Remus Negoi (USR) - „Administraţia PSD a judeţului Constanţa = haos şi incompetenţă!“


Preşedintele USR Constanţa, Remus Negoi, comentează neregulile grave ce reies din raportul Curţii de Conturi, redactat în urma controalelor efectuate în 2018 la nivelul administraţiei publice judeţene şi instituţiilor subordonate acesteia.
 
„De exemplu, la Spitalul Judeţean Constanţa, reiese clar cât de „competentă” este actuala administraţie a judeţului, moştenitoare a lugubrei conduceri a condamnatului Nicuşor Constantinescu. Actualul preşedinte al Consiliului Judeţean, Țuţuianu, continuă acoperirea managementului dezastruos al Spitalului Judeţean, menţinându-l în funcţie pe Cătălin Grasa. După ce un frate în ale condamnării, al lui Nicuşor Constantinescu (Dănuţ Căpăţînă), a condus Spitalul Judeţean fraudulos, a apărut Țuţuianu pe un cal alb şi l-a montat în funcţie pe Grasa. Efect zero. Aceleaşi condiţii - pisici care cad din tavan, gândaci, mâncare extrem de slabă calitativ, neorganizare a UPU etc. Mai nou, nereguli financiare grave au fost descoperite de Curtea de Conturi.

„Nu au fost inventariate toate bunurile din patrimoniu, respectiv nu au fost inventariate bunurile de natura activelor fixe necorporale – licenţe, programe – în valoare, potrivit evidenţei contabile, de peste 790.000 lei, ultima inventariere fiind efectuată în anul 2013.

Nu au fost inventariate formularele cu regim special (chitanţiere, bilete de trimitere pentru RMN, CT) aflate pe locuri de folosinţă – gestiuni. Nu au fost inventariate bunurile primite în comodat (ambulanţă de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Constanţa), bunurile primite în folosinţă de la ISU (un număr de 21 ambulanţe şi autospeciale), bunurile date în custodie – medicamente şi aparatură medicală – către un agent economic.

Nu au fost inventariate investiţiile în curs de execuţie la care trebuie să se menţioneze pentru fiecare obiect în parte, pe baza constatării la faţa locului, gradul de realizare al acestora. Unele bunuri de natura mijloacelor de transport nu au fost inventariate pe locuri de folosinţă, respectiv toate sunt trecute ca inventariate în gestiunea administrativului, deşi 9 mijloace de transport, în valoare de peste 800.000 lei, sunt date în folosinţă şi sunt gestionate de către conducătorii auto.“
 
În plus, Consiliul Judeţean însuşi e în (o)eroare, prin nerespectarea prevederilor legale privind organizarea / conducerea contabilităţii, după cum spune Camera de Conturi a judeţului Constanţa, în raport:
„La UATJ Constanţa s-au constatat neconcordanţe în valoare de 4.514.000 lei la evidenţierea în situaţiile financiare încheiate la 31.12.2018 a titlurilor de participare deţinute. Diferenţa de 4.514 mii lei între valoarea titlurilor de participare deţinute de UATJ Constanţa la DPPJ Constanţa (societate cu capital 100% al UATJ Constanţa), înregistrată de UATJ Constanţa în Anexa 31 la situaţiile financiare încheiate la 31.12.2018 şi valoarea acestora evidenţiate în situaţiile financiare întocmite la 31.12.2018 de SC DPPJ Constanţa. Creanţe în valoare de 2.923 mii lei neînregistrate în evidenţa contabilă a UATJ Constanţa”, susţine Remus Negoi.
 
Liderul USR Constanţa întreabă public cine va plăti pentru aceste nereguli şi afirmă că „din iunie, Țuţuianu poate să-şi facă propriile nereguli. În bugetul său personal”.
 


Citeşte şi:
 
Raportul public Camera de Conturi Constanţa a scos la iveală prejudicii mari la primăriile din judeţ (document)
 

Ce a găsit Curtea de Conturi în cadrul verificărilor făcute la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” Constanţa (document)

 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE VIDEO + TEXT Ședință în format fizic a Consiliului Local al municipiului Constanţa! Iată ce proiecte au fost adoptate (GALERIE FOTO+VIDEO+DOCUMENTE)

29 Feb 2024 1395

Cele 20 de amendamente depuse de USR Constanța la bugetul de stat pentru 2024, prin deputatul Stelian Ion și senatorul Remus Negoi, respinse de coaliția de guvernare

19 Dec 2023 851

LIVE VIDEO-TEXT USR Constanța, în conferință de presă. „2024 va fi anul în care vom câștiga Primăria Constanța“ (FOTO)

15 Dec 2023 899

Știri Constanța Senatorul Remus Negoi, ales președintele Comisiei pentru Afaceri Culturale a Adunării Parlamentare a Inițiativei Central Europene

10 Dec 2023 717

LIVE VIDEO+TEXT Conferință de presă la sediul USR Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

16 Nov 2023 897

Proiectul prin care autorităţile locale sunt obligate să dezbată şi să voteze iniţiativele cetăţeneşti în maximum 40 de zile, respins în plenul Camerei Deputaţilor

02 Nov 2023 725

UPDATE. LIVE VIDEO-TEXT USR Constanța - „Vom cere ministrului Sănătății să prezinte raportul care a pus spitalul de la Constanța pe lista neagră”!

22 Sep 2023 1186

Averea și interesele lui Remus Negoi, senator USR de Constanța (DOCUMENTE)

17 Sep 2023 1353

Știri Constanța azi LIVE VIDEO-TEXT. Corupția a ucis din nou! Protest USR la Constanța! (FOTO)

01 Sep 2023 1833

Dezbatere organizată de parlamentarii USR Caravana DNA-ul Pădurilor ajunge la Constanța!

07 Aug 2023 1324

Proiecte USR depus în Parlament. Este vizat gradul de reciclare a deșeurilor din construcții și demolări

27 Jun 2023 1058

Iniţiative legislative depuse în Parlament de senatorul USR de la Constanța, Remus Negoi

12 Jun 2023 1073

Iniţiativă legislativă pentru înființarea Registrului Electronic al monumentelor istorice propuse spre clasare

04 Jun 2023 1031

Înfiinţarea Muzeului Naţional de Istorie şi Cultură a Romilor a fost aprobată în Senat

18 May 2023 1151

USR Constanța susține greva din învățământ (VIDEO)

18 May 2023 1091