Robert Turcescu (PMP) “Guvernul trebuie să discute și despre situația artiștilor români, să revină pe scenă și să-și plătească facturile”

  • Turcescu solicită guvernului măsuri pentru sprijinirea artiștilor români
  • Profesiile liberale merită mai multă atenție de la un guvern liberal
  • De ce nu ne putem duce la teatru purtând mască?

Deputatul PMP de Constanța, Robert Turcescu le solicită premierului Ludovic Orban și ministrului de Finanțem Florin Cîțu, să discute în viitoarea ședință de guvern despre situația artiștilor români și să găsească variante prin care aceștia să fie ajutați să revină pe scenă și să-și plătească facturile.
 

Artiștii trec prin momente cumplite

“Am mulți prieteni artiști, actori și muzicieni în primul rind. Cu unii dintre ei am stat adeseori pe aceeași scenă în diferite contexte. Nu m-am considerat niciodată aproape de nivelul lor de profesionalism, dar am simțit si eu ce inseamna emoția spectacolului, vibrația publicului, placerea de darui bucurie si de a primi aplauze.
Astăzi, prietenii mei artiști trec prin momente cumplite. De luni de zile, le-a fost furată scena, puntea lor de legătură cu publicul. Uitați faza cu "exista online-ul", nu, pentru artisti e nevoie ca de aer de o scenă adevarată și de un public aflat în fața ochilor.
Domnule Ludovic Orban, domnule Florin Cîțu, vă rog să discutați în viitoarea ședință de guvern situația artiștilor români și să găsiți variante prin care aceștia să fie ajutați să revina pe scenă și să-și plătească facturile. Muzica, filmele, albumele de artă, showurile de stand-up comedy ne-au ajutat sa trecem peste perioada asta de izolare, altfel am fi înnebunit stând în casa! Profesiile liberale merită mai multă atenție de la un guvern liberal!
Și nu uitați că există și actori sau muzicieni foarte talentați care nu sunt angajati la un teatru de stat sau în vreo filarmonică județeană ori la ansamblul Armatei și care nu pot primi șomaj tehnic. Acești oameni au astăzi buzunarele goale și cer să fie ajutați să supraviețuiască artistic. Ei nu vor pomană, dar noi suntem datori să le acordăm sprijin, inclusiv financiar. Și mai am o întrebare,: de ce nu m-aș putea duce la teatru purtând mască?”, susține Robert Turcescu.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primul contract finanțat în cadrul procesului de bugetare participativă „Tu decizi pentru Constanța" ! Cine ar putea implementa „Culoare în educație” ? (DOCUMENT)

03 Apr 2024 393

„ART no limit”, expoziție internațională la Muzeul de Artă Constanța. Ce artiști expun pe simeze

01 Apr 2024 385

LIVE VIDEO-TEXT Eveniment în Portul Tomis. AUR anunță candidatul la Primăria Constanța! (FOTO)

27 Jan 2024 1698

Ce artiști vor cânta la evenimentul de lansare a candidatului AUR pentru Primăria Constanța

22 Jan 2024 2764

Primii mari artiști anunțați la Festivalul Massif, cel mai nou concept de divertisment

11 Jan 2024 677

„Salonul de iarnă”, expoziție de pictură, grafică și tapiserie găzduită de Primăria Constanța

29 Nov 2023 795

Știri Constanța Unde este așteptat Arhiepiscopul Tomisului în zilele următoare

28 Nov 2023 916

Primăria Constanța a desemnat câștigătorul contractului care va aduce artiștii de la Târgul de Crăciun de la Constanța (DOCUMENT)

15 Nov 2023 1133

Să fie lovitura de grație pentru artiștii plastici din Constanța? SPIT Constanța cere insolvența Uniunea Artiștilor Plastici din România - Filiala Constanța

22 Oct 2023 1795

Când va avea loc finisajul Bienalei Naționale de Pictură Constanța - 2023

28 Aug 2023 746

UPDATE. Jocurile Francofoniei Kinshasa 2023 Elena Zaharia, Eduard Ionescu și Viorel Filimon - prima medalie de aur (GALERIE FOTO)

31 Jul 2023 1149

Info-Sud-Est.ro EXCLUSIV Cine va cânta, de fapt, la Festivalul Mamaia 2023? Șeful CJ anunța artiștii înainte de licitație/ Cum au început pregătirile, deși procedura de 720.000 de euro nu era încă lansată

15 Jul 2023 2344

Distracție de la apus la răsărit. Neversea 2023, seara a doua. Răsărit spectaculos la malul mării (FOTO)

08 Jul 2023 1150

Atmosferă incendiară în prima seară a festivalului Neversea! Ce artiști au urcat pe scenele de la malul mării (GALERIE FOTO+VIDEO)

07 Jul 2023 1679

Prima seară la Neversea 2023. O poveste cu un decor de vis și muzică pentru toate gusturile (FOTO+VIDEO)

06 Jul 2023 3918