurse naturale, extrem de bine conectat, cu port, aeroport, infrastructură rutieră, totuși în județ putem întâlni și unele dintre cele mai sărace comunități din România. În această antiteză inexplicabilă, timp de 20 de ani, mai marii județului s-au concentrat asupra propriilor interese, lăsându-i pe cei săraci și mai izolați. Ba mai mult decât atât, pentru a ne teleporta în timp în epoca feudală, conducătorii județului Constanța au împărțit banul public după bunul plac, păgubind comunitățile guvernate de oameni din alte partide. Alocările discreționare au ținut oamenii pe loc și dezvoltarea a fost doar pe hârtie. După multe tărăgănări privind alocarea de fonduri din sumele defalcate oferite de către Consiliul Județean, primăriilor din județul Constanța, PNL a reușit să răstoarne majoritatea” – apreciază deputatul Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța.
 
Răsturnare de majoritate în cadrul Consiliului Județean
 
R: Domnule Huțucă, cum comentați această răsturnare de situație din cadrul Consiliului Județean, conform căreia consilierii PNL au reușit să își impună punctul de vedere în ceea ce privește alocare de fonduri pentru primării?
 
B.H: În primul rând, țin să îi felicit pe consilierii județeni PNL pentru tot efortul făcut în toți acești ani, pentru faptul că s-au zbătut, au promovat proiecte de hotărâre, având un singur adversar: PSD. Conducerea PSD a Consiliului Județean Constanța s-a opus dezvoltării comunităților. Au negat dreptul oamenilor la servicii comunitare de calitate, au negat dreptul copiilor de a învăța în școli moderne, au negat dreptul oamenilor din județul Constanța de a avea acces la servicii medicale de calitate.

De ani de zile, PSD se comportă ca într-un sistem feudal. Cei din PSD s-au erijat, timp de 2 decenii, în baroni locali care au împărțit absolut discreționar banii, după bunul plac și după interese. Timp de zeci de ani, au promovat acest tip de inechitate, politizând finanțele publice și condamnând comunitățile mici și pe cele guvernate de oameni de alte culori politice, la subdezvoltare. Această reașezare a majorității din Consiliu reprezintă o întoarcere la normalitate. Discrepanțele ar trebui să dispară în județul Constanța, județ unde încă există școli cu toalete în curte sau fără săli de sport, în timp ce la polul opus există localități care fac pașii spre smart city.  Răsturnarea majorității din Consiliul Județean este un semnal că zilele de glorie ale ucenicilor lui Mazăre și Constantinescu sunt pe cale să apună.
 
Va avea dreapta un candidat unic la alegerile din acest an?
 
R: În această perioadă, au fost tatonări în plan public referitor la o colaborare a partidelor de dreapta. Cum comentați această situație?
 

B.H: În luna martie a acestui an, am lansat un apel public de a ne așeza la masa negocierilor cu partidele de dreapta din municipiul Constanța, pentru a elabora un proiect pe care să îl numim ”Constanța, în următorul deceniu. Constanța în 2030”, un proiect în care să proiectăm orașul pentru următorii ani și mai ales pentru următoarele generații, să demonstrăm că avem o viziune de dezvoltare, că știm să facem față amenințărilor iminente, dar și provocărilor viitorului. Am lansat o idee în care pregătim un proiect pentru oameni și nu discutăm despre funcții, elaborăm o viziune și nu împărțim beneficii. În momentul de față, toate cercetările sociologice arată că PNL este un partid care se menține extrem de bine și se poziționează la peste 30% din intenția de vot. În continuare, ideea de consolidare a proiectului ”Constanța 2030” rămâne deschisă și așteptăm să se alăture dezbaterii și domnii de la USR, dar și alți actori politici de dreapta care vor să iasă din sfera intereselor politice și să pună pe primul loc interesele oamenilor. E o invitație pe care am lansat-o în martie și este încă deschisă.

Alegătorii ne-au transmis, atât la alegerile europarlamentare, cât și la cele prezidențiale, că PNL și USR sunt obligate să găsească o soluție pentru Constanța. Ne-au transmis că doresc o schimbare și că au încredere în colaborarea dintre aceste două partide.


Sunt deja exemple de colaborare între USR și PNL la Sălaj și alte localități unde, în urma cercetărilor sociologice, s-au pus bazele unei alianțe. Astăzi, toate cercetările sociologice arată că Vergil Chițac este singurul care poate să învingă PSD și pe Făgădău la Constanța. Avem puncte comune pe care le putem discuta cu reprezentanții USR din Constanța, astfel încât să punem bazele unei opoziții puternice, consolidate, cu oameni profesioniști și să arătăm că avem un proiect, o viziune pentru Constanța. Tonul de colaborare cu USR, dat de la Constanța, ar putea fi piatra de temelie pentru viitoarea guvernare PNL-USR. Rămân optimist și, în același timp, pragmatic, cu speranța că rațiunea poate învinge la Constanța, pentru Constanța și constănțeni.
 
