S-a constituit Biroul Municipal al PDL şi fără rezolvarea contestaţiei lui Florian Constantin Suflu nou, cu necunoscuţi, în echipa Mariei Stavrositu (galerie foto)

cap_8.jpgFinalizarea alegerilor la municipiu s-a făcut fără să se soluţioneze contestaţia depusă de Florian Constantin, candidat pentru şefia organizaţiei municipale. Liderul de la judeţ, Gigi Chiru, spune că nu era necesară rezolvarea contestaţiei înainte de completarea Biroului Municipal al PDL

Şedinţa a fost condusă de liderul organizaţiei judeţene a PDL Constanţa, Gigi Chiru, chiar dacă alegerile pentru constituirea organizaţiei municipale a PDL trebuiau conduse, aşa cum se întâmpla în mod obişnuit, de liderul filialei locale, Maria Stavrositu.

Cel mai probabil, circumstanţele s-au „datorat" situaţiei legate de contestaţia depusă de cel care a fost în cursa pentru şefia organizaţiei municipale, Florian Constanţa, care nu a fost analizată până acum. „Daţi-mi Biroul de care am nevoie pentru a câştiga Primăria Constanţa", le-a transmis colegilor prezenţi în sală liderul Gigi Chiru. Chiar dacă au fost convocaţi 532 de membri ai PDL din colegiile din municipiu, nu au spus prezent decât 294 de delegaţi. Spre deosebire de alte ocazii când au avut loc alegeri, prin decizia lui Chiru s-a sărit peste etapa de prezentare a candidaţilor care îşi doreau un loc în Biroul Municipal, trecându-se direct la votare. Tot la solicitarea lui Chiru, s-a decis votarea în două tururi, primul pentru prim-vicepreşedinţi, vicepreşedinţi şi secretar general şi al doilea pentru secretar executiv şi secretar general adjunct. „Astfel, nu se suprapun candidaţii şi putem vota liniştiţi. Respectăm şi statutul", spunea Chiru.

Mincă cel cu cartonaşe a ieşit prim-vicepreşedinte

Înainte ca votul să înceapă în sală, printre delegaţi au fost împărţite bileţele pe care erau scrise numele celor care ar trebui să fie votaţi pentru a se constitui componenţa viitorului Birou Municipal. Ba, mai mult, se pare că au fost câteva seturi de astfel de bileţele care au circulat în diferite forme. Singurul care a fost transparent, dacă se poate spune aşa, a fost Romulus Mincă, ce candida pentru o funcţie de prim-vicepreşedinte şi care a împărţit în văzul tuturor cărţi de vizită cu fotografia sa şi cu o scurtă biografie. Însă nu puţini au fost cei care de cum au primit cărţile de vizită le-au şi rupt. Se pare totuşi că modul său de a le arăta celorlalţi că merită un loc important în biroul municipal a funcţionat, de vreme ce după numărarea voturilor Mincă a devenit unul dintre cei trei prim-vicepreşedinţi ai BPL din PDL Constanţa. Numele acestuia a apărut pe buletinul de vot alături de alţi patru: Aliss Andreescu, Gheorghe Rădulescu, Paul Brânză şi Nicolae Şandru, însă norocoşii au fost doar ultimii doi. De altfel, numele inspectorului-şef Aliss Andreescu, ce apăruse pe lista cu funcţii politice, a ridicat câteva semne de întrebare, mai ales că statutul său ar fi fost incompatibil cu noua funcţie dacă ar fi fost aleasă. Aliss a obţinut în schimb 91 de voturi din totalul de 270 de delegaţi care au votat.

