Rusofilul Comanici da cu diplomatia in americani

1185907319.jpg

Vicepresedintele CJC, liderul PRM Constanta, Radu Comanici: "Prezenta americanilor la Baza Aeriana 57 de la Mihail Kogalniceanu aduce mici servicii comunitatii locale si ofera un minim de securitate in zona"

Presedintele filialei Partidului Romania Mare a atras, ieri, atentia Consiliului Suprem de Aparare al Tarii si Guvernului sa asigure protectie crescuta populatiei din Dobrogea Discipolul lui Vadim apreciaza ca activitatile americanilor in Baza Aeriana 57 Mihail Kogalniceanu, Aeroportul Delta Dunarii din Tulcea si Poligonul de la Babadag cresc riscurile producerii dezastrelor in zona. Manat de interese nationaliste si cu un scenariu bine definit, liderul PRM a explicat ca "recent, s-a vorbit despre defectiunile care pot aparea la aeronavele C130 Hercules, insa nimeni nu poate evalua o eventuala catastrofa". Comanici sustine nici mai mult, nici mai putin, decat ca, atunci cand vine vorba despre incheierea parteneriatelor cu americanii, problemele cetatenilor sunt lasate deoparte. "La incheierea acordurilor s-au luat in discutie eventualele dezastre si care sunt masurile propuse? Cine ofera daune si cum sunt acoperite pagubele? Care sunt garantiile in caz de dezastru si ce garantii ofera partea romana ca in aceste zone nu sunt depozitate arme neconventionale?", intreaba Comanici oficialii. Intrebat daca detine informatii cu privire la depozitarea armelor neconventionale pe aeroportul de la Mihail Kogalniceanu, peremistul a negat, insa a reamintit ca nu a trecut mult de cand avioane ale CIA au stationat in zona. Diplomatie peremista Radu Comanici a explicat ca aeronavele americanilor, C130 Hercules, sunt depasite, iar la pericolul ce pluteste in zona se adauga si stresul poluarii fonice. Una peste alta, liderul PRM "detine informatii" ca o serie de cladiri, din 6 Martie, Enisala si Jurilovca, sunt afectate de vibratiile puternice din zona. Apelul are ca punct maxim eventualitatea unui conflict armat intre Rusia si SUA. "Baza aeriana 57 este prima linie. Amplasarea bazelor americane in zona nu a sporit securitatea, ci a crescut instabilitatea, iar ultimele reactii ale partii ruse starnesc ingrijorare", a mai tunat Radu Comanici. Pozitia sa fata de SUA este cel putin interesanta: "nu sunt impotriva integrarii in NATO sau parteneriatelor americane. Nu sunt nici pentru apropierea de Rusia. Dar trebuie sa tinem cont ca Rusia are parghii economice capabile sa manevreze politica mondiala", a mai spus Comanici, adaugand ca Romania nu are nevoie de relatii tensionate cu vecinii slavi.

Scris de: {autor}Cristina RACOARE{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 564

Horia Constantinescu a demisionat din funcția de președinte al ANPC pentru a candida la Primăria municipiului Constanța

15 Apr 2024 637

Averea și interesele Iuliei-Laura Opariuc-Dan, desemnată președintele Biroului Electoral Județean Constanța

15 Apr 2024 428

ZIUA LIVE Despre maturitate politică. Claudiu Palaz explică de ce candidează la președinția Consiliului Județean Constanța!

15 Apr 2024 518

Alin Burcea este noul președinte ANAT (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 523

Ședință de desemnare a președinților birourilor electorale de circumscripție, la Tribunalul Constanța

12 Apr 2024 678

Avocatul Alexandru Bajdechi, fostul președinte al Asociației Elevilor Constanța, a dat în judecată Ministerul Educației. Cere depăgubiri de zeci de mii de lei

10 Apr 2024 3348

Complexul Cleopatra din Mamaia, deținut de famila lui Vasile Chirondojan, fost consilier local din Constanța, de vânzare. Iată cât cer proprietarii!

02 Apr 2024 13817

Dosarul privind Herghelia Mangalia și lacul Corbu, amânat pentru finele lunii! Se pregătește audierea lui Ionuţ Ţiţimeaua, fost director în CJC

01 Apr 2024 893

Candidatul PSD la Primăria Constanța, Horia Constantinescu, și-a anunțat demisia din fruntea ANPC

28 Mar 2024 869

Baza sportivă de pe malul lacului Siutghiol, din Constanța, miza unui proces intentat de Clubul Sportiv Electrica Președinte Dumitru Frățilă face acuzații -„Nu ne putem desfășura activitatea!“

23 Mar 2024 1914

Scupra, primar Ovidiu „Nu mă interesează funcțiile în partid. (...) Florin Mitroi știe că se bazează pe sprijinul meu! "

17 Mar 2024 1292

UPDATE George Scupra a demisionat din funcția de președinte al Ligii Aleșilor Locali din organizația județeană a PNL Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 2771

UPDATE Trei primari PNL din județul Constanța, vizați de intoxicări din partea PSD Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 6789

PUZ pentru terenurile din strada Belvedere ale afaceristului George Secărea! Curtea de Apel anunță data verdictului

15 Mar 2024 797