”Otrăvirea fântânilor” strategia de salvare pentru PSD 
 
R: Va reprezenta anul 2020 sfârșitul PSD la Consiliul Județean și la Primăria Constanța?

B.H: Anul acesta este anul provocărilor, anul în care cu toții traversăm un fenomen istoric, din cauza pandemiei de COVID-19. În același timp, Constanța este lovită, de 20 de ani, de epidemia nepăsării PSD-ului, iar singurul vaccin împotriva acestei ”epidemii” este votul constănțenilor. La sfârșitul lunii septembrie, vor avea șansa să pună capăt izolării, subdezvoltării de care suferă municipiul și județul Constanța.
Pentru prima dată, după foarte mulți ani, premisele pentru schimbare la Constanța sunt optimiste și, ca lider al PNL Constanța, urmăresc cu atenție activitatea colegilor mei, pentru că vreau să venim cu cei mai buni oameni cu soluții corecte pentru dezvoltarea județului și municipiului Constanța. Astfel, vom putea demonstra că se poate. De altfel, primarii PNL din județul Constanța au demonstrat că pot accesa fonduri europene, că pot face investiții corecte, ceea ce ne dă încredere că rezultatele lor vor fi un argument puternic în următoarele alegeri. În PSD, deja există teama că vor pierde alegerile locale, de aceea au reactivat tot felul de răspândaci, zvonaci și au pus în aplicare o strategie denumită ”otrăvirea fântânilor”, strategie care înseamnă lansarea de tot felul de zvonuri mincinoase, alianțe locale, candidați, astfel încât să distragă atenția opiniei publice de la dezastrul făcut în cei 20 de ani. Eu știu un lucru: constănțenii își doresc o comunitate așa cum se cuvine și cu siguranță în cadrul PNL Constanța avem oameni cărora le pasă de acest județ și de acest oraș.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#alegerilocale2020 Trei bărbați din echipa unui candidat de la Mangalia, conduși la secția de poliție pentru audieri

27 Sep 2020 673

#alegerilocale2020 ESTE OFICIAL! Un partid politic a cerut anularea alegerilor pentru primar în comuna Costinești!

27 Sep 2020 1131

Emil Banias vrea să ceară daune morale ALDE-filiala Constanța “Nu mai există nicio miză, vreau doar să le demonstrez că au greșit în cazul meu”!

25 Sep 2020 931

#alegerilocale2020 Stelian Ion, candidat USR PLUS – “27 septembrie este despre viitorul copiilor noștri aici, acasă, la Constanța. Este despre noi toți într-un oraș curat, verde, civilizat și prosper”! (video)

23 Sep 2020 1314

#alegerilocale2020 Mohammad Murad îl susține pe Stroe Felix la președinția Consiliului Județean Constanța!

22 Sep 2020 761

Deoarece în politică „regim de urgență” poate fi și mai târziu pentru educație Abia de săptămâna aceasta o serie de unități de învățământ constănțene pregătesc începerea anului școlar

21 Sep 2020 1316

Zanfir Iorguș s-a retras din cursă în favoarea lui Mohammad Murad, ​candidat independent la primăria Mangalia

19 Sep 2020 1914

Emil Banias revine în Consiliul Județean la final de mandat. Va încasa retroactiv indemnizațiile din perioada 2017 -2020 (documente)

19 Sep 2020 790

#DobrogeaDigitală – „Fantasio 40” Primul secretar literar al Teatrului de revistă „Fantasio” – „De la actul politic până la «oful» cotidian al cetăţeanului”

15 Sep 2020 1264

#alegerilocale2020 Costin Răsăuțeanu, candidat din partea PSD pentru CLM Constanța - “Social-democrația nu înseamnă comunism. Modele de succes precum în Norvegia, Suedia sau Danemarca dau rezultate”

15 Sep 2020 1204

Șoc în lumea politică Moartea lui Marian Iordache provocată de o bucată de pepene. Peste două săptămâni era ziua lui de naștere

14 Sep 2020 2435

#DobrogeaDigitală – „Tomis. Revista eparhială de Constanța” 80 de ani de la a doua urcare pe tron a regelui Mihai I

14 Sep 2020 1282

Iată ce bani au primit partidele politice în septembrie, de la bugetul de stat

09 Sep 2020 2880

#citeșteDobrogea Viaţa politică a Medgidiei la sfâşitul secolului XIX şi începutul secolului XX

09 Sep 2020 1381

Vot până la ora 23.59 la alegerile parlamentare O largă majoritate politică în frunte cu PSD și PNL pregătește schimbări importante

08 Sep 2020 415