Nume noi, nume vechi

Secretar general a fost votat Gheorghiţă Corbu, unul dintre democrat-liberalii vechi ai filialei locale, care a câştigat fotoliul în detrimentul lui Nicolae Ciucă, al lui Mihai Tararache şi al Sorinei Tuşa. Pentru secretar general adjunct (două funcţii) au candidat Adriana Mărdărescu, Camelia Pulbere, Aurelian Păun şi Alexandru Sârcu, ultimii doi fiind aleşi în funcţie. La funcţia de vicepreşedinte a fost mare îngrămădeală. Multe nume total necunoscute, răzleţ câte unul care mai putea fi asociat cu PDL. După mai multe tratative, după numărarea voturilor şi renumărarea lor de către echipa Stavrositu - Chiru, au fost anunţaţi viitorii vicepreşedinţi ai filialei locale a partidului: Claudiu Georgescu, Ionuţ Cealera, Valentin Zeicu, Marian Mitrea, Sorina Tuşa, Adrian Alexandrescu, Mihai Tararache, Daniel Learciu şi Cristian Drăghici. Ultimii dintre membrii BPL anunţaţi de conducerea PDL în urma alegerilor de sâmbătă, la aproape cinci ore de la începerea scrutinului, au fost secretarii executivi. Cei care au obţinut această funcţie sunt Andrei Popa, Daniel Boanfă, Ionel Obreja, Ionuţ Fântână, Florin Gavrilă, Gheorghe Zlatcu şi Rodica Halus. După cum lesne se poate observa, în noua gardă a Biroului Municipal sunt multe nume noi, semn că ori se doreşte ca oamenii tineri, asupra cărora să nu planeze nicio suspiciune din trecut, să aducă un suflu nou organizaţiei, ori că noua echipă trebuie să constituie o formulă cu care să vină în faţa oamenilor cu persoane care nu au avut niciun fel de probleme.

Promisiuni pentru Chiru că se va analiza contestaţia lui Constantin

pdl_alegeri_2.jpg

În ceea ce priveşte una dintre problemele importante cu care s-au confruntat pedeliştii după alegerile de la organizaţia municipală pentru funcţia de preşedinte, contestaţia candidatului Florian Constantin, fost lider interimar, Gigi Chiru a declarat că aceasta va fi analizată în această săptămână, în termenul statutar de 20 de zile. „Şedinţa a fost statutar constituită, există o contestaţie care urmează a fi soluţionată săptămâna viitoare, am primit promisiuni că această Comisie de Statut, Etică şi Litigii se va întruni. Suntem în termenul de 20 de zile, aşteptăm rezultatul, inclusiv eu aştept rezultatul. Inclusiv după ziua de astăzi pot apărea contestaţii", a declarat Chiru la finalul şedinţei. Singurul lucru care a mai rămas de făcut în organizaţia municipală este stabilirea comisiilor de lucru din cadrul filialei, opt la număr, demers care va avea loc zilele următoare, neexistând un termen anume în care acestea să se constituie.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE Text CSM Constanța, show de baschet cu echipa militarilor americani de la Mihail Kogălniceanu, MK All Stars (FOTO+VIDEO)

29 Mar 2024 45

Tenis de masă LPS „Nicolae Rotaru“ Constanța, vicecampioană națională la categoria Under-15 (DOCUMENT)

29 Mar 2024 360

CSM Constanța baschet Echipa Under-16, succes categoric cu Fly OC Constanța (GALERIE FOTO)

29 Mar 2024 302

Organizația de tineret a PSD Murfatlar a trecut în corpore la filiala PNL din localitate

28 Mar 2024 957

Volei. CSM Constanța Cristian Imhoff - „Suntem cam dezamăgiți că nu am acces în semifinale, dar continuăm lupta“ (GALERIE FOTO)

28 Mar 2024 672

Handbal CSM Constanța - Steaua, în sferturile Cupei României

28 Mar 2024 531

Rugby CSM Constanța Under-20 a urcat pe locul doi, după victoria cu LPS Suceava (GALERIE FOTO)

28 Mar 2024 438

Handbal CS Medgidia, învinsă în Cupa României de CSM București (GALERIE FOTO)

28 Mar 2024 460

Academia Navală Mircea cel Bătrân Constanța Echipa de volei, medaliată la Campionatul Militar (GALERIE FOTO)

28 Mar 2024 527

Volei. CS Medgidia, înaintea turneului final Vicențiu Dumitrescu - „Obiectivul nostru e să promovăm în prima ligă“ (GALERIE FOTO)

27 Mar 2024 615

Un nou meci eveniment CSM Constanța joacă împotriva MK All Stars, echipa militarilor americani de la Mihail Kogălniceanu

27 Mar 2024 502

Volei. Miercuri, 27 martie 2024 Intrare liberă la meciul CSM Constanța - Rapid București

27 Mar 2024 433

Ianis Hagi și Florin Tănase, marcatorii României în amicalul contra Columbiei. Tricolorii, de la 0-3 la 2-3! (GALERIE FOTO)

26 Mar 2024 909

Doliu în sportul din România. S-a stins din viață o mare sportivă

26 Mar 2024 2190

26 martie 2024, amical România - Columbia. La ce oră începe și ce televiziune îl transmite

26 Mar 2024 959