Politic

Recuperarea prejudiciilor Stelian Ion “Am depus împreună cu colegii din USR un proiect de lege prin care averea dobândită prin furt să fie confiscată”

  • USR vrea recuperarea prejudiciilor cauzate prin infracțiuni
  • Parlamentarii formațiunii politice au redactat și depus la Senat o propunere legislativă care facilitează confiscarea extinsă

USR consideră recuperarea prejudiciilor cauzate prin infracțiuni ca fiind esențială pentru orice de stat de drept și pentru o justiție completă, înfăptuită până la capăt. Sub acest aspect legislația noastră este șchioapă.
Tocmai de aceea, deputatul Stelian Ion, împreună cu colegii săi din USR, au redactat și depus la Senat o propunere legislativă care facilitează confiscarea extinsă.
 

Proiectul USR ar oferi sistemului judiciar un instrument care să permită confiscarea în mult mai multe situații

“Deși trebuia să efectuăm aceste modificări de punere în acord a legislației noastre penale cu Directiva 2014/42/CE până în octombrie 2015, iată că au trecut aproape 5 ani și acest lucru nu s-a întâmplat, ceea ce a generat deschiderea procedurii de infringment față de România. Au mai existat astfel de proiecte, unele inițiate chiar de Guvern, dar ele au fost ținute prin sertarele Parlamentului, în special de Comisia Iordache. Mai mult, proiectul forțat de Dragnea, votat în parlament și picat, în cele din urmă, la CCR era chiar contrar acestei directive și restrângea posibilitatea dispunerii măsurii de siguranță a confiscării extinse.
Proiectul propus de USR ar oferi sistemului judiciar un instrument foarte eficient care să permită confiscarea extinsă în mult mai multe situații decât cele permise de legislația actuală. Nimeni nu este mai presus de lege, iar cei care săvârșesc infracțiuni trebuie să răspundă și să își piardă averile dobândite ilicit. Abia când se va realiza această reparație, putem vorbi despre înfăptuirea deplină a actului de justiție”, spune parlamentarul constănțean, Stelian Ion. 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Stelian Ion, candidat al Alianței USR – PLUS, termen limită pentru PNL “Discuțiile legate de polul de dreapta la Constanța trebuie tranșate până la finalul acestei luni”!

07 Jul 2020 631

Deputatul PNL de Constanța Bogdan Huțucă despre parteneriatul de dreapta

06 Jul 2020 642

LIVE TEXT Se pun bazele polului de dreapta la Constanța. USR, Alianța Țărănistă și PLUS au anunțat colaborarea (galerie foto+video)

06 Jul 2020 1061

Președintele USR Constanța, “războiul declarațiilor” cu administratorul județului. Amendamentul lui Teodorovici, o vizează direct pe Mirela Matichescu

02 Jul 2020 2222

Deputatul USR, Stelian Ion, testat pentru Coronavirus. Rezultatul este negativ

01 Jul 2020 565

După un an de blocaj, „Fără penali în funcții publice” intră în dezbaterea Parlamentului

01 Jul 2020 1903

Pentru că politicienii lor au afaceri pe litoral, PSD vrea să autorizeze prin lege toate construcțiile ilegale de pe plajă. USR anunță că se va opune până la capăt

29 Jun 2020 1784

Președintele PNL, Bogdan Huțucă, le răspunde celor din USR-PLUS “Vreau să discutăm despre proiecte pentru Constanța , nu despre împărțit funcții”!

22 Jun 2020 1661

Apel la responsabilitate Stelian Ion (USR)”Avem datoria să găsim cea mai bună formulă să scoatem municipiul și județul Constanța de sub imperiul incompetenței și abuzului”

20 Jun 2020 1590

USR-PLUS solicită PNL să susțină candidatura lui Stelian Ion la Primăria Constanța. La schimb ei vor susține candidatul liberal pentru Consiliul Județean

19 Jun 2020 1574

Stelian Ion, inițiator DNA-ul pădurilor "Am făcut un pas înainte în direcția apărării pădurilor, apelor, solului şi aerului din România”

18 Jun 2020 1359

Pensiile mai mari de 7.001 lei vor fi impozitate cu 85%

17 Jun 2020 790

USR Constanța solicită primăriei, programul de taxare în municipiu şi staţiunea Mamaia, după anularea regulamentului parcărilor publice!

17 Jun 2020 1427

Situl arheologic al oraşului antic Callatis, în pericol. USR Constanța a sesizat Ministerul Culturii

12 Jun 2020 1305

Surse S-a bătut palma - când vor avea loc alegerile locale

11 Jun 2020 1732