Politic

Robert Turcescu, despre consecințele plafonării prețurilor la medicamente „Îmi repugnă specula, însă faptul că am putea muri, cu mai mulți bani în buget, mă revoltă și mai tare!”


Prețurile la medicamente, dezinfectanți și echipamente de protecție, precum măști, mănuși, salopete vor fi plafonate pe perioada stării de urgență și cel mult 90 de zile de la încetarea acesteia, potrivit unui proiect de lege adoptat de senatori. Inițiativa va ajunge pe masa Camerei Deputaților, care este for decizional.

Propunerea legislativă aparține PSD și prevede că la costul de producție poate fi adăugat un adaos de cel mult 10% din prețul de vânzare al producătorului.
Astfel, potrivit proiectului de lege adoptat azi de senator, se plafonează prețul la dispozitivele medicale de protecție, materiale sanitare, precum și unele suplimente alimentare. Totodată, senatorii vor plafonarea prețului la medicamente dezinfectanți, inclusiv alcool concentrat pentru mâini și spații, salopetele de protecție și altă îmbrăcăminte și încălțăminte de protecție, ochelari și viziere, mănuși de siguranță, huse pentru încălțăminte, măști chirurgicale, FFP2, FFP3, respiratoare/ventilatoare de transport, medicamentele și produsele medicale, lenjeria de pat și alte tipuri de lenjerie de utilitate pentru sistemul sanitar.

În proiectul de lege este menționat faptul că Ministerul Economiei va putea limita vânzarea produselor în afara României, în cazul lipsei de materiale pe piața internă.
Deputatul PMP de Constanța Robert Turcescu spune că aceasta pare o inițiativă bine-venită pe vremurile acestea în care apar speculanți în diverse domenii, dar, în același timp afirmă că va fi o luptă crâncenă pe aceste produse pe plan mondial. “Am trăit deja momentele în care am fi dat oricât pe niște măști chirurgicale. Dacă bagi plafonul de 10% în acest moment e foarte posibil să nu mai găsești mulți importatori sau chiar producători dispuși să se agite să aducă sau să fabrice respectivele produse.

Să nu mă înțelegeți greșit, îmi repugnă specula și speculanții, însă faptul că am putea muri în lipsa medicamentelor, dar cu ceva mai mulți bani în bugetul de stat, mă revoltă și mai tare!”, afirmă deputatul Turcescu.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Trei firme vor livra mai multe loturi de medicamente către Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța (document)

21 May 2020 1265

Agenţi economici care vor furniza medicamente Spitalului Judeţean Constanţa pentru bolile rare (document)

20 May 2020 1811

Cine va livra medicamente Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei” Constanța (document)

19 May 2020 1360

LIVE VIDEO Premierul Ludovic Orban prezintă raportul de activitate al Guvernului, în contextul epidemiei de coronavirus

04 May 2020 580

Antibiotice pentru Spitalul Județean Constanța. Câți bani alocă unitatea medicală pentru achiziție (document)

02 May 2020 875

Achiziții publice de medicamente și echipamente în timpul pandemiei, la liber. Stelian Ion (USR) “Perioada grea pe care o traversăm nu trebuie să fie un paravan pentru nimeni”

23 Apr 2020 3030

Interviu cu președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă “România își însănătoșește sistemul sanitar pentru a continua lupta cu epidemia COVID-19”

16 Apr 2020 2920

Cine va furniza medicamente către Spitalul Județean Constanța, pentru bolnavii de scleroză (document)

08 Apr 2020 1877

UPDATE Ministrul Sănătății continuă verificările în teritoriu. Nelu Tătaru, prezent la Constanța (galerie foto+video)

05 Apr 2020 3615

Primăria Mangalia oferă măști și mănuși vârstnicilor orașului (galerie foto)

03 Apr 2020 679

Ar trebuie să evităm unele medicamente în această perioadă? Iată răspunsul

30 Mar 2020 998

Constănțenii, solidari cu semenii lor pe platforma online „Împreună pentru Constanța”

25 Mar 2020 853

Primăria Năvodari va livra la domiciliul vârstnicilor alimentele necesare și medicamente

23 Mar 2020 494

Județul Constanța, sub efectele epidemiei Covid-19. Prefectura se implică în sprijinirea mediului economic și dă asigurări că există stocuri de medicamente și materiale sanitare și de protecție

19 Mar 2020 2027

Autoritățile române sprijină livrarea medicamentelor în Republica Moldova

15 Mar 2020 679