S-a înscris în Pro România și intră în competiția electorală. Medgidia, un oraș eco-smart, proiectul lui Dumitru Moinescu pentru alegerile locale

  • PRO România Constanța și-a prezentat candidatul pentru Primăria Medgidia.
  • Este vorba despre Dumitru Moinescu, fostul primar al municipiului din perioada 2004 – 2008
  • Medgidia, oraș eco – smart – acesta este proiectul cu care acesta vrea să se întoarcă în fotoliul de primar
  • În ceea ce privește politica de alianțe pe plan local, inclusiv și la Medgidia, Pro România nu va face alianțe cu PSD.

PRO România Constanța și-a prezentat candidatul pentru Primăria Medgidia.
Este vorba despre Dumitru Moinescu, fostul primar al municipiului din perioada 2004 – 2008.
Moinescu revine astfel în politică și în calitate de coordinator al filialei Pro România de la Medgidia, după ce în 2016 a fost exclus din PNL, pe fondul neînțelegerilor dintre liberali și foștii pedeliști.
La evenimentul de prezentare au participat și coordonatorul PRO România Constanța, deputatul Mircea Titus Dobre și candidatul formațiunii la Consiliul Județean, Răzvan Filipescu.
Dumitru Moinescu a explicat de ce a acceptat să adere la proiectul PRO România, după ce în ultimii ani a preferat să stea departe de politică și s-a axat pe dezvoltare afacerilor pe care le are la Medigidia.

„În vara anului trecut m-am hotărât ca cu echipa mea să ne apucăm iar de treabă. Am ales PRO România pentru că am constatat că ei, sătui de mizeria din PSD, au luat-o pe altă cale. Eu am văzut mizeria din PNL și am ales altă cale. Vreau să refac echipa de la Medgidia. Dacă în 2004 – 2008, cât am fost primar, am urbanizat acest oraș, atunci nu exista căldură, apă caldă, oamenii se încălzeau cu godin, am reușit în doi ani să fac sistem de încălzire centralizat. Am reușit să duc apă la Valea Dacilor, care nu avea apă de 25 de ani. Am reușit în acei 4 ani să înlocuiesc tâmplăria de la toate școlile din Medgidia, să le zugrăvesc din culori deprimante în culori pastel, am reușit să fac viață culturală – tabără de pictură, festivalul Dan Spătaru, o sală de sport nouă. La vremea aia, Medgidia avea printre cele mai mici costuri pentru apă și căldură. Acum vreau să fac Medgidia modernă, un oraș eco – smart. Medgidia – și văd că și Constanța la fel – străzile au ajuns parcări. Pungi, gunoaie, peturi… Și resturi de toate felurile sunt și în politică, de-asta am revenit pentru ca acele resturi să își găsească locul la… tomberon. Gândul meu este: după ce am urbanizat Medgidia în perioada aia, să o modernizez! (…) Este o localitate care poartă numele de municipiu, dar în ceea ce privește statutul are o parte de obligații: cetățenii plătesc dările la nivelul unui municipiu. Din punct de vedere al serviciilor, este o nenorocire. Ultimii doi primari au distrus sistemul de încălzire centralizată. În 12 ani, l-au pus pe butuci” a explicat Moinescu.
 

Medgidia, oraș eco – smart, capitaluri productive și sociale!

Întrebat despre valoarea ideologiei politice în 2020, candidatul PRO România pentru Medgidia, a subliniat că românii nu au o cultură politică și a pledat pentru o conducere consensuală în cadrul consiliului local Medgidia, dacă va deveni primar.

Medgidia, oraș eco – smart – acesta este proiectul cu care Moinescu vrea să se întoarcă în fotoliul de primar.
Întrebat prin ce s-ar traduce acest proiect, fostul democrat a vorbit din nou, despre dezvoltarea parcului industrial, o idee mai veche a sa, care nu s-a finalizat pentru că a blocat-o succesorul meu (n.r. Marian Iordache de la PNL).

Parc industrial înseamnă locuri de muncă, venituri la bugetul local și producție. “Medgidia suferă de capitaluri productive și capitalul social”, a mai spus Dumitru Moinescu.
În ceea ce privește politica de alianțe pe plan local, inclusiv și la Medgidia, Pro România nu va face alianțe cu PSD.
De altfel, coordonatorul filialei, Mircea Dobre a subliniat că la nivelul municipiului Constanța, nu va exista nici o alianță PRO România – PSD la alegerile locale din acest an, pentru Primărie. De asemenea, la nivel local, sunt permise alianțe fie cu PSD, fie cu alte partide, punctând faptul că nu vor fi presiuni de la centru, candidații având libertatea să decidă singuri. Dobre a mai spus că nu are dialog cu PSD Constanța, pentru că nu ar avea cu cine.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Doi bărbați au fost puși după gratii la Poarta Albă, județul Constanța. Ce fapte au comis

28 Mar 2024 338

Cinci tineri, reținuți pentru că ar fi sustras din mai multe mașini, în Medgidia, județul Constanța. Ce au constatat polițiștii?

28 Mar 2024 396

Consiliul Local Municipal Medgidia, în ședință ordinară. Iată ce se va discuta

28 Mar 2024 321

LIVE TEXT AUR Constanța, în conferință de presă. "Hârșova, Cernavodă, Medgidia, Corbu sunt localități pe care ne bazăm la scor bun" (FOTO)

28 Mar 2024 570

Handbal CS Medgidia, învinsă în Cupa României de CSM București (GALERIE FOTO)

28 Mar 2024 426

#DobrogeaDigitală Măcin în anul 1879 - „Tutunul se cultivă mai în toate satele acestui district“

27 Mar 2024 637

Volei. CS Medgidia, înaintea turneului final Vicențiu Dumitrescu - „Obiectivul nostru e să promovăm în prima ligă“ (GALERIE FOTO)

27 Mar 2024 585

Județele Constanța și Tulcea, sub cod galben de vânt. Când expiră avertizarea meteo

27 Mar 2024 508

#DobrogeaDigitală Comerțul tulcean din anul 1879 - „Industria din oraşul Tulcea şi din toată Dobrogea este încă nulă“ (II)

26 Mar 2024 837

Oficial de la IJJ Constanța despre suspectul de trafic de droguri depistat la Medgidia

26 Mar 2024 533

Valentin Vrabie, primarul din Medgidia, așteptat azi la Curtea de Apel Constanța! Din motivarea deciziei de rejudecare – edilul nu a fost audiat în faza apelului

26 Mar 2024 2669

#DobrogeaDigitală Comerțul tulcean din anul 1879 - „Vânzarea lânurilor s-a făcut sub condiții deplorabile“ (I)

25 Mar 2024 1033

Valentin Vrabie, primarul din Medgidia, termen, mâine, la Curtea de Apel Constanța! Unul dintre judecători a formulat o declaraţie de abţinere. S-a respins

25 Mar 2024 905

Incident la Medgidia. Trei tineri prinși de jandarmi cu substanțe interzise (FOTO)

25 Mar 2024 462

Lupte CS Medgidia, locul întâi pe cluburi la Memorialul „Nicolae Gheorghe“ (GALERIE FOTO)

25 Mar 2024 485