Politic

Robert Turcescu (PMP) “Guvernul trebuie să discute și despre situația artiștilor români, să revină pe scenă și să-și plătească facturile”

  • Turcescu solicită guvernului măsuri pentru sprijinirea artiștilor români
  • Profesiile liberale merită mai multă atenție de la un guvern liberal
  • De ce nu ne putem duce la teatru purtând mască?

Deputatul PMP de Constanța, Robert Turcescu le solicită premierului Ludovic Orban și ministrului de Finanțem Florin Cîțu, să discute în viitoarea ședință de guvern despre situația artiștilor români și să găsească variante prin care aceștia să fie ajutați să revină pe scenă și să-și plătească facturile.
 

Artiștii trec prin momente cumplite

“Am mulți prieteni artiști, actori și muzicieni în primul rind. Cu unii dintre ei am stat adeseori pe aceeași scenă în diferite contexte. Nu m-am considerat niciodată aproape de nivelul lor de profesionalism, dar am simțit si eu ce inseamna emoția spectacolului, vibrația publicului, placerea de darui bucurie si de a primi aplauze.
Astăzi, prietenii mei artiști trec prin momente cumplite. De luni de zile, le-a fost furată scena, puntea lor de legătură cu publicul. Uitați faza cu "exista online-ul", nu, pentru artisti e nevoie ca de aer de o scenă adevarată și de un public aflat în fața ochilor.
Domnule Ludovic Orban, domnule Florin Cîțu, vă rog să discutați în viitoarea ședință de guvern situația artiștilor români și să găsiți variante prin care aceștia să fie ajutați să revina pe scenă și să-și plătească facturile. Muzica, filmele, albumele de artă, showurile de stand-up comedy ne-au ajutat sa trecem peste perioada asta de izolare, altfel am fi înnebunit stând în casa! Profesiile liberale merită mai multă atenție de la un guvern liberal!
Și nu uitați că există și actori sau muzicieni foarte talentați care nu sunt angajati la un teatru de stat sau în vreo filarmonică județeană ori la ansamblul Armatei și care nu pot primi șomaj tehnic. Acești oameni au astăzi buzunarele goale și cer să fie ajutați să supraviețuiască artistic. Ei nu vor pomană, dar noi suntem datori să le acordăm sprijin, inclusiv financiar. Și mai am o întrebare,: de ce nu m-aș putea duce la teatru purtând mască?”, susține Robert Turcescu.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#ConstantaEsteBine - LIVE VIDEO Vernisajul expoziției „Vedere de la Fereastră”, organizată de către Facultatea de Arte a Universității Ovidius

13 May 2020 1237

#ConstantaEsteBine Invitație la vernisaj! Expoziția internațională „Vedere de la fereastră” îi așteaptă pe constănțeni să admire lucrări din toată lumea

13 May 2020 1430

Știați că….Data de 30 aprilie marchează Ziua Internațională a Jazz-ului

30 Apr 2020 264

Solist vocal cu sporuri de condiţii periculoase sau vătămătoare. Ce a decis instanţa de judecată

05 Mar 2020 828

Epicentrul artei contemporane este la Constanța (galerie foto+video)

27 Feb 2020 1125

#DobrogeaDigitală - „Umbre pe pânza vremii”, de Pericle Martinescu „Dragostea noastră cea de toate zilele”

13 Feb 2020 1810

#DobrogeaDigitală - „Figuri în filigran”, de Pericle Martinescu „Un asasinat postum” - Magdalena Rădulescu, fiinţa rătăcită prin veac

01 Feb 2020 2517

Ce artiști vor urca pe scena NEVERSEA 2020

29 Jan 2020 3182

Patru artiști din Constanța au fost la Wuhan, focarul principal al coronavirusului. Iată ce măsuri au fost luate

23 Jan 2020 3226

#DobrogeaDigitală - „Armeni de seamă din România”, de Simion Tavitian Nicolae Iorga - „Principatul a găsit pe armeni în Moldova”

23 Jan 2020 1584

#DobrogeaDigitală - „Umbre pe pânza vremii”, de Pericle Martinescu Cum s-a născut şi cum a murit „malagambismul“. O glumă sfârşită tragic pentru faimosul muzician interbelic (video)

22 Jan 2020 2061

Totul despre Revelion 2020 la Constanţa Ştefan Bănică, Voltaj şi Andra, în Piaţa Ovidiu în noaptea dintre ani

31 Dec 2019 6005

#RespectTeatru - „Incredibila memorie a teatrului constănţean“ (VIDEO)

29 Nov 2019 622

Viorel Poiată, câștigător al premiului I în cadrul Bienalei internaționale de pictură „Alexandru Ciucurencu“ (galerie foto)

14 Oct 2019 1743

Concert Alexandru Andrieș, la Constanța

26 Sep 2019 750