S-a atribuit contractul Sistem de informare privind traficul pe A2

sistem.jpgAsocierea de firme Electronic Solutions - ITS Romania RO din Bucureşti a câştigat zilele trecute contractul privind realizarea sistemului de monitorizare şi informare asupra traficului şi a condiţiilor de circulaţie pe autostrada A2, tronsonul Bucureşti - Cernavodă

Contractul de 14.304,92 de euro fără TVA, încheiat pe 8 noiembrie, este finanţat din fonduri europene prin Programul Comunitar Euro-Regional ITHACA în cadrul strategiei europene EASYWAY - Programul TEN-T în domeniul Sistemelor Inteligente de Transport (ITS Road). Potrivit anunţului de atribuire 146205/15.11.2011, la licitaţie a participat doar asocierea care a fost desemnată câştigătoare.

Prima dintre societăţi, Electronic Solutions SRL, a mai câştigat contracte la mai multe unităţi militare din Bucureşti, unde Serviciul de Telecomunicaţii Speciale scotea la licitaţie contracte pentru finalizarea unor proiecte, la Universitatea Bucureşti, dar şi la CNADNR - „studiul şi proiectul pilot pentru realizarea Centrului Naţional de Informare asupra traficului rutier". Nu trebuie trecut cu vederea că a câştigat şi un contract de la Ministerul Comunicaţiilor, în 2007, şi un altul de la Regia Autonomă de Transport Public Ploieşti, în 2008.

În ceea ce priveşte ultima firmă, ITS Romania RO, în afara prezentului contract pe care îl va onora cu firma Electronic Solution SRL, a mai câştigat la finele lui 2008, tot în asociere cu această firmă, şi contractul privind studiul şi proiectul pilot pentru monitorizarea traficului şi a infrastructurii rutiere - domeniul D3.

Sistemul de monitorizare şi informare asupra traficului şi a condiţiilor de circulaţie reprezintă infrastructura inteligentă minim necesară pentru administrarea eficientă a autostrăzii.

Obiectivul general al acestei consultanţe tehnice este elaborarea conceptului tehnic şi operaţional al sistemului, a specificaţiilor tehnice şi a graficului de realizare. În definirea conceptului şi a specificaţiilor tehnice se va lua considerare şi integrarea subsistemelor şi echipamentelor existente din implementarea „Sistemului de comunicaţii şi control al traficului Bucureşti - Constanţa (TCCS)" şi a „Extensiei sistemului de monitorizare şi informare asupra traficului şi a condiţiilor de circulaţie pentru autostrada A2", în măsura în care integrarea lor se justifică tehnic şi economic.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.